Категорія
Рецепти
Дата публікації

Що приготувати із листкового тіста — смачні рецепти на сніданок, обід, вечерю

Джерело:  online.ua
Що приготувати із листкового тіста — смачні рецепти на сніданок, обід, вечерю

Листкове тісто — це легке, ситне та повітряне тісто, яке тане у роті. З фруктами, м’ясом, сиром - приготувати з нього можна безліч солодких і солоних рецептів на будь-який випадок. На це не потрібно багато часу та зусиль.

Гід Онлайн зібрав прості рецепти з листкового тіста - побалуйте домочадців смачними пирогами, круасанами, піцами та іншими цікавими стравами на сніданок, обід, ланч і вечерю.

Круасан з листкового тіста - рецепт

Фото: unsplash.com

Це універсальний варіант сніданку на будь-який випадок життя. Гарно смакуватиме круасан з горіховою пастою і бананами, згущеним молоком, збитими вершками і полуницею. Але ми пропонуємо варіант солоного сніданку.

Нам потрібно (на 5 шт.):

  • Листкове тісто – 250 г;

  • Яйце – 1 шт.;

Для начинки:

  • Вершковий сир – 100 г;

  • Шинка – 10 сласів;

  • Тостерний сир – 10 слайсів;

  • Листя салату – половина середнього пучка;

Приготування:

  1. Розкатайте з тіста прямокутники і розріжте їх на рівні трикутники. Тепер кожен з них згорніть, починаючи з широкої частини. Трохи згорніть їх у формі дуги.

  2. Яйце збийте і змажте їм заготовки. Поставте їх у духовку, розігріту до 180 градусів, на 20-25 хвилин.

  3. Коли круасани охолонуть, розрізайте їх навпіл, змащуйте кожен вершковим сиром, викладайте два слайси шинки і тостерного сиру, а зверху кілька салатних листів.

Солодкий круасан - рецепт (відео)

М’ясні конвертики з куркою

Простий та швидкий рецепт, який врятує вашу обідню перерву. Такі конвертики з м’ясною начинкою можна з’їсти вдома чи взяти з собою на навчання та роботу. Фішка в тому, що незважаючи на невеликі розміри, конвертики дуже поживні та дарують багато енергії.

Нам потрібно:

  • Листкове тісто – 250 г;

  • Куряче філе – 300 г;

  • Молоко – 30 мл;

  • Яйце – 1 шт.;

  • Сир моцарела – 100 г;

  • Борошно – 1 ст.л.;

  • Цибуля – 1 шт.;

  • Кетчуп – 1 ст.л.;

  • Соєвий соус – 1 ст.л.;

  • Чилі-соус – 1 ст.л.;

  • Оливкова олія;

  • Спеції: сухий часник, паприка, чилі, кмин, коріандр, перець – по половині ч.л.;

Приготування:

  1. Для початку готуємо начинку: Куряче філе дрібно нарізаємо та додаємо спеції, кетчуп, соєвий та чилі соуси, добре перемішуємо. Тепер потрібно дати курці промаринуватися протягом 20-30 хвилин. Можна зробити це заздалегідь і залишити на ніч.

  2. На пательні розігріваємо олію, додаємо нарізану кубиком цибулю і замариновану курку. Трохи обсмажуємо та додаємо борошно, трошки пізніше молоко. Смажимо курку протягом 15 хвилин і знімаємо з вогню.

  3. Розкатуємо тісто в тонкий лист, розрізаємо на рівні квадратики. З одного листа має вийти шість квадратиків. Тепер змащуємо кожен з них збитим яйцем по краях, у центр додаємо курку, натертий сир. Тепер складаємо конвертики навпіл та надійно скріплюємо.

  4. Перед запіканням зверху змащуємо конвертики збитим яйцем, ставимо випікатися при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.

Як приготувати м’ясні конвертики — відео

Пиріг з томатами та сиром

Фото: unsplash.com

А на вечерю пропонуємо відправитися у Італію. Не буквально, звичайно ж. Для цієї подорожі не знадобиться закордонний паспорт, а лише кілька простих інгредієнтів і годинка вільного часу. Пропонуємо простий рецепт з листкового тіста, який вважають «візитівкою Італії».

Нам потрібно:

  • Листкове тісто – 250 г;

  • Вершкове масло – 30 г;

  • Моцарела – 100 г;

  • Сир Гауда – 100 г;

  • Помідор свіжий – 2 шт.;

  • Оливкова олія;

  • Базилік – кілька листочків;

Приготування:

  1. Форму для пирога змащуємо м’яким вершковим маслом та викладаємо на нього листкове тісто.

  2. Викладаємо на тісто натерту моцарелу, гауду, а потім викладаємо тонко нарізаний слайсами помідор.

