Морепродукти — це корисні дари моря. Вони дуже смачні та просто і швидко готуються. Морепродукти можуть стати зіркою святкового столу чи частиною щоденного раціону. Ними можна доповнити салати, основні страви, закуски. Гід Онлайн підготував найкращі рецепти салатів з морепродуктами, які готуються просто і швидко - урізноманітніть своє меню корисними та смачними стравами.
Салати з морепродуктами - рецепти на свята та кожен день
Витончений салат з креветками та виноградом
Фото: unsplash.com
Пропонуємо дуже простий варіант салату. Він ідеально підійде для тих, хто полюбляє незвичайні поєднання. У ньому є інгредієнти, які на перший погляд зовсім різні, але вони дуже вишукано доповнюють один одного. Салат виходить дуже легкий та ніжний, підходить для людей, які слідкують за своїм харчуванням.
Нам знадобиться:
Креветки королівські – 300г;
Помідори чері – 200 г;
Салат айсберг – один середній пучок;
Виноград – одна гронка;
Соєвий соус – 3-4 ст.л;
Приготування:
Сирі креветки очищуємо від панцирів, варимо кілька хвилин у підсоленій кип‘ячій воді.
Помідори чері нарізаємо на половинки, салат рвемо руками на частинки середнього розміру.
Виноград також ріжемо на половинки та змішуємо з іншими інгредієнтами.
Тепер салат просто заправляємо соєвим соусом і можна подавати до столу!
Лососевий бум
Фото: unsplash.com
Полюбляєте лосось? Тоді цей рецепт просто створений для вас. Простий та легкий салат може стати доповненням святкового столу або стати частиною щоденного раціону. Такий салат також добре підійде для моментів, коли неочікувано з‘явилися гості на порозі, а пригощати їх немає чим.
Нам потрібно:
Слабосолений лосось – 200 г;
Рукола – середній пучок;
Огірок – 2 шт.;
Помідор – 2 шт (можна взяти чері, 100 г);
Авокадо – 1 шт;
Петрушка – трохи для декору;
Оливкова олія;
Приготування:
Лосось нарізаємо кубиком середнього розміру.
Помідор, огірок, авокадо ріжемо тонкими слайсами.
Руколу ріжемо або просто рвемо руками не дрібно.
Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо їх оливковою олією. Зверху прикрашаємо петрушкою.
Справжня насолода з тунцем
Фото: pixabay.com
А цей варіант салату оцінять прихильники і прихильниці тунця. Це дуже смачна та вишукана риба. Приготувати такий салат можна і на власній кухні. Він здивує незвичайним смаком та поєднаннями. Головний інгредієнт — тунець, який вдало доповнюється креветками, редисом і зеленню. Добре підійде для тих, хто дотримується правильного харчування та слідкує за фігурою.
Попередньо підготуйте:
Стейк тунця – 250 г;
Креветки салатні – 150 г;
Рукола – половинка середнього пучка;
Салат Айсберг – половинка середнього пучка;
Редис – 5-6 шт.;
Соус теріякі;
Приготування:
Тунець обсмажити на пательні протягом 5 хвилин, регулярно перевертаючи його. Він має повністю просмажитися, але не стати сухим. Смажити можна на будь-якій рослинній чи вершковій олії.
На тій же пательні, де ми щойно обсмажити тунця, просмажте очищені креветки протягом 2-3 хвилин.
Редис добре промиваємо та нарізаємо на слайси за допомогою прибору для чищення овочів.
Айсберг та руколу ріжемо не надто дрібно, середніми шматочками.
Збираємо всі інгредієнти в одній ємності та заправляємо соусом теріякі.
Морський комбо-салат
Смачний та простий салатик, який доповнить святковий стіл чи вечерю. Поєднання двох морепродуктів прийдеться до смаку навіть досвідченим гурманам. А головне — готується він просто і швидко. Такий рецепт під силу кожному.
Нам знадобиться:
Тушка кальмара – 2 шт.;
Креветки салатні – 200 г;
Твердий сир – 100 г;
Помідори чері – 8 шт.;
Свіжий огірок – 2 шт.;
Болгарський перець – 1 шт.;
Приготування:
Відварюємо тушки кальмара у солоній воді, протягом 3 хвилин.
Тепер кальмар, огірок, твердий сир, болгарський перець нарізаємо соломкою. Помідори чері ріжемо на четвертинки.
