Смачна вечеря за 30 хвилин — 7 простих рецептів
Категорія
Рецепти
Дата публікації

Смачна вечеря за 30 хвилин — 7 простих рецептів

Смачна вечеря за 30 хвилин — 7 простих рецептів
Джерело:  online.ua

Що приготувати на вечерю, якщо зовсім не має ні часу, ні сили? Справитися з цією нелегкою задачею після робочого дня можна навіть за 30 хвилин. Гід Онлайн зібрав найпростіші та смачні рецепти на вечерю, якими можна годувати домочадців кожного вечора.

Швидка вечеря за 30 хвилин - рецепти на кожен день

Смачні конвертики по-мексиканські

Це дуже простий та поживний варіант вечері, основою якого стануть відомі мексиканські тортильї. Начинка буде збалансована та міститиме у собі і овочі, і морепродукти. Але змінювати склад начинки можете за власним бажанням. Підійде майже все, що лишилося у холодильнику.

Нам потрібно (на 4 порції):

  • Тортилья – 2 шт.;

  • Помідори – 5 шт.;

  • Салат айсберг – половина 1 шт.;

  • Креветки салатні – 150 г;

  • Несолодкий йогурт – 1 ст.л.

Приготування:

  1. Для початку коржики розрізаємо навпіл, скручуємо у воронку, закріплюємо. Ставимо їх підсушитися у духовку, розігріту до 180 градусів, на кілька хвилин.

  2. Займаємося начинкою: ріжемо кубиком помідори та салат, додаємо креветки та заправляємо йогуртом.

  3. У готові конвертики викладаємо начинку та подаємо до столу!

Пікантні фаршировані баклажани

Фото: envato.com

Ароматні, пікантні та дуже смачні баклажани чекають, коли ви приготуєте їх на вечерю. Готується вечеря дуже просто і прийдеться до смаку всім домочадцям.

Нам потрібно:

  • Баклажани – 3 шт.;

  • Фарш курячий – 200 г;

  • Цибуля – 150 г;

  • Помідори – 3 шт.;

  • Сир – 100 г;

  • Оливкова олія.

Приготування:

  1. Баклажани розрізаємо навпіл, виймаємо частину серцевини, нарізаємо кубиком. Також дрібно ріжемо цибулю, помідори і обсмажуємо на оливковій олії протягом 10 хвилин.

  2. Викладаємо підготовану начинку у човники з баклажанів і ставимо їх випікатися в духовку, розігріту до 180 градусів на 20-25 хвилин.

  3. За 5 хвилин до готовності страви відкриваємо духовку та посипаємо сиром.

Смажений рис з яйцем

Пропонуємо експрес-рецепт для вечері. Готується він з максимально простих інгредієнтів і займає не більше 20 хвилин.

Нам потрібно:

  • Яйця – 4 шт.;

  • Довгий рис – 1,5 склянки;

  • Соєвий соус – 2 ст.л.;

  • Олія оливкова (чи соняшникова) – 3 ст.л.;

  • Зелена цибуля;

  • Сіль

Приготування:

  1. Збийте 4 яйця з дрібкою солі і наріжте туди трохи зеленої цибулі.

  2. Паралельно відваріть довгий рис протягом 12 хвилин. Для рецепта можна також використати вже відварений рис.

  3. На пательню наливаємо олію, добре прогріваємо та починаємо смажити яйце, постійно його помішуючи.

  4. Через 3 хвилини додаємо готовий рис, обсмажуємо ще 2 хвилини і зверху нарізаємо зелену цибулю. Страва готова!

Як приготувати смажений рис з яйцем — відео

Стейки з капусти з гірчичним соусом

Звикли вечеряти стейками з м’яса? Пропонуємо змінити традицію та приготувати незвичайні стейки з капусти. А незвичайного смаку їй додадуть гірчичний соус та спеції.

Нам потрібно:

  • Капуста – 1 шт;

  • Оливкова олія – 5 ст..;

  • Бальзамічний оцет – 2 ст.л.;

  • Діжонська гірчиця – 2 ст.л.;

  • Майонез – 1 ст.л.;

  • Мед – 1 ст.л.;

  • Часник – 2 зубці;

  • Сіль, перець

Приготування:

  1. Капусту розрізаємо на товсті слайси та викладаємо на деко, застелене пергаментним папером.

  2. Змащуємо двома столовими ложками олії, посипаємо перцем та сіллю. Запікаємо 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

  3. Готуємо соус: змішуємо три столові ложки олії, бальзамічний оцет, діжонську гірчицю, майонез, трохи солі, перцю, часник.

  4. Після готовності змащуємо стейки соусом та подаємо до столу.

Кремовий овочевий суп

Фото: unsplash.com

Якщо часу на приготування борщу чи солянки немає, то зберігайте цей рецепт. Легкий та швидкий овочевий суп на вечерю - те що треба, якщо й на повноцінний обід часу не було.

Нам потрібно:

  • Консервована кукурудза – 2 банки;

  • Вершки – 100 мл.;

  • Часник – 3 зубці;

  • Овочевий бульйон – 500 мл.;

  • Лимонний сік – 2 ст.л.;

  • Оливкова олія

Приготування:

  1. На дно каструлі наливаємо оливкову олію і обсмажуємо на ній дрібно порізаний часник. Через кілька хвилин додаємо консервовану кукурудзу (без розсолу).

  2. Обсмажуємо її протягом 3 хвилин, потім заливаємо бульйоном, проварюємо ще хвилин 5, додаємо лимонний сік.

  3. Блендером подрібнюємо суп, виливаємо вершки, а потім доводимо суп до кипіння, вимикаємо вогонь і даємо настоятися хвилин 10.

Паста з беконом

Вважаєте, що італійська кухня — це складно та дуже довго? Тоді ви маєте приготувати цю страву! Справжнісінька паста з беконом, на приготування якої ви витратите не більше 10 хвилин.

Нам потрібно:

  • Бекон – 100 г;

  • Спагеті – 200 г;

  • Яйця – 2 шт.;

  • Пармезан – 50 г;

  • Сіль, перець, суха петрушка;

Приготування:

  1. Відварюємо спагеті протягом 8 хвилин до стану аль-денте.

  2. Дрібно нарізаємо бекон, викладаємо його на пательню та починаємо смажити. В окремій ємності змішуємо яйця з тертим сиром, додаємо трохи спецій та виливаємо на пательню.

  3. Додаємо спагеті до бекону і заливаємо їх яєчною сумішшю. Обсмажуємо ще кілька хвилин, постійно помішуючи і знімаємо з вогню.

Як приготувати пасту за 10 хвилин — відео

Проста лазанья для лінивих

Фото: unsplash.com

Ще одна італійська страва, з приготуванням якої впорається кожен. Пропонуємо простий та дуже швидкий рецепт страви для лінивих.

Нам потрібно:

  • Яловичий фарш – 800 г;

  • Цибуля – 1 шт.;

  • Томатна паста – 100 г;

  • Сир – 200 г;

  • Лаваш – 3 листи.

  • Спеції: паприка, хмелі-сунелі, перець і сіль;

  • Оливкова олія;

Приготування:

  1. На оливковій олії обсмажуємо цибулю, через кілька хвилин додаємо фарш та посипаємо спеціями. Смажимо ще протягом 10 хвилин, додаємо томатну пасту.

  2. У форму для випікання викладаємо лаваш, далі засмажку з фаршем, а потім посипаємо тертим сиром і робимо новий шар.

  3. Ставимо у духовку, розігріту до 180 градусів, і запікаємо протягом ще 10 хвилин. Дістаємо і подаємо до столу!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?