Соковита свинина з овочами по-китайськи
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

Соковита свинина з овочами по-китайськи

Соковита свинина з овочами по-китайськи
Джерело:  online.ua

Прихильникам китайської кухні обов'язково сподобається спосіб, як приготувати свинину з овочами по-китайськи. Свинину можна сміливо назвати візитною карткою китайської кухні - заглянувши в будь-який ресторан в Піднебесній ви знайдете в меню безліч страв з цього м'яса. Список інгредієнтів для приготування свинини з овочами по китайському рецепту невеликий - всі продукти можна придбати в будь-якому супермаркеті.

Таке м'ясо виходить дуже соковитим і смачним. Воно чудово поєднується з сезонними овочами, імбиром і азіатським кисло-солодким соусом. М'ясо можна подавати з улюбленим гарніром, наприклад, картопляним пюре, спагетті, а в ідеалі - з білим рисом, або як самостійну страву. У рецепті вказано кількість інгредієнтів в розрахунку на 2 порції. На приготування в середньому потрібно 35-40 хвилин.

Інгредієнти:

  • Перець червоний солодкий - ½ шт .;

  • Морква - ½ шт .;

  • Імбир - 2 см .;

  • Часник - 1,5-2 зуб.;

  • Лук-порей - ½ білої частини;

  • Лук-шалот - 1 шт.;

  • Крохмаль (картопляний) - 1 ст.л .;

  • Перець мелений;

  • Сіль;

  • Цукор коричневий - 3 ст.л .;

  • Соус соєвий - 5 ст.л .;

  • Оцет рисовий (альтернатива - сік ½ лимона) - 3 ст.л.

  • Вода - 3 ст.л .;

  • Масло рослинне (для смаження) - 2 ст.л.

  • Свинина - 1 шматок.

Покроковий рецепт свинини з овочами по-китайськи:

1. Промити свинину, обсушити, нарізати тонкими шматочками такого розміру, щоб м'ясо добре присмажилося. Додати до м'яса сіль, мелений перець і крохмаль, добре перемішати;

2. Помити, очистити і нарізати овочі: цибулю-порей - півкільцями, солодкий перець і цибулю-шалот - кубиками середнього розміру, моркву - соломкою. Часник і імбир покришити дуже дрібно;

3. Обсмажити підготовлені овочі на рослинному маслі на сильному вогні, постійно помішуючи. Через 4-5 хвилин вийнять обсмажені овочі з сковороди;

4. Обсмажити м'ясо, додавши в сковороду столову ложку рослинної олії. Час смаження свинини - близько 4-х хвилин на сильному вогні. Додати до м'яса овочі і перемішати;

5. Приготувати соус з води, цукру, соєвого соусу і рисового оцту в пропорціях, зазначених в списку інгредієнтів;

6. Додати соус до свинини з овочами, перемішати і тушкувати 3 хвилини;

7. Подавати страву гарячою. Можна прикрасити свіжою зеленню.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?