Салати – це класична складова будь-якого меню. Без них не обходиться жодне свято, ні буденний обід чи вечеря. Гід Онлайн зібрав найсмачніші рецепти салатів з курки – вони прості та легкі у приготуванні, а підійдуть як до святкового меню, так і на кожен день.
Салати з курки - 7 рецептів на кожен день та на свята
Салат з курки для тих, хто не любить готувати
Фото: unsplash.com
Рецепт салату Цезар давно знайомий нам всім. Його готують до святкового столу чи просто для смачної вечері. Свою популярність салат отримав завдяки тому, що продукти для нього дуже прості і зазвичай є у будь-якому холодильнику.
Нам потрібно:
Куряче філе – 300 г;
Салат – один середній пучок;
Оливкова олія;
Помідори чері – 200 г;
Сіль, перець, спеції за смаком;
Сир пармезан – 70 г;
Яйця – 3 шт.;
Приготування:
Філе натираємо спеціями та обсмажуємо на добре розігрітій олії протягом 10-12 хвилин, регулярно перевертаючи.
Яйця відварюємо, нарізаємо на четвертинки. Помідори також ріжемо на четвертинки. Салат рвемо на середні частинки руками.
Змішуємо всі інгредієнти та натираємо зверху трохи сиру. Можна заправити оливковою олією. Салат готовий!
Салат з курки з нагетсами - дитячий фаворит
Фото: unsplash.com
Цей салат однозначно стане улюбленою стравою на столі для діток. А все тому, що абсолютно всі діти обожнюють фастфуд та особливу курку у паніровці - нагетси. Тому пропонуємо приготувати корисний салат на кшталт відомих делікатесів з ресторанів фастфуд.
Підготуйте:
Салат – половина середнього пучка;
Помідори чері – 200 г;
Цибуля – 1 шт.;
Куряче філе – 500 г;
Панірувальні сухарі – 100 г;
Борошно – 5 ст.л.;
Яйце – 2 шт.;
Олія соняшникова;
Для заправки:
Майонез – 5 ст.л.;
Гірчиця – 2 ст.л.;
Лимонний сік – 1 ст.л.;
Соєвий соус – 1 ст.л;
Приготування:
Для початку займемося куркою. Ріжемо її на шматочки середнього розміру. Тепер збиваємо яйце, готуємо панірувальні сухарі та борошно. Спочатку кладемо шматочок курки в борошно, потім в яйце, потім в панірувальні сухарі та викладаємо на добре розігріту олію. Обсмажуємо 3-4 хвилини, регулярно помішуючи.
Тепер нарізаємо помідори чері на четвертинки, салат рвемо крупними шматками, цибулю ріжемо півкільцями.
Майонез, гірчицю, лимонний сік змішуємо разом, ретельно перемішуючи до однорідної маси.
Тепер змішуємо всі підготовані інгредієнти та заправляємо салат заправкою.
Персикове диво
Фото: pexels.com
Цей салат здивує навіть найдосвідченіших гурманів. Тому що поєднання інгредієнтів дуже незвичайне і спершу здається взагалі неможливим. Але цей рецепт дійсно вартує вашої уваги, особливо якщо ви шукаєте нові смаки.
Нам знадобиться:
Рукола – середній пучок;
Консервований персик – 1 банка;
Куряче філе – 300 г;
Кунжут – 50 г;
Оливкова олія;
Сир рікота – 100 г;
Сир з голубою пліснявою;
Приготування:
Куряче філе цілим шматком обсмажуємо на добре розігрітій олії протягом 10 хвилин та розрізаємо його на слайси.
Консервовані персики ріжемо середнім кубиком, руколу рвемо руками. Сир рікоту та з пліснявою ріжемо дрібним кубиком.
Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо олією та посипаємо кунжутом. Страва готова!
З виноградом та горіхом
Такого салату ви, мабуть, ще не куштували. Пропонуємо дуже незвичайний рецепт, який дійсно вразить гостей на святі чи добре доповнить обід чи вечерю. Головні його фішки в тому, що салат готується дуже просто і швидко, а також має незвичайний смак.