Змішуємо всі інгредієнти, додаємо очищені креветки. Заправити салат можна грецьким йогуртом чи майонезом.
Салат з консервованим тунцем
Фото: envato.com
Пропонуємо ще один варіант салату з тунцем. Але тепер головним інгредієнтом буде не свіжий, а консервований тунець. Знайти його можна на поличках багатьох супермаркетів, ціна доступна кожному. Готується салатик просто і швидко, буде під силу кожному.
Нам потрібно:
Консервований тунець – одна банка;
Яйце – 2 шт. (можна взяти перепелині, тоді 4 шт.);
Помідори чері – 200 г;
Рукола – середній пучок;
Для соусу:
Гірчиця – 2 ст.л.;
Майонез – 2 ст.л.;
Лимонний сік – 1 ст.л;
Приготування:
Відкриваємо банку тунця, зливаємо олію. Яйця відварюємо на круту, помідори ріжемо на половинки.
З'єднуємо всі інгредієнти та рвемо руколу руками. Добре перемішуємо.
Змішуємо гірчицю, майонез, лимонний сік та заправляємо салат.
Королівський салат з гребінцем
Фото: pixabay.com
Шукаєте варіант вишуканого та незвичайного салату? Тоді цей рецепт ідеально вам підійде. Головний його інгредієнт — ніжний та легкий гребінець. Зазвичай такі салати можна знайти в меню дорогих ресторанів. Але сьогодні ми розкажемо, як приготувати королівський салат просто і швидко на власній кухні.
Підготуйте:
Гребінці середнього розміру – 150 г;
Яйце перепілки – 4 шт.;
Салат Айсберг – середній пучок;
Білий хліб – кілька слайсів;
Помідори чері – 8 шт.;
Оливкова олія;
Для соусу:
Грецький йогурт – 3 ст.л.;
Гірчиця – пів ст.л.;
Лимонний сік – пів ст.л.;
Переходимо до приготування:
Для початку добре розігріваємо пательню, наливаємо оливкову олію та обсмажуємо гребінці по 30 секунд з кожної сторони. Важливо не пересолити та не перетримати інгредієнт, адже тоді він втратить свій унікальний смак.
Знімаємо гребінці та на цій же пательні обсмажуємо хліб, щоб утворилися сухарики. Потім ріжемо його середнім кубиком.
Яйце відварюємо на круту, ріжемо на четвертинки. Помідори ріжемо навпіл, салат нарізаємо середніми шматочками.
Грецький йогурт, гірчицю, лимонний сік ретельно перемішуємо.
Складаємо всі інгредієнти разом та заправляємо готовим соусом.
Салат "Апельсиновий восьминіг"
Фото: pexels.com
Це найнезвичайніший салат з нашої добірки. А все через головний інгредієнт — восьминіг. Придбати його можна в спеціалізованих рибних магазинах або великих супермаркетах. Дуже важливо правильно приготувати восьминога, аби не зіпсувати витончений смак. Цей салат точно створений, щоб дивувати. Його вигляд та смак не залишать байдужими нікого. Тому якщо ви шукаєте незвичайний салат для святкування, то зверніть увагу на «Апельсиновий восьминіг».
Для початку підготуйте:
Щупальці восьминога – 2-3 шт.;
Салат Айсберг – середній пучок;
Цибуля – 1 шт.;
Соус теріякі – 2 ст.л.;
Апельсиновий сік – 1 ст.л.;
Фріпси з апельсину – кілька дольок;
Оливкова олія;
Приготування:
Для початку змішуємо соус теріякі з апельсиновим соком та маринуємо у цьому щупальця протягом 30-40 хвилин.
Добре нагріваємо пательню з оливковою олією та обсмажуємо щупальця протягом 2 хвилин, часто помішуючи.
Нарізаємо цибулю кільцями, салат рвемо на середні частинки.
Викладаємо на тарілку салат з цибулею, смажені щупальця та прикрашаємо фріпсами з апельсину. Вишуканий апельсиновий восьминіг готовий!
Порада! Якщо під рукою немає готових фріпсів, їх можна зробити самостійно. Потрібно нарізати апельсин на слайси, шириною 2-3 мм та поставити їх у духовку, розігріту до температури 70 градусів на 5 годин.