8 березня — це день, коли жінки приймають вітання та збирають за святковим столом родину та друзів. Що приготувати на 8 березня швидко та легко, але щоб було смачно? Гід Онлайн підготував оригінальні рецепти для меню на 8 березня - у добірці смачні салати, закуски, страви з м'яса, десерти та навіть коктейлі!
Закуски на 8 березня - рецепти
Рулетики за 10 хвилин
Якщо часу на приготування не має, то вас врятує цей простий рецепт. Все, що потрібно для цієї закуски, точно знайдеться у вашому холодильнику.
Нам потрібно:
Крем-сир – 250 г;
Лаваш – 3 шт.;
Часник – 3 зубці;
Болгарський перець – 2 шт.;
Оливки – 1 банка;
Селера – кілька стеблів;
Сир чедер – 100 г
Приготування:
Змішайте крем-сир з часником та намажте сумішшю кожен лаваш.
Дрібно поріжте болгарський перець, оливки, селеру та посипте змащений лаваш. Зверху посипте сиром чедер і згорніть у рулетики.
Можна одразу їх нарізати, або, якщо є час, поставте на кілька годин у холодильник.
Рулетики з лаваша - рецепт (відео)
Міні-суши з пікантним соусом
Цей рецепт ідеально підійде для тих, хто обожнює суші та роли, але на приготування не має часу. Цей варіант закуски дуже смачний, а готується з простих інгредієнтів та дуже швидко.
Нам потрібно:
Лосось – 250 г;
Відварений рис, який вже охолонув – 250 г;
Зелена цибуля;
Майонез – 4 столові ложки;
Соєвий соус – 1 ст.л.;
Соус шрірачі – 3 ст.л.;
Кунжутна олія – 2 ч.л.;
Оливкова олія
Приготування:
Дрібно наріжте лосось, додайте до нього майонез, змішаний з соєвим соусом, шрірачі, кунжутною олією.
З рису сформуйте прямокутники та обсмажте їх по 2 хвилини з кожної сторони на оливковій олії.
Зверху на хрусткий рис викладіть лососеву суміш і посипте зеленою цибулею.
Салати на 8 березня - рецепти
Легкий салатик для тих, хто слідкує за фігурою
Пропонуємо рецепт салату, який швидко і просто готується. Всі інгредієнти дуже корисні та низькокалорійні, тому він підійде тим, хто слідкує за фігурою та дотримується правильного харчування.
Нам потрібно:
Креветки – 500 г;
Авокадо – 1 шт.;
Цибуля – половина 1 шт.;
Перець халапеньйо (за бажанням) – 1 шт.;
Кінза – чверть середнього пучка;
Лайм і лимон – 4 ложки соку;
Огірок – 1 шт.
Приготування:
Нарізаємо креветки середніми шматочками, збрискуємо лимоном та лаймом і ставимо у холодильник на 15 хвилин.
Цибулю, огірок, перець халапеньйо, кінзу нарізаємо і додаємо до креветок, добре перемішуємо. Також ріжемо кубиком авокадо і додаємо до готової суміші.
Все добре перемішуємо і до моменту подачі ставимо у холодильник.
Незвичайний полуничний салат
Салати на 8 березня (фото - unsplash.com)
Це одна з найнезвичайніших страв з нашої добірки. Бо поєднання інгредієнтів зможе вразити будь-якого, навіть досвідченого гурмана. Її можна розглядати і як салат, і як десерт. Готується салат дуже швидко, тому ідеально підійде для ситуацій, коли час на приготування ну дуже обмежений.
Нам потрібно:
Свіжа полуниця – 300 г;
Шпинат – половина пучка;
Сир фета – 250 г;
Волоські горіхи 2 половина склянки;
Бальзамічний соус;
Трохи м’яти
Приготування:
Нарізаємо полуницю на четвертинки, змішуємо зі шпинатом та волоськими горіхами.
Нарізаємо кубиком сир і викладаємо його до основної маси.
Заправляємо салат бальзамічним соусом і прикрашаємо м’ятою.
Гарячі страви на 8 березня - рецепти
Середземноморські гребінці в масляному соусі на овочевій подушці
Фото: unsplash.com
Гребінці — це морський делікатес, який можна зустріти у ресторанах середземноморської кухні. Саме ця страва може стати головою святкового столу. Приготувати їх можна самостійно і дуже швидко.
Нам потрібно:
Гребінці – 600 г;
Часник – 5 зубців;
Біле вино (можна замінити овочевим бульйоном) – чверть склянки;
Лимонний сік – 2 ст.л.;
Вершкове масло – 50 г;
Петрушка – чверть пучка;
Оливкова олія;
Броколі – кілька суцвіть;
В’ялені томати
Приготування:
Зазвичай гребінці продаються замороженими, тому їх потрібно попередньо розморозити. Викладіть їх в холодну воду, через кілька хвилин дістаємо та добре просушуємо паперовими рушниками.
На пательню з товстим дном налийте оливкову олію, коли вона добре розігріється, обсмажте гребінці по 2 хвилини з кожної сторони.
На цій же пательні розтопіть 2 столові ложки вершкового масла, додайте часник і біле вино (або бульйон). Доведіть до кипіння, прокип’ятіть 2 хвилини, додайте лимонний сік і знімайте з вогню.
Додавайте гребінці у теплий масляний соус, щоб вони трохи прогрілися та прикрасьте петрушкою.
Подавайте на подушці з вареного броколі та в’ялених томатів і не забудьте полити масляним соусом.