  3. Тепер поливаємо оливковою олією та посипаємо листям базиліка.

  4. Ставимо в духовку на 35 хвилин при температурі 180 градусів.

Солоні рецепти з листкового тіста - відео

Швидкі крутелики з листкового тіста

Якщо протягом дня ви зголоднієте, то можна підкріпитися такою легкою стравою. Готується вона за 30 хвилин і допомагає надовго побороти голод. Також це ідеальний варіант на випадок, якщо до вас неочікувано завітали гості. Закуска врятує будь-який вечір у компанії.

Попередньо підготуйте:

  • Листкове тісто – 400 г;

  • Томатна паста – 30 г;

  • Яйце – 1 шт.;

  • Петрушка – половина середнього пучка;

  • Твердий сир – 200 г;

Приготування:

  1. Розкатуємо тісто (200 г), змащуємо його томатною пастою, висипаємо натертий на тертці сир, а потім дрібно нарізану свіжу петрушку.

  2. Далі накриваємо заготовку другим шаром тіста. Розрізаємо його на тонкі лінії, складаємо дві з них та закручуємо, щоб вийшли такі собі крутелики. Змащуємо тісто вершковим маслом.

  3. Змащуємо крутелики яйцем і випікаємо у духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 25 хвилин.

Як приготувати крутелики з листкового тіста — відео

Канапки на закуску із бездріжджового тіста

Фото: unsplash.com

Ще один варіант приготування закуски — це канапки з бездріжджового тіста. Це ідеальний варіант для великої компанії чи вечірки-фуршету. Готуються вони швидко та просто і гарантовано вразять всіх гостей на святі.

Нам потрібно:

  • Листкове тісто – 200 г;

  • Лосось слабосолений – 130 г;

  • Вершковий сир – 100 г;

  • Кріп – кілька віточок;

Приготування:

  1. Для початку розкатайте тісто та за допомогою спеціальної форми (чи чашки) виріжте невеличкі кружечки. Викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером, та поставте випікатися. Достатньо 10 хвилин при температурі 180 градусів. Слідкуйте, щоб вони зазолотилися, але не підгоріли.

  2. Трохи примніть кульки та у самісінький центр викладайте начинку. Спочатку змащуємо вершковим сиром, зверху викладаємо лосось та віточку кропу.

  3. Для комфорту можна зафіксувати кожну канапе тонкою шпажкою чи зубочисткою.

Як приготувати канапки з листкового тіста — відео

Міні-піци із листкового тіста

Якщо ви та ваші діти полюбляєте піцу, але не хочете витрачати час на довге приготування, то занотовуйте цей рецепт. Готується він дуже просто і швидко. Такі міні-піци можна приготувати одразу з різними начинками і догодити всім членам родини.

Нам потрібно:

Листкове тісто – 250 г;
Кетчуп – 3 ст.л.;
Ковбаски чи м’ясо – 100 г;
Сир твердий – 100 г;
Помідори чері – 5-6 шт.;

Приготування:

  1. Розкатуємо листкове тісто та розрізаємо на 6 рівних квадратиків. Формуємо тоненькі бортики, змащуємо кетчупом та ставимо випікатися потягом 10 хвилин при температурі 180 градусів.Далі викладаємо начинку на підготовані коржі: слайси ковбаси, порізані помідори чері, посипаємо твердим сиром.Ставимо міні-піци допікатися у духовку протягом 5-7 хвилин.

Як приготувати міні-піци з листкового тіста — відео

Пиріг з вишнями

Фото: unsplash.com

А до чаю пропонуємо рецепт солоденького. Це дуже смачний і простий рецепт, який під силу кожній господині. Інгредієнти для нього дуже прості та зазвичай можна знайти в будь-якому холодильнику чи найближчому супермаркеті.

Нам потрібно:

  • Свіжі вишні (або консервовані) – 2 чашки;

  • Цукор – половина склянки;

  • Вода – половина склянки;

  • Листкове тісто – 300 г;

  • Яйце – 1 шт.;

  • Вершкове масло – 30 г;

Приготування:

  1. Покладіть вишні, цукор та воду в каструлю з товстим дном та підігрівайте протягом 10 хвилин. За цей час маса має закарамелізуватися.

  2. Змастіть форму для пирога вершковим маслом та викладіть у неї пласт розкатаного листкового тіста. Розподіліть по формі.

  3. У центр викладіть вишневу начинку, а бортики змастіть збитим яйцем.

  4. Випікайте пиріг при температурі 180 градусів протягом 25 хвилин.

  5. Перед подачею можна посипати пиріг цукровою пудрою.

Солодкі рецепти з листкового тіста - відео

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?