Прихильникам китайської кухні обов'язково сподобається спосіб, як приготувати свинину з овочами по-китайськи. Свинину можна сміливо назвати візитною карткою китайської кухні - заглянувши в будь-який ресторан в Піднебесній ви знайдете в меню безліч страв з цього м'яса. Список інгредієнтів для приготування свинини з овочами по китайському рецепту невеликий - всі продукти можна придбати в будь-якому супермаркеті.
Таке м'ясо виходить дуже соковитим і смачним. Воно чудово поєднується з сезонними овочами, імбиром і азіатським кисло-солодким соусом. М'ясо можна подавати з улюбленим гарніром, наприклад, картопляним пюре, спагетті, а в ідеалі - з білим рисом, або як самостійну страву. У рецепті вказано кількість інгредієнтів в розрахунку на 2 порції. На приготування в середньому потрібно 35-40 хвилин.
Інгредієнти:
Перець червоний солодкий - ½ шт .;
Морква - ½ шт .;
Імбир - 2 см .;
Часник - 1,5-2 зуб.;
Лук-порей - ½ білої частини;
Лук-шалот - 1 шт.;
Крохмаль (картопляний) - 1 ст.л .;
Перець мелений;
Сіль;
Цукор коричневий - 3 ст.л .;
Соус соєвий - 5 ст.л .;
Оцет рисовий (альтернатива - сік ½ лимона) - 3 ст.л.
Вода - 3 ст.л .;
Масло рослинне (для смаження) - 2 ст.л.
Свинина - 1 шматок.
Покроковий рецепт свинини з овочами по-китайськи:
1. Промити свинину, обсушити, нарізати тонкими шматочками такого розміру, щоб м'ясо добре присмажилося. Додати до м'яса сіль, мелений перець і крохмаль, добре перемішати;
2. Помити, очистити і нарізати овочі: цибулю-порей - півкільцями, солодкий перець і цибулю-шалот - кубиками середнього розміру, моркву - соломкою. Часник і імбир покришити дуже дрібно;
3. Обсмажити підготовлені овочі на рослинному маслі на сильному вогні, постійно помішуючи. Через 4-5 хвилин вийнять обсмажені овочі з сковороди;
4. Обсмажити м'ясо, додавши в сковороду столову ложку рослинної олії. Час смаження свинини - близько 4-х хвилин на сильному вогні. Додати до м'яса овочі і перемішати;
5. Приготувати соус з води, цукру, соєвого соусу і рисового оцту в пропорціях, зазначених в списку інгредієнтів;
6. Додати соус до свинини з овочами, перемішати і тушкувати 3 хвилини;
7. Подавати страву гарячою. Можна прикрасити свіжою зеленню.