Ідеальна страва на кожне свято — 5 смачних рецептів м’яса по-французьки
Категорія
Рецепти
Дата публікації

Ідеальна страва на кожне свято — 5 смачних рецептів м’яса по-французьки

Ідеальна страва на кожне свято — 5 смачних рецептів м’яса по-французьки
Джерело:  online.ua

Неможливо вигадати більш ідеальної та універсальної гарячої страви, ніж м’ясо по-французьки. Вона може стати головною на будь-якому святковому столі, а готувати її дуже швидко. Гід Онлайн підготував 5 рецептів м’яса по-французьки, які можна приготувати на Новий рік чи будь-яке інше свято або вечерю - вони точно не залишать шлунок вашої родини та гостей байдужим.

М’ясо по-французьки — це популярна страва, яка являє собою страву з м’яса та сиру і різних додаткових інгредієнтів, викладених та запечених шарами. Французькі корені страви дуже сумнівні, адже самі французи точно про цю страву нічого не чули.

Рецепти м'яса по-французськи можна зустріти під різними назвами: “Дипломат”, “М’ясо по-капітанськи”, “М’ясо по-домашньому”, тощо. В Україні така страва може стати справжньою візитівкою господині, адже майже кожна має свій власний рецепт. Ділимося п’ятьма оригінальними рецептами цієї популярної страви на будь-який смак.

М’ясо по-французьки - класичний рецепт з картоплею

Фото: envato.com

Цей варіант м'яса по-французськи гарно підійде як для святкового столу, так і для щоденної вечері. Адже в страві є одразу і м’ясо, і гарнір до нього.

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 г;

  • Свинина (можна замінити куркою) – 800 г;

  • Цибуля – 2 шт;

  • Твердий сир – 120 г;

  • Майонез;

  • Сіль, перець, спеції.

Приготування:

  1. Картоплю очищуємо і нарізаємо будь-яким способом: слайсами, шматочками, половинками. Цибулю - півкільцями, сир натираємо на тертці.

  2. Свинину ріжемо на стейки, відбиваємо, додаємо спеції, сіль, перець.

  3. Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо інгредієнти шарами. Спочатку картопля, потім м’ясо, зверху цибуля і твердий сир. Для більшої соковитості у кінці можна нанести майонезну сітку.

  4. Ставимо в духову шафу, розігріту до 180 градусів на 60 хвилин.

М’ясо по-французьки з грибами - рецепт

Фото: envato.com

Зробити м'ясо смачнішим можна просто додавши гриби. Ми рекомендуємо додавати саме печериці, хоча за бажанням можна додати й гливи, й лисові гриби, наприклад, лисички.

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 г;

  • Печериці– 300 г;

  • Цибуля – 1 шт.;

  • Твердий сир (типу чеддера) – 130 г;

  • Сіль, перець, оливкова олія, спеції за смаком.

Приготування:

  1. Свинину розрізати на стейки, відбити молотком та додати спеції. Заздалегідь підготуйте деко, змастіть його олією і розігрійте духовку до 180 градусів.

  2. Цибулю наріжте кільцями, гриби - слайсами. Сир натріть на тертці.

  3. Викладіть на деко м’ясо, зверху нарізану цибулю, потім гриби і посипте все сиром.

  4. Поставте деко в духовку на 45-50 хвилин запікатися.

М’ясо по-французьки з ананасами - рецепт

Фото: envato.com

Для тих, хто полюбляє екзотичні нотки в звичайних стравах, а ще є фанатом поєднання ананасів з м’ясом, пропонуємо такий оригінальний рецепт. Всі інгредієнти вже звичні, з незвичайного — лише ананаси.

Інгредієнти:

  • Курятина або свинина – 1 кг;

  • Цибуля – 2 шт;

  • Гриби печериці – 300 г;

  • Твердий сир – 150 г;

  • Консервовані ананаси – 1 банка;

  • Сіль, перець, спеції, олія.

Приготування:

  1. М’ясо потрібно відбити і додати спеції. Цибулю і гриби нарізати слайсами, сир натерти на тертці.

  2. На деко, змащене олією, спочатку викладаємо цибулю, потім м’ясо, гриби і зверху викладаємо ананаси кільцями або шматочками. Зверху посипаємо сиром.

  3. Деко ставимо в духовку, розігріту о 180 градусів на 50-60 хвилин.

Зверніть увагу! Готувати свинину потрібно на 10 хвилин довше, ніж курятину.

Найсмачніший рецепт м'яса по-французськи - відео

Дієтичне м’ясо по-французьки - рецепт

Фото: envato.com

А тим, хто не вживає занадто жирну їжу та рахує калорії, ми підготували варіант низькокалорійного рецепту. Підійде всім, хто на правильному харчуванні. До того ж цей варіант страви готується максимально просто і швидко.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 700 г;

  • Помідори – 5 шт.;

  • Цибуля – 1 шт;

  • Твердий сир – 100 г;

  • Грецький йогурт – 300 мл;

  • Яйце – 1 шт.;

  • Сіль, перець, оливкова олія.

Приготування:

  1. Куряче філе потрібно розрізати на слайси, трохи відбити і намастити спеціями. Окремо збийте виделкою одне яйце і додайте до курки, дайте постояти 30-40 хвилин.

  2. Помідори і цибулю наріжте тонкими слайсами, а сир натріть на тертці.

  3. Деко застеліть пергаментним папером, викладіть на нього мясо одним шаром. Потім покладіть цибулю, помідори, а зверху посипте сиром і зверху залийте йогуртом.

  4. Поставте деко в розігріту духовку до 180 градусів на 35-40 хвилин.

М’ясо по-французьки на пательні - рецепт нашвидкоруч

Фото: pexels.com

Для тих, хто не любить заморочуватися та не має багато часу на приготування, пропонуємо швидкий варіант страви, який потребує мінімум зусиль. А приготувати його взагалі можна на звичайній пательні.

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 г;

  • Цибуля – 1шт;

  • Сметана або майонез – приблизно 3 ст. ложки;

  • Помідори – 2 шт;

  • Гриби – 300 г;

  • Сир твердий – 100 г;

  • Сіль, перець, олія.

Приготування:

  1. Свинину наріжте на стейки, відбийте і змастіть спеціями.

  2. Гриби, помідори, цибулю наріжте слайсами. Сир натріть на тертці.

  3. На пательні розігрійте олію, обсмажте стейки по 5 хвилин з кожної сторони. Зменшіть вогонь і викладіть гриби, помідори та цибулю зверху. Накрийте кришкою.

  4. Через 5 хвилин засипте все сиром, знову накрийте кришкою і обсмажуйте ще 10 хвилин. Страва готова.

Смачні рецепти м'яса по-французськи - відео

Смачного!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?