7 смачних способів використати перестиглі банани з максимальною користю
Категорія
Рецепти
Дата публікації

7 смачних способів використати перестиглі банани з максимальною користю

7 смачних способів використати перестиглі банани з максимальною користю
Джерело:  online.ua

Перестигли банани? Це не привід їх викидати. З перестиглих бананів можна приготувати безліч смачних та корисних страв. Вони дуже прості, не потребують багато зусиль чи незвичайних інгредієнтів. Гід Онлайн підготував легкі та смачні рецепти, основою яких є перестиглі банани. Ці бананові панкейки, маффіни, хліб, морозиво, булочки приведуть у захват ваших домочадців.

Бананові вівсяні пишки - рецепт

Ідеальний рецепт для корисних та поживних сніданків. Для приготування таких пишок потрібно лише 5 інгредієнтів, які точно знайдуться у будь-якому холодильнику. А на приготування треба не більше 15 хвилин.

Нам потрібно:

  • Банани – 2 шт.;

  • Яйця – 2 шт.;

  • Ванільний цукор – 2 г;

  • Чорниця – половина склянки;

  • Вівсянка – половина склянки;

Приготування:

  1. Розімніть банани у великій мисці до консистенції пюре. З’єднайте з яйцями і ваніллю. Потім додайте вівсянку, ягоди чорниці й ретельно перемішайте.

  2. Добре нагрійте пательню та починайте смажити пишки на середньому вогні протягом 2-3 хвилин з кожної сторони.

  3. Знімайте пишки з вогню, коли вони підзолотяться з обох сторін. Потім можете додати до них мед, улюблені топінги.

М‘які бананові булочки - рецепт

Якщо у вас є кілька перестиглих бананів, то можна приготувати з них м’якенькі булочки. Вони ідеально підходять до сніданку, до них можна додати солоденькі топінги: згущенку, мед, шоколадну пасту.

Нам потрібно:

  • Банани – 2 шт.;

  • Сіль – 2 г;

  • Сухі дріжджі – 1 ч.л.;

  • Борошно – 2 склянки;

  • Вершкове масло – 2 ст.л.;

  • Родзинки – половина склянки;

Приготування:

  1. Розімніть банани виделкою до консистенції пюре. Потім додайте сюди яйце і почніть збивати вінчиком.

  2. Тепер насипте в суміш сухі дріжджі та вилийте розтоплене вершкове масло.

  3. Наступним кроком додаємо родзинки і просіяне борошно, все добре перемішуємо, допоки не вийде пружне тісто. Дайте йому відпочити протягом 30 хвилин.

  4. Далі вимішуємо тісто протягом 10 хвилин і формуємо маленькі булочки.

  5. Викладіть всі булочки на деко (можна змастити його олією чи застелити пергаментним папером).

  6. Випікайте їх протягом 20 хвилин у духовці, розігрітій до 190 градусів.

Як приготувати булочки з бананів — відео

Бананове печиво - рецепт

Фото: envato.com

Якщо ж ви шукаєте з чим попити чаю, то маємо чудовий рецепт печива. Для нього потрібно небагато інгредієнтів, всі з них точно знайдуться у вашому холодильнику.

Нам потрібно:

  • Вершкове масло – 75 г;

  • Цукор – 100 г;

  • Яйце – 1шт.;

  • Банан – 1 шт.;

  • Борошно – 250 г;

  • Кориця – половина ч.л.;

  • Сода – половина ч.л.;

  • Шоколадні дропси – 50 г;

Приготування:

  1. На водяній бані розтопіть вершкове масло, додайте туди яйце і цукор і збивайте вінчиком. Додайте сюди бананове пюре.

  2. Тепер просійте сюди борошно, соду, корицю і ретельно перемішайте. У вас має вийти м’яке тісто.

  3. Потім додайте сюди шоколадні крихти.

  4. На деко, застелене пергаментним папером, викладіть м’яке тісто чайною ложкою. Важливо залишати достатньо вільного місця між печивом.

  5. Випікайте його протягом 12 хвилин при температурі 180 градусів. Після запікання дайте їм охолонути, а тоді перекладіть у герметичну тару.

