Каша — смачний та корисний компонент сніданку. Але не у всіх є час зранку на її приготування. Ми розвінчуємо міф про те, що готувати каші на сніданок — довго і складно. Гід Онлайн підготував швидкі та дуже смачні рецепти каші на сніданок з покроковим приготуванням.
Каша — унікальний продукт, який є корисним для дитячого і дорослого організму. Це пов’язано з тим, що каші варять з круп, в яких багато клітковини, вітамінів групи В, рослинних білків і вуглеводів.
Вівсянка багата клітковиною та білками. Але важливо правильно вибирати крупу. Відмовтеся від каші швидкого приготування “за 1 хвилину”, а краще виберіть звичайні вівсяні пластівці.
Пшенична крупа гарно засвоюється, має в складі багато білків та заліза.
У перловці багато мінералів, вітамінів групи В, селен.
Рис допомагає очищати організм, виводити шлаки і токсини.
Кукурудзяна каша багата на залізо, вітаміни групи А, кремній.
Вівсянка зі спеціями - рецепт
Фото: unsplash.com
Ми звикли, що зазвичай вівсяна каша не має яскравого смаку, а скоріше нейтральна. Але пропонуємо додати нових ноток за допомогою спецій. Така каша виходить дуже смачною та навіть трохи екзотичною.
Інгредієнти:
Вівсянні пластівці – 250 г;
Горіхи кеш’ю – 100 г;
Кардамон – пів ч.л.;
Кориця – пів ч.л.;
Імбир – 1 ч.л.;
Ваніль – пів ч.л.;
Цукор – 3 ст.л.;
Фрукти за смаком.
Приготування:
У каструлі потрібно закип’ятити воду, засипати вівсянку і готувати до готовності 10-15 хвилин.
Дайте каші охолонути, додайте цукор, всі спеції та фрукти.
Гранола з фруктами - рецепт
Фото: unsplash.com
Думаєте, що гранолу знайти можна лише в магазині і неможливо приготувати самостійно? Ми розвінчуємо цей міф! Зараз розкажемо, як приготувати такий поживний та корисний сніданок власноруч швидко і просто.
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці – 250 г;
Мед – 5 ст. л.;
Вершкове масло – 50 г;
Волоські горіхи – 30 г;
Ванільний цукор, кориця.
Приготування:
Вівсянку, мед, горіхи, спеції перемішуємо в великій ємності.
На деко викладаємо пергаментний папір, змащуємо його вершковим маслом.
Всю суміш переносимо на деко, ставимо в духовку, розігріту до 160 градусів на 30 хвилин.
Дістаємо готову гранолу, даємо їй охолонути і пересипаємо в герметичну скляну банку. Тепер така вівсянка буде зберігатися довгий час і можна починати з неї кожен ранок.
Рисова каша з карамелізованою грушею - рецепт
Фото: unsplash.com
Пам’ятаєте рисову кашу з дитинства? Вона також може бути смачною і поживною. Потрібно лише знати, як правильно її приготувати. Пропонуємо солодкий варіант рисової каші з карамелізованою грушею.
Інгредієнти:
Рис (круглий) – 250 г;
Молоко – 1 склянка;
Груша – 1 шт.;
Вершкове масло – 50 г;
Цукор – 100 г.
Приготування:
Для початку варимо кашу: рис добре промийте, залийте водою і поставте готуватися. Коли вода частково випарується, вилийте молоко і доведіть кашу до готовності.
Грушу наріжте слайсами або кубиком, покладіть її в сотейник, додайте цукор і трохи води. Поставте його на середній вогонь і зачекайте 10 хвилин, поки не утвориться карамель. Потім добре перемішайте грушу з карамеллю і додайте до каші.
Каша на сніданок “To Go” - рецепт
Фото: unsplash.com
Такий сніданок готується дуже просто і швидко, його можна взяти з собою і з’їсти дорогою на навчання або роботу. Також цей сніданок відрізняється тим, що приготувати його можна заздалегідь, ввечері і ранком не витрачати зайвий час.
Інгредієнти:
Гранола (ми готували її вище) – 4 ст. л.;
Грецький йогурт – 3 ст. л.;
Фрукти або ягоди – 100-150 г;
Цукор або мед (за бажанням).
Приготування:
Для початку нарізаємо фрукти або овочі і викладаємо їх першим шаром у чашку.
Далі засипаємо гранолу, додаємо цукор або мед.
Зверху викладаємо грецький йогурт.
Такий сніданок можна з’їсти одразу або поставити в холодильник на ніч. Так він буде ще смачнішим.
Пшенична каша з айвовим варенням і кокосом - рецепт
Фото: unsplash.com
Проста і водночас смачна пшенична каша стане гарним варіантом сніданку на кожен день. Приготування її дуже просте, займає не більше 20 хвилин.
Інгредієнти:
Пшенична крупа – 200 г;
Вершкове масло – 50 г;
Вода – 3 склянки;
Цукор, сіль;
Айвове варення (або будь-яке інше за смаком) – 3 ст. л.;
Кокосові чіпси (або стружка)
Приготування:
Крупу добре промийте, потім залийте водою і поставте на середній вогонь. Доведіть кашу до кипіння, закрийте кришкою і проваріть ще 10-15 хвилин.
Після того, як каша звариться, додайте вершкове масло.
Покладіть кашу у тарілку, полийте айвовим варенням та зверху додайте кокосові чіпси (або стружку).