Підйоми легко не даються
Категорія
Блоги
Дата публікації

Підйоми легко не даються

Марта Захарова
Марта Захарова

Підйоми легко не даються. Але даються і потім дарують всі радощі швидкого спуску.

Всім тим, хто перейнявся скандалом з президентом федерації велоспорту, скажу: Башенка звільнили. Він ще микається, але то є дед енд, як кажуть.

Здавалось, цю систему зруйнувати неможливо. Спортсмени тихо мовчали, бо від нього залежала їхня мізерна зарплата. Стара гвардія президії до останнього не знала, в який кошик класти яйця. Але з допомогою активістів, юристів і всієї спільноти, маятник перехилився в вірну сторону.

Цей апхіл теж непростий. В велоспорті, як і в будь-якому спорті України застарілі підходи, необізнаність тренерів в сучасних методиках, зашкарубла схема нарахування зарплат за титули і категорії, які здобуває спортсмен, а життя спортсмена викривлене в сторону очікування подачок від держави.

І я дуже сподіваюсь, що даунхіл зі зміною влади у федерації принесе максимум плодів. Коли діти будуть займатись цим спортом, бо їхні батьки ганяють в аматорських гонках, коли в суботу найкращим відпочинком буде виїхати з сім‘єю і друзями на об‘ємну покатушку, коли з юних спортсменів не будуть робити натестостерованих роботів, які в 20 років вже нічого не можуть, бо все вже видали в підлітковому віці, коли представники країни на міжнародних змаганнях матимуть якісну вищу освіту, вмітимуть грати в шахи, будуть ерудованими і здатними обходити суперників не лише ватами в ногах, а й хитрими тактиками, коли вони вестимуть інстаграми і заключатимуть круті контракти з всесвітніми спонсорами. Коли все йтиме правильно і, як каже мій тренер, помірно та поступово.

Велоспорт - це краса і естетика. Зовнішня і внутрішня. Тут не місце гнилим чиновникам на потоках, не місце гнилим думкам. Тут місце гарній велоформі, одягненій на світлих мислячих людях, подорожам якісними дорогами та віддаленими куточками нашої голови.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?