Сирно-шпинатна паста
Якщо на 8 березня у вас не буде можливості відвідати Італію особисто, пропонуємо залишити її візитівку на столі. А для того, щоб зробити страву максимально оригінальною, додамо туди шпинату.
Нам потрібно:
Шпинат – один великий пучок;
Петрушка – половина пучка;
Молоко – 500 мл;
Спагеті (або інші макарони) – 1 пачка;
Вершкове масло – 60 г;
Спеції: сухий часник, суха цибуля, паприка, перець, сіль;
Сир моцарела – 50 г;
Сир чедер – 300 г
Приготування:
У кухонному комбайні змішайте шпинат, петрушку, 120 мл молока та перебийте до однорідності.
У каструлі закип’ятіть воду, додайте туди столову ложку солі, потім висипте макарони і проваріть протягом 7 хвилин. Зніміть з вогню, злийте кип’яток та обдайте холодною водою.
У великій каструлі з’єднайте масло і борошно на середньому вогні і перемішайте, поки суміш не стане золотисто-коричневою. Далі додайте туди молоко, що залишилося і усі спеції. Перемішуйте, поки не утвориться однорідна маса.
У суміш додайте сир чедер і почекайте, допоки він розплавиться, а потім вливайте шпинатну суміш.
Додайте у шпинатний соус макарони, протушкуйте їх ще 5 хвилин, вимкніть вогонь та посипте моцарелою.
Десерти на 8 березня - рецепти
Шоколадний бум з двох інгредієнтів
Для приготування смачного десерту зовсім необов’язково витрачати купу інгредієнтів та кілька годин на кухні. Ми впевнені, що приготувати справжній шоколадний бум можна лише з двох інгредієнтів та за 30 хвилин.
Попередньо підготуйте:
Молочний шоколад – 270 г;
Яйця – 4 шт.
Приготування:
Відділяємо жовтки від білків. Білки збиваємо до твердих піків.
Шоколад розтоплюємо на водяній бані і додаємо туди один жовток. Далі добре змішуємо і додаємо ще по одному жовтку, поки не введете всі 4 жовтки. Додаємо збиті білки та ретельно перемішуємо.
Форму застеляємо пергаментним папером і виливаємо туди тісто. Готуємо 25-30 хвилин при температурі 170 градусів.
Дістаємо тортик з форми, даємо йому охолонути і за бажанням прикрашаємо свіжими фруктами, цукровою пудрою.
Кокосові поцілунки
Фото: unsplash.com
Ще один простий та швидкий варіант десерту. Такі цукерочки можна приготувати до святкового толу або для подарунка колегам, подругам родичам. Всі потрібні інгредієнти точно є в вашому холодильнику або у найближчому супермаркеті.
Нам потрібно:
Крем-сир – 250 г;
Цукор – 3 склянки;
Шоколад або шоколадні дропси – 250 г;
Ванілін – 1 г;
Кокосова стружка;
Какао;
Цукрова пудра
Приготування:
Викладіть охолоджений крем-сир у миску та починайте збивати блендером. Поступово додавайте цукор та ванілін.
Розтопіть шоколад на водяній бані і влийте у збитий сир, розмішуйте до однорідності. Відправте суміш у холодильник на 2 годинки.
Дістаємо суміш та починаємо формувати маленькі цукерочки. Їх можна обваляти у кокосовій стружці, какао чи цукровій пудрі.
Коктейлі на 8 березня — оригінальні рецепти
Автентична червона сангрія
Пропонуємо додати до святкового столу смачний та пікантний напій з Італії. Його можна пити як теплим, так і холодним. Готується коктейль дуже просто і швидко, тому зберігайте рецепт!
Нам потрібно:
Червоне вино – 1 пляшка;
Бренді – половина склянки;
Яблуко – 1 шт.;
Лимон – 1 шт.;
Апельсин – 1 шт.;
За бажанням: цукор чи сироп
Приготування:
Яблуко, апельсин і лимон наріжте невеликими шматочками. Для приготування прохолодного напою вилите вино і бренді у глечик, додайте фрукти і поставте у холодильник на кілька годин.
Для гарячої сангрії вилийте вино та бренді у каструлю, додайте інші інгредієнти та підігрівайте протягом 20 хвилин на маленькому вогні.
Потім перелийте теплий напій у глечик та подавайте до столу.
Сангрія - рецепт (відео)
Коктейль інжирно-чебрецевий
Фото: unsplash.com
Ще один легкий та дуже смачний коктейль, який дивовижно виглядає при подачі. Він дуже освіжає та бадьорить, тому ідеально підійде для святкування весною. Приготувати його можна дуже швидко і просто, під силу кожному господарю та господині.
Нам потрібно:
Горілка – 30 мл;
Нарізаний інжир – 2 склянки;
Сок лайма – 3 ст.л.;
Яблучний оцет – 1 склянка;
Газована вода – 1 склянка;
Цукор – половина склянки;
Свіжий чебрець – кілька гілочок
Приготування:
У середній пластиковій або скляній мисці змішайте інжир, цукор, оцет і чебрець. Перемішайте, накрийте поліетиленовою плівкою і залиште в холодильнику на ніч. Вранці процидіть через дрібне ситечко і викиньте інжир і чебрець.
Для приготування коктейлю додайте колотий лід у склянку. Приготуйте готову суміш, горілку, сік лайма, газовану воду.
Прикрасьте коктейль інжиром та гілочками чебрецю.