Чізкейк — один з найпопулярніших в світі десертів. Його подають практично у всіх європейських і американських кафе. Кожній господині буде корисно знати, як приготувати чізкейк в домашніх умовах. У список інгредієнтів для приготування класичного чізкейку «Нью-Йорк» входить менше 10 пунктів. Представляємо вашій увазі покроковий рецепт чізкейку, завдяки якому ви зможете створити справжній кулінарний шедевр, не гірше ніж у шеф-кухаря дорогого ресторану.
Класичний рецепт чізкейку
Інгредієнти:
Пісочне печиво — 200 г.;
Вершковий сир — 500 г.;
Вершки — 150 мл.;
Вершкове масло — 100 г.;
Яйця — 2 шт.;
Лимонний сік — 1 ст.л.;
Цукор — 120 р. (+ ванільний цукор — 10 г.);
Мука
Покроковий рецепт чізкейку «Нью-Йорк»:
1. Подрібнити розсипчасте печиво в крихту в блендері або вручну (за допомогою толкушки);
2. Розтопити масло і влити до подрібненого печива, перемішати;
3. Отриману масу перекласти у форму для запікання (вона повинна бути рознімною, з діаметром 22 см.);
4. Випікати основу для чізкейку близько 10 хв. (температура — 180°C), остудити;
5. Приготувати начинку: змішати вершковий сир, цукор (звичайний + ванільний), борошно і лимонний сік, перемішати до однорідності;
6. Додати яйця по одному, не перестаючи помішувати. Влити вершки. Акуратно перемішати начинку, не збивати. Вилити її на основу з печива;
7. Обгорнути форму для випікання фольгою в 3 шари і поставити в більш глибоку форму або більшу жаротривку ємність;
8. Заповнити більшу ємність окропом, щоб форма, в якій знаходиться наш сирний пиріг, занурилася в нього наполовину;
9. Випікати чізкейк протягом години-півтори при постійній температурі в 160 градусів;
*Корисна порада: вимкнувши духовку, відкрийте дверцята і залиште пиріг в ній на деякий час. Так він охолоне поступово, не опаде і придбає ідеально гладку поверхню.
10. Поставте форму в холодильник на 4 години. Бажано попередньо накрити випічку харчовою плівкою;
11. Повністю готовий чізкейк прикрасити ягодами, часточками фруктів, листочками м'яти. Подавати порційно.