Рік Чорного Водяного Тигра вже на порозі. Саме час продумати меню та почати купувати продукти до столу - що приготувати на Новий рік 2022? ГастроГід Онлайн підготував оригінальні, легкі та смачні рецепти на Новий рік, які сподобаються і вашим гостям, і символу 2022 року, у якого є власні уподобання в їжі.
Що любить Тигр: що не варто готувати на Новий рік 2022
Фото: envato.com
Тигр — тварина, яка дуже полюбляє м’ясо. Тому його має бути в достатку на новорічному столі. Додавайте м’ясо у максимальну кількість страв. Також астрологи вважають, що на Новий рік 2022 потрібно приготувати і певні хлібобулочні страви. Тому в нашому списку рецептів ми пропонуємо відразу дві хлібні закуски.
Доповнити святкове новорічне меню можна сезонними фруктами, цукерками та сухофруктами. Головне — не залишати стіл пустим.
Тигр негативно налаштований проти міцних спиртних напоїв. Тому варто вибирати вишуканий алкоголь по типу вина чи шампанського та відмовитися від коньяку та горілки. Можна приготувати смачні коктейлі.
Також потрібно бути обережними з телятиною та яловичиною. Ці тварини вважаються ворогами Тигра, тому він не оцінить їх появу на святковому столі. Краще в меню включити баранину, свинину та курятину.
Закуски на Новий рік 2022 - рецепти
М’ясні, сирні, овочеві нарізки, бутерброди з червоною ікрою — незамінні атрибути новорічного столу. Але ми сьогодні не будемо на них робити акцент і спробуємо здивувати і привернути до себе Тигра незвичайними закусками.
Міні-подарунки під ялинку
Фото: unsplash.com
Якщо ви плануєте зустрічати свято з великою кількістю гостей, то ця страва ідеально підійде до столу. Пропонуємо приготувати брускети з різними начинками, аби кожен гість знайшов закуску до смаку.
Інгредієнти:
Білий хліб-багет – 1 шт.;
В’ялені томати – 1 банка;
Сир фета – 100 г;
Гриби шампіньйони – 200 г;
Червона риба – 130 г;
Авокадо – 1 шт;
Пів цибулини;
Помідор – 1 шт.;
Приготування:
Для початку ріжемо та підсушуємо хліб до золотистої скоринки. Далі більшу частину намащуємо сиром фета (можна замінити будь-яким іншим за смаком).
Далі на частину брускет викладаємо в'ялені томати, на іншу частину порізану червону рибу.
Обсмажуємо гриби на пательні та викладаємо на змащені фетою брускети.
Далі розрізаємо та виймаємо зі шкірки авокадо. Виделкою його розм’якшуємо, дрібно нарізаємо свіжий помідор та цибулю, все ретельно перемішуємо. Потім намащуємо гуакамоле на підсушений хліб.
Всі брускети викладайте на велику тарілку та подавайте до столу.
Бургери на один укус
Фото: unsplash.com
Така закуска вразить всіх гостей та прийдеться до смаку Тигру. Приготувати її можна за 15 хвилин. Бургери вийдуть невеличкі, одразу розділені порційно.
Інгредієнти:
Білий хліб – 1 батон;
Салат – 1 середній пучок;
Ковбаса салямі – 200 г;
Сир чедер – 200 г;
Солоні огірки – 2 шт.;
Соус
Приготування:
З хліба вирізаємо невеликі кружочки (можна за допомогою спеціальної форми чи маленької чашки) та підсушуємо на пательні до золотистості.
Намащуємо хліб соусом, починаємо викладати начинку шарами: лист салату, слайс ковбаси, сиру, кілька шматочків огірків та закриваємо другою половинкою хліба.
Фіксуємо кожну канапе довгою шпажкою та подаємо до столу.
Оригінальні закуски на Новий рік 2022 - рецепти (відео)
Салати на Новий рік 2022 - рецепти
Святкове меню на Новий рік 2022 може бути найрізноманітнішим — Тигр не вередливий. Він не має нічого проти салатів – робіть їх стільки, скільки забажає серце.
Чарівне диво з інжиром
Фото: pixabay.com
Такий салат можна приготувати за кілька хвилин. Головна його фішка в цілому інжирі, який прикрашає страву ніби ялинкова іграшка.
Що знадобиться:
Салат – 1 середній пучок;
Помідори – 5 шт.;
Сир фета – 150 г;
Інжир – по одній шт. на кожного гостя;
Куряче філе – 2 шт.;
Олія для заправки.
Приготування:
Листя салату нарізаємо крупними шматками, помідори ріжемо кубиков. Сир фету ріжемо невеликими кільцями.
Курку обсмажуємо та нарізаємо кубиком середнього розміру.
Усе змішуємо в великій тарі та заправляємо олією.
Викладаємо салат порційно в тарілки, у центр викладаємо інжир, розрізаний на чотири частини. Страва готова.
Авокадо з сюрпризом
Фото: unsplash.com
Така оригінальна подача та незабутній смак точно здивують ваших гостей. Уся родзинка салату криється в тому, що подається він в… авокадо. Авокадо стане не лише складником, а й повноцінною чашею салату.