Мафіни з 4 інгредієнтів

Також до чаю швиденько можна приготувати мафіни. Для них потрібно лише 4 інгредієнти. Такі мафіни під силу кожній та кожному. Занотовуйте собі ідею!

Нам потрібно:

  • Банани – 5 шт.;

  • Згущене молоко – 220 г;

  • Борошно – 150 г;

  • Вівсяні пластівці або гранола – 2 склянки;

Приготування:

  1. Розімніть банани до однорідності, влийте згущене молоко, борошно і гранолу (або вівсянку).

  2. Змажте форми для приготування олією та викладіть тісто. Зверху його можна посипати шматочками граноли.

  3. Випікайте їх при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин. Далі дайте їм охолонути і діставайте з форми.

Шоколадно-банановий хліб - рецепт

Приготувати зі стиглих бананів можна також смачнючий хліб. Він виходить в міру солоденьким та дуже поживним. Банановий хліб можна взяти з собою в якості перекусу на роботу, навчання.

Нам потрібно:

  • Борошно – 2 склянки;

  • Вершкове масло – 50 г;

  • Цукор – 1 склянка;

  • Сода – 1 ч.л.;

  • Яйце – 1 шт.;

  • Жовток – 1 шт;

  • Ванілін – 1 г;

  • Банани – 3 шт.;

  • Шоколадні крихти – половина склянки;

  • Волоські горіхи – половина склянки;

  • Сіль – половина ч.л.;

Приготування:

  1. У великій мисці збийте разом борошно, харчову соду і сіль.

  2. В іншій великій мисці змішайте разом розтоплене вершкове масло, цукор, яйце і жовток, сметану і ванілін. Додайте бананове пюре і ретельно перемішайте.

  3. Поступово додайте сухі інгредієнти до вологих, поки вони не перемішаються. І висипте шоколадну стружку та волоські горіхи.

  4. Змастіть форму для хліба олією і вилийте туди тісто. Випікайте протягом години при температурі 180 градусів.

Як приготувати шоколадно-банановий хліб — відео

Бананові панкейки - рецепт

Фото: unsplash.com

Для всіх поціновувачів смачних сніданків маємо ще один рецепт. Пропонуємо приготувати американський варіант млинців — пишні панкейки. Вони заряджають енергією на весь день і швидко готуються.

Нам потрібно:

  • Борошно – 180 г;

  • Банан – 2 шт.;

  • Цукор – 2 ст.л.;

  • Сіль – половина ч.л.;

  • Яйця – 2 шт.;

  • Кориця – половина ч.л.;

  • Молоко 2 1 ч.л.;

Приготування:

  1. У середній мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач, корицю. В окремій мисці розімніть банани вилкою, додайте яйця і влийте молоко, ретельно перемішайте.

  2. Влийте сухі інгредієнти до вологих і перемішайте до однорідності.

  3. На добре розігрітій пательні обсмажте панкейки протягом 2-3 хвилин з кожної сторони.

Бананове морозиво - рецепт

Порадувати себе, чоловіка та дітей можна також смачним банановим морозивом. Це дуже простий рецепт, готувати який можна одразу з дітьми.

Інгредієнти:

  • Банани – 3 шт.;

  • Волоські горіхи – чверть склянки;

  • Фініки – 1 склянка;

  • Шоколад – 1 плитка.

Приготування:

  1. Попередньо заморожуємо банани, нарізані шматками, Потім викладаємо їх в чашу блендера і добре перебиваємо до пюре.

  2. Викладаємо отриману масу у форму, застелену пергаментом. Далі у чаші блендера перебиваємо фініки і викладаємо їх на бананове пюре. Зверху посипаємо подрібненими волоськими горіхами.

  3. Ставимо у морозилку на всю ніч.

  4. Дістаньте заготовку з морозильної камери, розріжте на 6 частинок. Розтопіть плитку шоколаду на водяній бані і занурте кожен зі шматочків. Знову відправте морозиво у морозилку та діставайте вже перед подачею.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?