5 незвичайних рецептів оселедця під шубою, які варто спробувати
Категорія
Рецепти
Дата публікації

5 незвичайних рецептів оселедця під шубою, які варто спробувати

5 незвичайних рецептів оселедця під шубою, які варто спробувати
Джерело:  online.ua

До бою курантів Нового року залишилися лічені дні. Саме час подбати про складання святкового меню. Не мажете уявити собі його без традиційного «Оселедця під шубою»? Приготуйте цей салат, але по-новому - Тигру він також сподобається. Гід Онлайн пропонує 5 оригінальних рецептів оселедця під шубою, які наповнені класичним смаком, але виглядають по-ресторанному сучасно.

Салат «Шуба» з оселедцем — знайомий нам всім з дитинства. Він вже встиг стати справжнім символом святкування новорічно-різдвяних свят. Смак салату достатньо класичний та вже міг трохи набриднути. Адже ми давно вже звикли до класичного смаку та вигляду.

Тому якщо ви б хотіли залишити на столі цей традиційний салат, але при цьому зробити його цікавішим, то наші ідеї вам прийдуться до душі. Вони поєднають в собі оригінальну подачу та вишуканий смак.

«Оселедець під шубою» - оригінальні рецепти 

Ялинкові іграшки з сьомгою

Пропонуємо оригінальний рецепт святкового салату з незвичайною подачею. Виглядатиме готовий салат ніби іграшки для ялинки. А для того, щоб змінити звичний смак, можна замінити головний інгредієнт — оселедець на сьомгу - можна також взяти форель, горбушу чи лосось.

Нам знадобиться:

  • Буряк – 4 шт.;

  • Морква – 2 шт

  • Картопля – 2 шт.;

  • Сьомга слабосолена – 180 г;

  • Яйця – 2 шт.;

  • Оливки – 5 шт.;

  • Зелена цибуля;

  • Майонез

Приготування:

  1. Для початку потрібно відварити яйця, картоплю, буряк, моркву.

  2. Нарізаємо сьомгу і цибулю середнім кубиком.

  3. Картоплю, яйця, цибулю, моркву, рибу змішуємо, додаємо майонез, формуємо з цієї маси кульки.

  4. Натираємо буряк та змішуємо його з майонезом. Викладаємо його на харчову плівку та викладаємо в центр підготовані кульки. Загортаємо їх в буряк і викладаємо на тарілку.

  5. Прикрашаємо кульки половинками оливок та зеленою цибулею, імітуючи елементи ялинкових іграшок.

Шуба в стакані

Пропонуємо приготувати класичного оселедця під шубою з незвичайною порційною подачею — у стакані. Цей варіант рецепту ідеально підійде для святкової вечірки, де буде велика кількість гостей. Салати будуть порційно розставлені для кожного гостя і всі матимуть можливість його спробувати.

Нам знадобиться:

  • Буряк – 3 шт.;

  • Морква – 2 шт.;

  • Оселедець – 150г;

  • Картопля – 3 шт.;

  • Цибуля – 1 шт.;

  • Яйця – 2 шт.;

  • Майонез;

  • Мікрозелень для прикрашання;

Приготування:

  1. Буряк, моркву, яйця, картоплю відварюємо та натираємо на тертці. Цибулю та оселедець нарізаємо кубиком.

  2. Викладаємо всі підготовані продукти шарами, поступово змащуємо майонезом.

  3. Останній шар — буряк, змащуємо його майонезом та прикрашаємо мікрозеленню.

Шуба-рол

Цей рецепт ідеально підійде для тих, хто обожнює суші. Ми підготували оригінальний рецепт ролів по-українськи. Приготувати такий салат можна просто і швидко. А смак не відрізнятиметься від оригінального салату.

Нам знадобиться:

  • Буряк – 2 шт.;

  • Морква – 2 шт.;

  • Картопля – 3 шт.;

  • Оселедець – 150г;

  • Цибуля – 2 шт.;

  • Яйця – 3 шт.;

  • Майонез;

Для загортання ролу:

  • Харчова плівка;

  • Килимок для суші;

Приготування:

  1. Моркву, яйця, картоплю відварюємо та натираємо на тертці. Цибулю та оселедець нарізаємо кубиком.

  2. Буряк відварюємо та нарізаємо слайсами.

  3. Змішуємо натерті моркву, яйця, картоплю та нарізані цибулю та оселедець в одній мисці та змащуємо майонезом.

  4. Закриваємо килимок для суші харчовою плівкою. Викладаємо на поверхню буряк суцільним шаром, зверху розкладаємо начинку і згортаємо рол.

  5. Розрізаємо рол на порції і подаємо до столу!

Новорічна ялинка

Нам знадобиться:

  • Буряк – 3 шт.;

  • Морква – 2 шт.;

  • Картопля – 4 шт.;

  • Оселедець – 300 г;

  • Цибуля – 1 шт.;

  • Яйця – 3 шт.;

  • Майонез;

  • Кріп – половина середнього пучка;

  • Зерна гранату – 1 ст.л.;

  • Болгарський перець – половина 1 шт.

  • Крекер

Приготування:

  1. Буряк, моркву, картоплю, яйця відварюємо і натираємо на тертці. Оселедець та цибулю ріжемо кубиком.

  2. Починаємо викладати всі інгредієнти шарами в роз’ємну форму (такі використовують для випічки). Кожен шар перемазуємо майонезом та солимо.

  3. Останній шар також змащуємо майонезом та починаємо декорувати. Викладаємо за допомогою кропу ялинку, а її іграшки імітуємо зернами граната та кубиком болгарського перцю.

В чорному хлібі

Це ідеальний рецепт для тих, хто обожнює поєднання салату з хлібом. Пропонуємо приготувати крутий салат прямо в хлібинці. Гарантуємо, що такий салат вразить всіх гостей на святі.

Нам знадобиться:

  • Хліб чорний (по типу бородинського) – 1 шт.;

  • Буряк – 2 шт.;

  • Морква – 1 шт.;

  • Оселедець – 200 г;

  • Картопля – 2 шт.;

  • Цибуля – 1 шт.;

  • Яйця – 2 шт.;

  • Майонез;

  • Вершковий сир – 100 г;

  • Кріп та зелена цибуля;

Приготування:

  1. Буряк, картоплю, моркву і яйця відварюємо, натираємо на тертці. Цибулю та оселедець нарізаємо кубиком.

  2. З хліба відрізаємо верхню частину та дістаємо м’яку частину з центру. Починаємо викладати інгредієнти шарами прямо у підготований хліб, змащуючи майонезом.

  3. Закриваємо хліб верхньою частиною, змащуємо вершковим сиром та обсипаємо кропом, зеленою цибулею.

Смачного!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?