Інгредієнти:
Авокадо – із розрахунку половина на 1 гостя;
Червона риба – 180 г;
Сир рікота – 100 г;
Гранат – 1 шт.
Приготування:
Розрізаємо авокадо на половинки, виймаємо кісточку. Частину авокадо виймаємо ложкою, але по боках лишаємо трохи м’якоті.
Сир та червону рибу нарізаємо кубиком, додаємо зерна гранату, ретельно перемішуємо. Рибу можна замінити іншим білковим складником за смаком, наприклад, курка чи креветки.
Викладаємо в підготовлені половинки авокадо та подаємо гостям.
Смачні салати на Новий рік - просто, смачно та корисно (відео)
Гарячі страви на Новий рік 2022 - рецепти
Крихітка- картопля
Фото: envato.com
Крихітка-картопля з улюбленою начинкою стане справжньою зіркою столу. А готується ця страва дуже швидко, не довше години. Саме те, що потрібно у передсятковій атмосфері.
Інгредієнти:
Картопля (велика) – із розрахунку по 1-2 шт. на людину;
Мариновані гриби – 200 г;Куряче філе – 500 г;
Твердий сир – 150 г;
Оливкова олія;
Зелень, сіль, перець, приправи за смаком
Приготування:
Гарно промиваємо картоплю, не очищуємо, змащуємо олією та ставимо в духовку, розігріту до180 градусів на 45-50 хвилин.
Готуємо начинку: гриби нарізаємо, сир натираємо на тертці, а куряче філе обсмажуємо та нарізаємо кубиком.
Дістаємо гарячу картоплю з духовки, робимо надріз (повністю не розрізаємо). У відкриту кишеньку викладаємо начинку з грибів та курки, зверху засипаємо сиром.
Ставимо картоплю ще на 10 хвилин в духовку. Виймаємо та можемо презентувати гостям.
Як приготувати смачну картоплю з начинками — відео
Справжній шашлик на звичайній кухні
Фото: unsplash.com
Зробити такі шашлики на шпажках можна з будь-якого м’яса. А ми покажемо рецепт на прикладі курячого філе.
Інгредієнти:
Куряче філе – 500 г;
Часник – 4 зубці;
Лимонний сік – 2 ст. л.;
Соус теріякі
Довгі тонкі шпажки
Приготування:
Для початку маринуємо м’ясо. Лимонний сік, теріякі, часник перемішуємо та кладемо у суміш курку, нарізану крупним кубиком.
Після того, як м’ясо промаринувалося, обжарюємо до золотистої скоринки. Далі вимикаємо вогонь і викладаємо шматочки м’яса на деко.
Запікаємо м’ясо в духовці, розігрітій до 180 градусів, близько 20-25 хвилин. Далі дістаємо м’ясо та нанизуємо його на на шпажки.
Шашлик на Новий рік в духовці - 4 рецепти (відео)
Десерти до Новий рік 2022 - рецепти
Їстівні ялинкові іграшки
Фото: unsplash.com
Мрія всіх дітей світу — щоб яскраві ялинкові іграшки можна було з’їсти. Пропонуємо приготувати пряники з крутим декором. Їх можна буде повісити на ялинку, а при бажанні зняти і з’їсти.
Інгредієнти:
Борошно – 3 стакани;
Вершкове масло – 120 г;
Яйця –1 шт;
Цукор – 1 стакан;
Розпушувач для тіста та сода – по 1 ч. л.
Спеції: кориця, імбир, бадьян, мускатний горіх – по половині ч. л.;
Білок – 1 яйця;
Цукрова пудра – 200 г;
Харчові барвники
Приготування:
Вершкове масло викладаємо в каструлю, додаємо цукор та починаємо підігрівати. Після того, як суміш розігріється, можна знімати з вогню.
Окремо змішуємо борошно, розпушувач, соду та спеції, поступово змішуємо з маслом та цукром.
Додаємо яйце та починаємо вимішувати тісто. Потім залишаємо його відпочивати 20 хвилин в холодильнику.
Розкатуємо тісто у 3-4 см. Шириною та вирізаємо печиво спеціальними формами чи звичайним стаканом. Викладаємо на деко та випікаємо 15 хв. у духовці, розігрітій до 180 градусів.
Білок збиваємо та додаємо цукрову пудру. За бажанням глазур можна розфарбувати барвниками.
Потім за допомогою кондитерського мішка чи звичайного пакета починаємо малювати на пряниках.
Торт у бокалі
Фото: unsplash.com
Усі обожнють святковий торт на Новий рік. Ми пропонуємо здивувати гостей та подати торт у бокалі для мартіні. Готується він дуже швидко, за 20 хвилин.
Інгредієнти:
Готовий бісквіт – 1 шт.;
Вершки жирністю більше 15%– 300 мл.;
Цукор – 1 склянка;
Консервовані персики – 1 банка
Приготування:
Для початку беремо готовий бісквіт та починаємо його ламати на дрібні шматочки. Викладаємо його першим шаром у бокал.
Збиваємо вершки з цукром до стійких піків.
Наступним шаром викладаємо консервовані персики. Зверху знову додаємо крем.
Прикрашаємо за бажанням шматочками персика, паличкою кориці, зірочкою бадьяну, тощо.