Гарбуз - корисний і смачний осінній овоч, з якого можна приготувати безліч смачних страв. Гід Онлайн зібрав найсмачніші рецепти страв з гарбуза на сніданок, обід та вечерю - після такого супу, салату, пасти чи десерту ви точно полюбите гарбуз.
Яскравий суп з гарбуза
Фото: unsplash.com
Більш сезонної осінньої страви, ніж гарбузовий суп-пюре з хрусткими сухариками придумати неможливо. Пропонуємо приготувати його і насолодитися смаком сезонного овоча. Такий суп сподобається навіть дітям.
Що потрібно:
800 г гарбуза
4 картоплини
цибуля, морква
100 мл вершків
1 л курячого бульйону
зелень (чебрець, базилік, розмарин)
бекон, сухарики
Як приготувати:
Всі овочі нарізати і обсмажити в сотейнику
Залити бульйоном, варити до готовності..
Збити блендром і ввести вершки.
Протомити на вогні ще кілька хвилин до першої "бульки".
При подачі прикрасити грінками або підсушеними чіпсами з гарбуза.
Гарбузові мафіни
Фото: unsplash.com
Теплі і смачні мафіни стануть ще смачніше, якщо додати в них гарбуз і начинку з крем-сиру. Такі кекси припадуть до смаку дітям, які навідріз відмовляються їсти гарбуз.
Що потрібно:
3 яйця
1,5 ст. цукру
3 ст.л. вершкового масла
2,5 ст. борошна
250 г вершкового сиру
300 г гарбузового пюре
2 ч.л. розпушувача
Як приготувати:
Вершковий сир збити з 1 яйцем та цукром. Додати ванілін.
Яйця збити з цукром, додати пюре гарбуза, просіяне борошно і розм'якшене вершкове масло.
Форми для мафінів змастити маслом, заповнити на половину тестом, викласти ложку начинки і залити зверху тістом.
Випікати 20-25 хвилин при 190 градусах.
Панкейки з гарбуза
Фото: envato.com
Ідеальний варіант страви на сніданок.
Що потрібно:
300 г гарбуза,
200 мл молока,
склянка борошна,
2 яйця,
50 г цукру,
1,5 ч.л. розпушувача,
вершкове масло
Як приготувати:
Гарбуз нарізати, запекти в духовці або приготувати в мікрохвильовці, перетворити в пюре блендером - це можна зробити з вечора.
Збити яйця з молоком, маслом, сіллю і цукром. Ввести в суміш борошно і гарбуз.
Випікати на сковороді до готовності.
Прикрасити можна ягодами, горіхами, подавати з медом, сметаною або варенням.
Салат з гарбуза і сиру
Фото: envato.com
Відмінний рецепт для тих, хто на дієті. В запеченому гарбузі всього 46 ккал на 100 г продукту.
Що потрібно:
100 г гарбуза
100 г адигейського сиру
мікс салатів
20 г гарбузового насіння
мед, гірчиця, бальзамічний оцет - по 1 ч.л.
оливкова олія, сіль, спеції
Як приготувати:
Гарбуз нарізати на невеликі шматки і запекти в духовці.
Для заправки змішати мед, оцет, олію і гірчицю, сир розкришити руками.
На тарілку викласти мікс салату, охолоджений гарбуз, сир, залити заправкою і посипати насінням.
Гарбузовий пиріг родом з дитинства
Фото: unsplash.com
Пам'ятаєте, який смачний пиріг готували мама і бабуся в дитинстві? Приготуйте і своїм дітям такі ласощі, від якого язика проковтнути можна.
Що потрібно:
2,5 ст .муки
1 ст. молока (можна замінити водою)
розпушувач, вершкове масло
Начинка:
300 г гарбузового пюре
банка згущеного молока
2 яйця
100 г цукру
імбир, кориця, мускатний горіх
Як приготувати:
Замісити тісто і розкачати його за розміром форми.
Для начинки з'єднати всі продукти і збити міксером.
Вилити начинку на тісто. Випікати 40-50 хвилин в духовці при 180 градусах.
Качка з гарбузом і кіноа
Фото: unsplash.com
Смачна і корисна вечеря з дуже красивою та вишуканою подачею.