Для початку підготуйте:
Куряче філе – 500 г;
Червоний виноград – дві гронки;
Горіх пекан (або звичайний волоський) – 100 г;
Зелений лук – середній пучок;
Для соусу:
Майонез – 3 ст.л.;
Діжонська гірчиця – 1 ст.л.;
Сухий часник, паприка, перець – по половині ч.л.;
Приготування:
Куряче філе відварюємо та рвемо руками на частинки. Виноград ріжемо на половинки, цибулю та горіхи дрібно нарізаємо.
Майонез, спеції, гірчицю добре перемішуємо.
Викладаємо всі інгредієнти, заправляємо їх підготованою заправкою.
Салат з куркою та мигдалевою заправкою
Якщо вам набридли класичні салати й ви у пошуках чогось дійсно нового і незвичайного, то рекомендуємо звернути увагу саме на цей варіант салату. Головна його фішка у заправці, яка готується на основі мигдалевої пасти.
Для заправки:
Мигдалева паста – 4 ст.л.;
Оливкова олія – 2 ст.л.;
Рисовий оцет – 1 ст.л.;
Кленовий сироп – 2 ст.л.;
Олія кунжутного насіння;
Часник – 2 зубці;
Сіль, перець;
Для основи:
Червона капуста – четвертинка одного качана;
Брюссельська капуста – 300 г;
Морква – 1 шт.;
Болгарський перець – 1 велика шт.;
Зелена цибуля – середній пучок;
Кунжут – 100 г;
Мигдалеві пластівці – 50 г;
Приготування:
Всі інгредієнти для заправки помістіть в чашу блендера та збийте до однорідної маси.
Моркву, капусту, брюссельську капусту, болгарський перець наріжте соломкою. Зелену цибулю дрібно поріжте.
Змішайте всі інгредієнти основи та заправте їх особливою заправкою. Страва готова!
Салат з куркою для вечері нашвидкоруч
Фото: envato.com
Це дуже простий салат, який готується буквально за 15 хвилин. Його головна фішка в тому, що всі інгредієнти, потрібні для приготування, ви напевне знайдете в своєму холодильнику. Тому не витрачаємо час та мерщій готувати!
Нам знадобиться:
Куряче філе – 300 г;
Авокадо 1 шт.;
Помідор – 2 шт.;
Огірок – 2 шт.;
Салат – половина середнього пучка;
Цибуля – половина 1 шт.;
Сіль, перець, паприка, сухий часник;
Приготування:
Натираємо курку спеціями та обсмажуємо протягом 10-12 хвилин;
Авокадо, помідор, огірок, цибулю нарізаємо середнім кубиком.
Готову курку ріжемо слайсами та змішуємо з іншими інгредієнтами. Страва готова!
Для великої компанії
Пропонуємо вам рецепт салату, який добре підійде для свята чи сімейного застілля. Їм вдасться нагодувати велику компанію гостей.
Нам потрібно:
Куряче філе – 500 г;
Селера – 2-3 стебла;
Зелене яблуко – 1 шт.;
Зелена цибуля – середній пучок;
Салат – середній пучок;
Мигдаль подрібнений – 50 г;
Родзинки – 50 г;
Зелена цибуля – половина середнього пучка;
Петрушка – половина середнього пучка;
Оливкова олія;
Для заправки:
Майонез – 4 ст.л.;
Грецький йогурт – 1 ст.л.;
Діжонська гірчиця – 1 ст.л.;
Лимонний сік – 1 ст.л.;
Сіль, перець;
Приготування:
Для початку маринуємо курку в улюблених спеціях та обсмажуємо протягом 12 хвилин на добре розігрітій олії.
У велику миску додайте нарізану селеру, яблуко, журавлину, зелену цибулю, червону цибулю, рубану петрушку, рубаний мигдаль, подрібнений лист салату. Додайте до них нарізану курячу грудку.
Зробіть заправку: у невеликій мисці змішайте всі інгредієнти для заправки і добре перемішайте.
Додайте заправку в салат.