Міфи та правда про котів — що треба знати про домашніх улюбленців
Категорія
Коти
Дата публікації

Міфи та правда про котів — що треба знати про домашніх улюбленців

Міфи та правда про котів — що треба знати про домашніх улюбленців
Джерело:  online.ua

Котам часто присвоюють незвичайні здібності. Вони зцілюють людей, мають дев’ять життів та бояться огірків. Проте, що з цього правда? Гід Онлайн дізнався всю правду та спростовує міфи про котів, у які ми віримо.

Коти знаходяться достатньо довго поряд із людиною для того, щоб навколо них встигла з'явитися велика кількість міфів. Деякі з них зовсім не шкідливі та стають предметом жартів, проте інші можуть негативно вплинути на чотирилапого друга.

Міф № 1: коти не бояться падіння з висоти

Фото: unsplash.com

Це один з найпопулярніших міфів, які іноді можуть загрожувати життю кота. Оскільки, господарі тварин легковажно ставляться до того, коли вони гуляють поруч з відкритим вікном чи на висоті.

Дійсно, існують щасливі випадки, коли кіт після падіння залишається неушкодженим. Проте, це виняток з правила. Нерідко тварини отримують травми. Не варто свідомо наражати улюбленця на небезпеку.

Міф № 2: коти зцілюють людей

Фото: envato.com

Майже всі господарі впевнені, що їх чотирилапі друзі мають цілющі здібності. Втім, таке твердження є помилковим.

Коти мають вищу температуру тіла на відміну від людини. Тому вони шукають найтепліші місця у домі. Для пухнастика людина є своєрідною грілкою. Отже, для кота господар - привабливе джерело тепла.

Міф № 3: собака — найбільший ворог кота

Фото: envato.com

Це один з міфів нав'язаний самими людьми. Ми звикли бачити мультфільми, кіно та ігри, де кіт та собака ненавидять один одного. Проте, це не завжди так. Адже, у господарів, що мають одночасно кота й собаку, тварини доволі часто товаришують одне з одним.

Неприязнь у відношеннях між тваринами криється в різній фізіології. Собаки більш активні та товариські, а коти спокійніші. Вони не мають бажання, аби їх облизували чи гралися з ним. Однак між ними немає лютої ненависті.

Міф № 4: кішка має народити перед стерилізацією

Фото: envato.com

Ще один міф, який людина часом переносить з себе на тварину. Кішка не потребує, аби на схилі років їй принесли склянку води чи мисочку вологого корму. Якщо ви не плануєте доглядати кошенят, краще стерилізувати домашню кішку. Так буде краще для її самопочуття.

Пам'ятайте, розмноження для тварин — інстинкт. Вони не отримують задоволення від процесу, як люди. Після стерилізації, тварина не сумує за дитинчатами й не переймається ними.

Крім того, постійні пологи виснажують організм тварини й в майбутньому можуть стати причиною захворювань, серед яких простатит, піометра, кісти та пухлини на яєчниках, матці і яєчках. Тому, обирайте гарного ветеринара та потурбуйтеся про вашого улюбленця.

Міф № 5: домашнього кота не треба прищеплювати

Фото: envato.com

Щеплення — запорука безпеки від різноманітних захворювань. Якщо ваш кіт не гуляє на вулиці, це не означає, що він не може захворіти.

Ми самі часто приносимо з вулиці інфекції. Потрапити до приміщення мікроби можуть з комахами.

Необхідною є вакцинація проти таких хвороб:

  • Панлейкопенія

  • Каліцивіруси

  • Інфекційний ринотрахеїт

В Україні доступні вакцини від усіх трьох хвороб.

Міф № 6: у кота — 9 життів

Фото: envato.com

Цей міф з'явився ще у часи, коти котів вважали нечистю. За повір'ям, протягом свого життя відьма могла перетворитися у кота 9 раз.
На відміну від людини коти дійсно мають швидшу регенерацію. Проте, які й усі інші істоти на планеті, коти мають лише одне життя. Тому не варто зайвий раз наражати тварину на небезпеку та легковажно ставитися до її здоров’я.

Міф № 7: коти — мстиві створіння

Фото: envato.com

Ці тварини часто виступають, як злісні, одинокі та мстиві створіння. Втім, самі не мають уявлення про те, що таке помста. Вони керуються виключно інстинктами.
Якщо ваш кіт починає ходити повз лотка чи дерти меблі — це означає, що його щось турбує. Йому не подобається наповнювач, не зручно розташований туалет або він має дискомфорт з сечовиділенням.
Коти потребують видалення верхнього шару пазурів. Тому точать свої кігті. А під час прогинання у спині, розслаблюють м’язи. Для того, щоб кіт не псував речі, варто придбати кігтеточку.

Відучити котів від шкідливих звичок під силу кожному, адже це розумні тварини. Домовляйтеся зі своїм улюбленцем! Повірте, він бешкетує не через вередливість, а за покликом природи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?