Ніжні крем-супи впевнено приживаються в нашому раціоні. Адже з їх допомогою можна легко урізноманітнити щоденне меню без делікатесів і особливих зусиль. Але не всім з першого разу вдається приготувати правильний крем-суп, щоб по консистенції він нагадував вершковий крем. ONLINE.UA ділиться секретами і рецептами приготування крем-супу з курки, які припадуть під смак навіть найвибагливішим гурманам.
Секрети приготування ідеального крем-супу з курки
Головна відмінність крем-супу від традиційних перших страв - ніжна і кремоподібна консистенція. Але не у всіх з першого разу виходить її досягти. Як правило, без знання особливих хитрощів приготування ідеального кремообразного супу, у недосвідчених господинь в страві з'являються грудочки, а перетерті овочі осідають на дно. Як домогтися, щоб крем-суп вийшов ідеальним і став прикрасою вашого столу? Дотримуючись наших рекомендацій, ви зможете приготувати його не гірше французьких кухарів!
При приготуванні крем-супу додавайте до інгредієнтів трохи підігрітих вершків - з ними смак страви буде більш ніжним.
Щоб консистенція супу вийшла кремоподібною і однорідною використовуйте борошно - його потрібно обсмажити на вершковому маслі, розбавити склянкою гарячого бульйону і ввести тонкою цівкою в блюдо. Тільки не перестарайтеся! Використовуйте не більше 1 ст.л борошна на 1,5 літра супу, інакше він вийде дуже густим.
Надати супу-пюре особливу гладкість можна за допомогою вершкового масла, якщо додати його в суп перед подачею на стіл.
Щоб суп вийшов більш поживним, в нього можна додати яєчну заправку - 2-3 яйця збити зі склянкою молока або вершків, процідити і влити в киплячий бульйон з м'ясом і овочами при безперервному помішуванні. Так само можна вчинити і з борошном, якщо немає часу на його обсмажування.
Найяскравіше розкрити смак крем-супу з курки допоможуть грінки або сухарики. Краще зробити їх самостійно - обсмажити шматочки білого хліба в суміші рослинного масла з ароматними спеціями.
Як приготувати курячий крем-суп: кращі рецепти
Рецептів крем-супів є величезна кількість. Їх готують на рибних, м'ясних і овочевих бульйонів, з вершками і молоком, з яйцями, сиром, грибами і грінками. Для пікантності в блюдо додають горіхи, прянощі, вино і фрукти. Сьогодні ми пропонуємо вам перевірені рецепти крем-супу з курки, які за смаком нагадують вишуканий делікатес. Внесіть в свій повсякденний раціон аристократичний настрій старої Європи!
Курячий крем-суп з грибами
Що знадобиться:
200 г курячого філе
250 г печериць
3 картоплини
цибуля, морква
250 мл вершків з жирністю 20%
Як приготувати:
Протягом півгодини відварити куряче м'ясо, додати в киплячий бульйон картоплю і варити до готовності. Печериці порізати пластинками і обсмажити на сухій сковороді, поки з них не вийде вся зайва волога. Додати в підсмажені гриби цибулю та моркву, коли вони набудуть красивий золотистий колір залити овочеву суміш вершками. Протомити на повільному вогні, поки не загусне. В кінці з'єднати м'ясо, картоплю і овочеву суміш в чаші блендера, збити. Розбавити бульйоном до бажаної густоти.
Крем-суп з куркою з сиром
Що знадобиться:
400 г курячого філе
200 г вершкового сиру
картопля, цибуля, морква - по 1 шт.
часник, зелень
Як приготувати:
Окремо зварити курячий бульйон - якщо його заготовити заздалегідь і зберігати в холодильнику, то смачний крем-суп з куркою і сиром можна приготувати за 15 хвилин. У киплячий бульйон додати дрібно порізані картоплю і моркву. Поки вони варяться, спасерувати на сковороді цибулю і часник в невеликій кількості рослинного масла. В кінці смаження додати часник. Перекласти пасеровку в бульйон з овочами і проварити 5-10 хвилин. Тим часом потрібно розігріти сковороду на сильному вогні і на протязі кількох хвилин обсмажити на ній скибочки філе, щоб курка вийшла соковитою. Довести м'ясо до готовності під кришкою, додавши до нього пару ложок білого вина. Коли овочі будуть готові додати в бульйон вершковий сир, посолити, поперчити і збити блендером. Курку порційно розкласти по тарілках і залити крем-супом. Прикрасити зеленню.
Курячий крем-суп з цвітною капустою
Що знадобиться:
0,5 кг цвітної капусти
200 г курячого філе
100 мл вершків (чим жирніше, тим краще)
по 50 г зеленого горошку і копченого бекону
сіль, приправи, часник, оливкова олія - за смаком
Як приготувати:
Відварити цвітну капусту і куряче філе до готовності. Подрібнити їх в блендері, довести масу до однорідності невеликою кількістю бульйону. Ввести в отриману суміш підігріті вершки, посолити і поперчити - за смаком. Тим часом на сковороді підрум'янити бекон на оливковій олії, по готовності додати до нього часник і зелений горошок - протушкувати на повільному вогні пару хвилин. При подачі крем-супу до столу прикрасити його горошком і беконом.
Курячий крем-суп для дітей
Що знадобиться:
половинка курячої грудки (краще домашньої курки)
1-2 картоплини
цибулина, морква
Як приготувати:
Відварити курячу грудку. Якщо м'ясо магазинне, то його краще варити в двох водах: після закипання перший бульйон злити (в ньому багато шкідливих добавок, які недобросовісні виробники щедро додають у продукцію), а в другій воді вже варити курку до готовності. Поки вариться курка, підготувати овочі - цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці, картоплю нарізати кубиками. Ввести овочі в киплячий бульйон і варити їх разом з м'ясом не менше 20 хвилин. По готовності курячий суп збити блендером. При подачі на стіл в нього можна додати вершкове масло і грінки.
Смачного!