Неможливо вигадати більш ідеальної та універсальної гарячої страви, ніж м’ясо по-французьки. Вона може стати головною на будь-якому святковому столі, а готувати її дуже швидко. Гід Онлайн підготував 5 рецептів м’яса по-французьки, які можна приготувати на Новий рік чи будь-яке інше свято або вечерю - вони точно не залишать шлунок вашої родини та гостей байдужим.
М’ясо по-французьки — це популярна страва, яка являє собою страву з м’яса та сиру і різних додаткових інгредієнтів, викладених та запечених шарами. Французькі корені страви дуже сумнівні, адже самі французи точно про цю страву нічого не чули.
Рецепти м'яса по-французськи можна зустріти під різними назвами: “Дипломат”, “М’ясо по-капітанськи”, “М’ясо по-домашньому”, тощо. В Україні така страва може стати справжньою візитівкою господині, адже майже кожна має свій власний рецепт. Ділимося п’ятьма оригінальними рецептами цієї популярної страви на будь-який смак.
М’ясо по-французьки - класичний рецепт з картоплею
Фото: envato.com
Цей варіант м'яса по-французськи гарно підійде як для святкового столу, так і для щоденної вечері. Адже в страві є одразу і м’ясо, і гарнір до нього.
Інгредієнти:
Картопля – 500 г;
Свинина (можна замінити куркою) – 800 г;
Цибуля – 2 шт;
Твердий сир – 120 г;
Майонез;
Сіль, перець, спеції.
Приготування:
Картоплю очищуємо і нарізаємо будь-яким способом: слайсами, шматочками, половинками. Цибулю - півкільцями, сир натираємо на тертці.
Свинину ріжемо на стейки, відбиваємо, додаємо спеції, сіль, перець.
Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо інгредієнти шарами. Спочатку картопля, потім м’ясо, зверху цибуля і твердий сир. Для більшої соковитості у кінці можна нанести майонезну сітку.
Ставимо в духову шафу, розігріту до 180 градусів на 60 хвилин.
М’ясо по-французьки з грибами - рецепт
Фото: envato.com
Зробити м'ясо смачнішим можна просто додавши гриби. Ми рекомендуємо додавати саме печериці, хоча за бажанням можна додати й гливи, й лисові гриби, наприклад, лисички.
Інгредієнти:
Свинина – 500 г;
Печериці– 300 г;
Цибуля – 1 шт.;
Твердий сир (типу чеддера) – 130 г;
Сіль, перець, оливкова олія, спеції за смаком.
Приготування:
Свинину розрізати на стейки, відбити молотком та додати спеції. Заздалегідь підготуйте деко, змастіть його олією і розігрійте духовку до 180 градусів.
Цибулю наріжте кільцями, гриби - слайсами. Сир натріть на тертці.
Викладіть на деко м’ясо, зверху нарізану цибулю, потім гриби і посипте все сиром.
Поставте деко в духовку на 45-50 хвилин запікатися.
М’ясо по-французьки з ананасами - рецепт
Фото: envato.com
Для тих, хто полюбляє екзотичні нотки в звичайних стравах, а ще є фанатом поєднання ананасів з м’ясом, пропонуємо такий оригінальний рецепт. Всі інгредієнти вже звичні, з незвичайного — лише ананаси.
Інгредієнти:
Курятина або свинина – 1 кг;
Цибуля – 2 шт;
Гриби печериці – 300 г;
Твердий сир – 150 г;
Консервовані ананаси – 1 банка;
Сіль, перець, спеції, олія.
Приготування:
М’ясо потрібно відбити і додати спеції. Цибулю і гриби нарізати слайсами, сир натерти на тертці.
На деко, змащене олією, спочатку викладаємо цибулю, потім м’ясо, гриби і зверху викладаємо ананаси кільцями або шматочками. Зверху посипаємо сиром.
Деко ставимо в духовку, розігріту о 180 градусів на 50-60 хвилин.
Зверніть увагу! Готувати свинину потрібно на 10 хвилин довше, ніж курятину.
Найсмачніший рецепт м'яса по-французськи - відео
Дієтичне м’ясо по-французьки - рецепт
Фото: envato.com
А тим, хто не вживає занадто жирну їжу та рахує калорії, ми підготували варіант низькокалорійного рецепту. Підійде всім, хто на правильному харчуванні. До того ж цей варіант страви готується максимально просто і швидко.
Інгредієнти:
Куряче філе – 700 г;
Помідори – 5 шт.;
Цибуля – 1 шт;
Твердий сир – 100 г;
Грецький йогурт – 300 мл;
Яйце – 1 шт.;
Сіль, перець, оливкова олія.
Приготування:
Куряче філе потрібно розрізати на слайси, трохи відбити і намастити спеціями. Окремо збийте виделкою одне яйце і додайте до курки, дайте постояти 30-40 хвилин.
Помідори і цибулю наріжте тонкими слайсами, а сир натріть на тертці.
Деко застеліть пергаментним папером, викладіть на нього мясо одним шаром. Потім покладіть цибулю, помідори, а зверху посипте сиром і зверху залийте йогуртом.
Поставте деко в розігріту духовку до 180 градусів на 35-40 хвилин.
М’ясо по-французьки на пательні - рецепт нашвидкоруч
Фото: pexels.com
Для тих, хто не любить заморочуватися та не має багато часу на приготування, пропонуємо швидкий варіант страви, який потребує мінімум зусиль. А приготувати його взагалі можна на звичайній пательні.
Інгредієнти:
Свинина – 500 г;
Цибуля – 1шт;
Сметана або майонез – приблизно 3 ст. ложки;
Помідори – 2 шт;
Гриби – 300 г;
Сир твердий – 100 г;
Сіль, перець, олія.
Приготування:
Свинину наріжте на стейки, відбийте і змастіть спеціями.
Гриби, помідори, цибулю наріжте слайсами. Сир натріть на тертці.
На пательні розігрійте олію, обсмажте стейки по 5 хвилин з кожної сторони. Зменшіть вогонь і викладіть гриби, помідори та цибулю зверху. Накрийте кришкою.
Через 5 хвилин засипте все сиром, знову накрийте кришкою і обсмажуйте ще 10 хвилин. Страва готова.
Смачні рецепти м'яса по-французськи - відео
Смачного!