До морепродуктів, м‘яса та салатів. 7 рецептів найсмачніших соусів
Категорія
Рецепти
Дата публікації

До морепродуктів, м‘яса та салатів. 7 рецептів найсмачніших соусів

До морепродуктів, м‘яса та салатів. 7 рецептів найсмачніших соусів
Джерело:  online.ua

Соуси — це універсальний інгредієнт, який може додати нового смаку будь-якій страві. Додати соуси можна до різних страв: свіжих салатів, овочів на грилі, смажених стейків з різних видів м’яса та морепродуктів. Важко уявити повноцінний стіл без смачних соусів. Але для кожної страви потрібен окремий соус, який би підкреслив основний смак. Саме тому Гід Онлайн підготував 7 видів соусів на всі випадки життя.

Латиноамериканський соус для м‘яса та овочів

Це універсальний соус, який прийшов до нас з сонячної Аргентини. Він підійде як до овочів, приготованих на грилі, так і для свіжих салатів. Його можна використовувати як маринад чи доповнення до оригінальної страви.

Нам знадобиться:

  • Оливкова олія – пів склянки;

  • Оцет винний – 2 ст.л.;

  • Петрушка – середній пучок;

  • Часник – 3 зубці;

  • Перець чилі – 1 шт.;

  • Орегано сушений – 3 ч.л.;

  • Сіль, перець за смаком;

Приготування:

  1. Подрібніть петрушку, часник, перець чилі.

  2. Змішайте всі інгредієнти, заправте все оливковою олією та винним оцтом.

  3. Дайте соусу настоятися протягом 30 хвилин та подавайте до столу.

Соус для ідеальних бургерів

Ви та ваші діти обожнюєте смачненькі бургери? Тоді ви точно знаєте, що їх головний секрет криється у свіжих інгредієнтах та оригінальному соусі. Пропонуємо рецепт, який допоможе додати домашнім бургерам такого смаку, як у ресторані.

Попередньо підготуйте:

  • Майонез – 2 ст.л.;

  • Кетчуп – 1 ст.л.;

  • Гірчиця – половина 1 ст.л.;

  • Гострий барбекю соус – 1 ст.л.;

  • Лимонний сік – 1 ст.л.;

  • Сухий часник, паприка – 1 ч.л.;

  • Сіль, чорний перець за смаком;

Приготування:

  1. Змішуємо всі інгредієнти та перемішуємо до однорідної маси.

  2. Тепер його можна додавати до бургерів, хлібців, бутербродів та інших страв.

Магічний зелений соус

Фото: unsplash.com

Соус називається магічним тому, що готується дуже просто і швидко, потребує лише 5 простих інгредієнтів. Але смак гарно доповнить будь-які салати, овочі на грилі, печене м’ясо та навіть пасту. До того ж магічний соус може стати маринадом для морепродуктів: мідій, креветок, червоної риби.

Нам потрібно:

  • Авокадо – 1 шт.;

  • Кінза – половина середнього пучка;

  • Часник – 2 зубці;

  • Фісташки (або інші горішки) – половина склянки;

  • Сік одного лайма;

  • Оливкова олія, сіль, перець;

Приготування:

  1. Всі інгредієнти, крім фісташок, перемішайте в кухонному комбайні, поки вони не стануть однорідною масою.

  2. Додайте подрібнені фісташки та добре перемішайте.

  3. Подавайте соус у складі улюблених страв або окремо, щоб гості самостійно могли доповнити їм улюблені страви.

Мексиканський соус з перчинкою

Цей соус допоможе додати будь-якій страві приємну гостринку. Але для того, щоб його спробувати, не обов’язково їхати до гарячої Мексики. Можна приготувати його на власній кухні.

Нам потрібно:

  • Гострі засушені перці чилі – 12 шт. середнього розміру;

  • Цибуля – 1 шт.;

  • Оливкова олія – 1 ч.л.;

  • Кмин – половина ч.л.;

  • Часник – 4 зубці;

  • Морська сіль;

Приготування:

  1. Спочатку підсмажте сушені перці на сковороді на середньому вогні по кілька хвилин з кожної сторони. Потім викладіть їх у теплу воду, дайте настоятися протягом 20 хвилин.

  2. На цій же пательні обсмажуємо протягом трьох хвилин цибулю, порізану кубиком. Додайте часник, обсмажте ще протягом двох хвилин.

  3. Потім зберіть всі інгредієнти в кухонний комбайн та збийте до однорідності. Дайте соусу настоятися протягом 10-15 хвилин і подавайте до столу з м’ясом і овочами.

Помаранчевий пікантний соус з арахісом

 Фото: envato.com

Це дуже незвичайний варіант, який можна не часто зустріти в українських стравах. Але цей арахісовий соус обов’язково потрібно спробувати. Готується він дуже просто, їм можна заправляти салати чи додавати до готового м’яса. Також він стане доповненням до пасти чи рису.

Нам потрібно:

  • Арахісове масло – 2 склянки;

  • Соєвий соус – 3 ст.л.;

  • Кунжутне масло – 2 ст.л.;

  • Рисовий оцет – 2 ст.л.;

  • Паста чилі – 1 ст.л.;

  • Цукор – 1 ст.л.;

  • Часник – 1 зубчик;

Приготування:

  1. Змішайте всі інгредієнти соусу в невеликому блендері або кухонному комбайні до однорідної кремової консистенції.

  2. Дайте соусу настоятися протягом 15 хвилин і подавайте до столу.

Грецький легкий соус за п‘ять хвилин

Це дуже легкий та смачний рецепт, який гарно ілюструє грецьку культуру. Він готується дуже швидко, а інгредієнти можна знайти в будь-якому холодильнику. Соусом можна доповнити свіжі овочі, приготоване м’ясо.

Нам знадобиться:

  • Мариновані огірки – 4 шт.;

  • Грецький йогурт – 1 склянка;

  • Оливкова олія – 2 ст.л.;

  • Часник – 2 зубці;

  • Лимонний сік – 1 ложка;

  • Кріп та м’ята – по чверті середнього пучка;

Приготування:

  1. Натріть на тертці або дрібно поріжте мариновані огірки. Кріп та м’яту також дрібно наріжте.

  2. Змішайте грецький йогурт, оливкову олію, подрібнений часник, мариновані огірки, кріп та м’яту, лимонний сік та добре перемішайте.

  3. Дайте соусу настоятися протягом 15 хвилин і подавайте до столу.

Томатний соус з Каталонії

Фото: unsplash.com

Це крутий соус, який підійде для свіжих овочів, смаженої курки, салатів чи гарно доповнить закуску зі снеків. Готується соус просто, швидко, не займає багато часу. Цей соус відрізняється пікантною гостринкою та ніжним томатним смаком.

Нам потрібно:

  • Обсмажений червоний перець – 200 г;

  • Помідори – 4 шт.;

  • Петрушка – чверть середнього пучка;

  • Часник – 2 зубці;

  • Лимон – сік з половинки;

  • Оливкова олія, сіль;

Приготування:

  1. Покладіть всі інгредієнти в чашу блендера та збийте до однорідної маси.

  2. Дайте соусу настоятися протягом 30-40 хвилин та подавайте до столу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?