Салат — це смачна та поживна страва, приготування якої не займає багато часу. Він відмінно доповнює як звичайну сімейну вечерю, так і меню на святковий стіл. Гід Онлайн зібрав для вас легкі рецепти салатів без м’яса - вони готуються дуже швидко, складаються з мінімуму інгредієнтів, а за смаком не поступаються ресторанним стравам.
Салати без м’яса - рецепти
М’ясо — головна складова багатьох рецептів. Але ми доведемо, що приготувати смачний салат можна без м’ясних складових, а з простих інгредієнтів, які є на кожній кухні.
Салат з бурратою - рецепт
Фото: unsplash.com
Головна фішка цього салату криється в сирі буррата. Він являє собою мішечок з сиру моцарела, наповнений страчателлою. Це дуже м’який і ніжний сир, що має вершковий приємний смак. Тому цей продукт ідеально доповнить будь-який салат.
Інгредієнти:
Перець болгарський – 4 шт.;
Помідори чері – 200 г;
Рукола – половина середнього пучка;
Сир буррата – 1 мішечок.
Приготування:
Перець нарізаємо соломкою, руколу ріжемо (або рвемо руками), помідори нарізаємо на половинки.
Змішуємо всі інгредієнти.
Зверху викладаємо сир бурата, який при розрізанні витікатиме на салат.
Салат з гарбузом та кіноа - рецепт
Це дуже незвичайний салат, який вражає оригінальними інгредієнтами і незвичайними поєднаннями. Суміш кіноа, яблук і гарбузового насіння здивує навіть досвідченого гурмана.
Нам знадобиться:
Гарбуз – 200 г;
Готовий кіноа – 200 г;
Яблуко – 1 шт.;
Шпинат – середній пучок;
Гарбузяне насіння;
Оливкова олія;
Приготування:
Гарбуз ріжемо кубиком і запікаємо у духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів.
Яблуко очищуємо, вирізаємо серцевину і ріжемо кубиком. Шпинат ржемо великими шматками (можна порвати руками).
Змішуємо шпинат, кіноа, гарбуз, яблуко. Додаємо насіння гарбуза і заправляємо оливковою олією.
Італійський салат - рецепт
Цей італійський салат широко відомий у всьому світі - він дуже простий та поживний. Готується за 10 хвилин і підійде як для звичайного обіднього столу, так і для святкового вечора.
Нам знадобиться:
Сир моцарела – 150 г;
Помідри — 2-3 шт.;
Базилік свіжий;
Бальзамічний соус;
Оливкова олія;
Приготування:
Моцарелу та помідори нарізаємо слайсами однакової ширини.
Викладаємо сир та помідори один поруч з одним, додаючи між шарами листя базиліку.
Зверху поливаємо салат бальзамічним соусом та оливковою олією. Страва готова!
Як приготувати італійський салат з помідорами і моцарелою — відео
Салат у авокадо - рецепт
Фото: unsplash.com
Подача та склад такого салату дуже незвичайні. Цей рецепт ідеально підійде для тих, хто втомився від олів’є та вінегрету. Готується ця страва дуже просто і ідеально підійде як для швидкого сніданку чи вечері, так і для прийому гостей.
Інгредієнти:
Авокадо – 2 шт.; (на 4 порції)
Помідори – 1 шт.;
Огірки – 2 шт.;
Гранат – половина 1 шт.;
Сир бринза – 100 г;
Приготування:
Авокадо розрізаємо, виймаємо кістку та ложкою дістаємо частину м’якоті.
Нарізаємо авокадо, огірки, помідори, бринзу однаковим кубиком. За граната дістаємо зерна.
Змішуємо всі інгредієнти та викладаємо в підготовані човники з авокадо. Салат можна подавати до столу!
Мексиканський квасолевий салат - рецепт
Це цікавий рецепт салату, який прийшов до нас з гарячої Мексики. Він ідеально підійде для тих, хто слідкує за своїм харчуванням та надає перевагу здоровому способу життя. Адже в цій страві є ідеальний баланс інгредієнтів.
Інгредієнти:
Мікс салатів – 1 пачка (200 г);
Квасоля – 100 г;
Свіжі огірки – 2 шт.;
Кукурудза (свіжа або консервована) – 4-5 ст.л.;
Твердий сир – 100 г;
Для соусу:
Сметана – 2-3 ст.л.;
Соєвий соус – 1 ст.л.;
Кріп – 1 ч.л.
Приготування:
Відварюємо квасолю до повної готовності.Огірки та тврдий сир нарізаємо кубиком.
Мікс салатів, квасолю, огірки, сир, кукурудзу викладаємо в миску, перемішуємо.
Готуємо соус: змішуємо сметану, соєвий соус та кріп, добре перемішуємо. Заправляємо соусом салат і добре перемішуємо.
Солодкий салат з виноградом та динею - рецепт
Фото: unsplash.com
Це дуже вишуканий салат, який ідеально підійде для свята чи зустрічі гостей. Його смак дійсно незвичайний і точно здивує будь-кого, навіть справжнього гурмана. Салат може стати як закускою, так і десертом. Але готується він дуже швидко і просто.
Інгредієнти:
Диня – половинка одного плоду;
Виноград – одна велика гронка;
Голубий сир з пліснявою – 80 г;
М’ята – половина середнього пучка;
Мед;
Приготування:
Диню очищуємо від насіння і вирізаємо кульки за допомогою чайної ложки.
Виноград розрізаємо на половинки, сир ріжемо кубиком, м’яту промиваємо та відділяємо листочки.
Змішуємо всі інгредієнти та поливаємо медом.
Салат з фетою та оливками - рецепт
Класичний салат, який вже давно полюбився всім. Прийшов він до нас з берегів сонячної Греції. Його складові прості і доступні для покупки в будь-якому магазині. Він смачний, поживний і гарно доповнить як святковий, так і обідній стіл.
Інгредієнти:
Огірки – 3 шт.;
Помідори – 3 шт.;
Чорні оливки – 80 г;
Сир фета – 200 г;
Болгарський перець – 2 шт.;
Цибуля – 1 шт.;
Оливкова олія;
Приготування:
Огірки, помідори, цибулю, сир фету нарізаємо кубиком, а болгарський перець брусочками. Оливки ріжемо навпіл.
Змішуємо всі інгредієнти та заправляємо салат оливковою олією.