Реформа ГПУ та рік Луценка: суспільству потрібні результати
Категорія
Блоги
Дата публікації

Реформа ГПУ та рік Луценка: суспільству потрібні результати

Володимир Цибулько
Володимир Цибулько

Про рік роботи ГПУ під керівництвом Юрія Луценка - у блозі Володимира Цибулька на ONLINE.UA

Юрій Луценко вже рік перебуває на посаді. Політик в Генпрокуратурі – це вимушена необхідність, оскільки сама прокурорська корпорація так і не знайшла в собі сили на реформи. Цей рік був доволі успішним в сенсі створення інформаційних приводів, в видаванні бажаного за дійсне, але насправді є беззаперечним успіхом передача передача 1,5 млрд гривень коштів ОЗГ на чолі з Януковичем на баланс держави. Тобто жодна з судових інституцій не отримала ні скарг, ні апеляцій, і по завершенні процедурних термінів кошти були передані на баланс держави.

Беззаперечним політичним успіхом Луценка є створення так званої «Великої справи Януковича», і елементи цієї справи розкидані по судах всієї України, це фактично суд над ОЗГ, і рано чи пізно ця велика об’єднана справа стане фактом. Передача справи Януковича в суд також є свідченням того, що ГПУ поряд з побутовими справами займається ще й справою попередників, адже непокарані жертви Майдану, не засуджені вбивці Майдану породжують в суспільстві велику зневіру у свої сили. Рано чи пізно політики змушені будуть рахуватися з тим, що неможливо виставляти кандидатуру і перемагати на президентських виборах, не покаравши вбивць Майдану і не засудивши ОЗГ Януковича, яка призвела до кровопролить, російської агресії, відчуження території та війни.

Тому зусилля зовнішньополітичного відомства з консолідації союзників України повинні супроводжуватись зусиллями Генпрокуратури  по пошуку злочинців, які призвели до кровопролиття. А частина цих злочинців переховується навіть в Європі, оскільки зусилля ГПУ виявилися не надто плідними…

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?