Що потрібно:
невеликий гарбуз,
100 г кіноа,
2 качині грудки,
апельсин,
соєвий соус, чебрець, шпинат, імбир, кориця, чорний перець
40 мл меду
Як приготувати:
Гарбуз розрізати навпіл, видалити насіння, зробити на м'якоті надрізи. Полити медом і оливковою олією. Запекти в духовці до готовності.
Качині грудки надрізати з боку шкіри, щоб краще і швидше промаринувалися. Залити маринадом на 20-30 хвилин: сік апельсина, імбир, соєвий соус, муд, кориця, оливкова олія.
Обсмажити замариновані грудки на розпеченій сковороді по парі хвилин з обох сторін, довести до готовності в духовці.
Кіноа приготувати інструкції на упаковці, гарячу грудку тонко нарізати і відразу з'єднати з рубаним шпинатом, залити соком, що виділився при смаженні грудки. З’єднати з кіноа.
На тарілку для подачі викласти гарбуз, на нього - качку з кіноа. Смачного!
Гарбузове латте, як в Старбакс
Фото: unsplash.com
Пробували ви пряний гарбузовий латте з Старбакс? Пропонуємо повторити рецепт вдома. Обіцяємо, що буде просто і дуже смачно.
Що потрібно:
50 г гарбузового пюре
100 мл готової кави
100 мл молока
цукор, прянощі (ванільний цукор, кориця, Бадя) - за смаком
Як приготувати:
Молоко, гарбузове пюре і всі спеції змішати і довести майже до кипіння.
Збити вінчиком або капучинатором.
Налити в чашку каву, додати збиту гарбузову суміш. Прикрасити збитими вершками.
Нутелла з гарбуза для ранкових тостів
Фото: unsplash.com
Цей рецепт ідеально підійде для дітей, які обожнюють тости з шоколадною пастою. Пропонуємо додати трохи оригінальності і приготувати смачну гарбузову пасту, яке можна намазати на хліб.
Що потрібно:
150 г пюре гарбуза
100 мл яблучного соку
50 г вершкового масла
цукор, прянощі - за смаком
Як приготувати:
Гарбуз, яблучний сік, спеції і цукор довести до кипіння і тушкувати 30 хвилин до загустіння.
Пюрірувати і додати вершкове масло, після чого охолодити.
Осіння паста
Фото: envato.com
Обожнюєте пасту? Пропонуємо додати нових ноток смаку в звичне блюдо, зробивши соус з гарбуза.
Що потрібно:
300 г пасти пенне,
120 мл вершків,
100 г гарбузового пюре,
цибуля-шалот, твердий сир
Як приготувати:
Лук-шалот обсмажити на вершковому маслі, додати пюре з гарбуза і вершки.
Протушкувати соус пару хвилин і ввести в нього пасту, відварену до стану аль-денте.
Через 2 хвилини можна подавати до столу, посипавши страви тертим сиром.
Лазанья з гарбузом і сиром
Фото: envato.com
Любите лазанью? Тоді пропонуємо спробувати новий, вегетаріанський варіант страви з гарбузом і декількома видами сиру. Таке блюдо відмінно підійде на обід, вечерю і навіть на святковий стіл.
Що потрібно:
200 г гарбуза
5 помідорів
2 баклажана
2 яйця
листи для лазаньї
по 200 г сиру рікотта і фета
томатний соус (або томатна паста)
100 г натертої моцарели
Як приготувати:
Гарбуз запекти в духовці - приблизно 30 хвилин. Баклажани і помідори - обсмажити на сковороді.
Рікотту, фету і яйця з'єднати. Перекласти в суміш сирів готову гарбуз.
Скласти лазанью шарами: лист тіста, томатний соус, баклажани, сирно-гарбузовий соус.Сверху посипати тертою моцарелою.
Запікати 30-40 хвилин.
Тайський каррі з гарбузом
Фото: envato.com
Що потрібно:
300 мл кокосового молока
1 цибулина
150 г гарбуза
зелень, овочевий бульйон, карі
Як приготувати:
Обсмажити цибулю і гарбуз, залити кокосовим молоком, додати спеції і варити, поки гарбуз не стане м'яким.
При подачі прикрасити зеленню.