Свиняча рулька — це смачна страва, яка може бути і закускою, і основною стравою у щоденному та святковому меню. Взагалі рулька — це частина свинячого стегна, що знаходиться між передпліччям та гомілкою. Її м'ясо дуже соковите та смачне, але тільки якщо його правильно приготувати. Гід Онлайн зібрав найцікавіші рецепти свинячої рульки під різними соусами - вони варті уваги навіть найвибагливіших гурманів.
Свиняча рулька у духовці - рецепти
З хрусткою скоринкою
Якщо ви обожнюєте хрустку скоринку та пряне м’ясо, то цей рецепт створений саме для вас. Він дуже простий, потребує лише кількох інгредієнтів. Готується такий рецепт дуже просто і швидко, тому не потребує багато часу і зусиль.
Нам потрібно:
Свиняча рулька – 800 г;
Цибуля – 1 шт.;
Редька дайкон – кілька шматків;
Часник – 3 зубці;
Спеції: паприка, червоний перець, куркума, імбир – по половині ч.л.;
Оцет – 2 ст.л.;
Сіль – 1 ч.л.;
Приготування:
На шкірці свиної рульки зробіть акуратні надрізи, куди помістіть часник. Тепер змастіть її спеціями. Залиште на 30-60 хвилин.
У велику каструлю налийте води, додайте туди цибулю та дайкон. Помістіть туди рульку, проваріть 30 хвилин і дістаньте її.
Гострим ножем на шкірці зробіть вертикальні та горизонтальні надрізи. Змішайте оцет з сіллю та змастіть цим шкірку. Тепер закріпіть рульку на шампурі і помістіть у духовку, розігріту до 220 градусів на 40 хвилин. Діставайте рульку з духовки та насолоджуйтеся хрустким смаком.
Як приготувати свинячу рульку з хрусткою скоринкою — відео
Рулька по-азіатськи
Фото: envato.com
Це дуже простий та швидкий рецепт, який особливо сподобається прихильникам азіатської кухні. Рулька виходить дуже ніжною, кисло-солодкою та пряною.
Нам знадобиться:
Свиняча рулька – 1,5 кг;
Часник – 6 зубців;
Теріякі – 5 ст.л.;
Паприка – 2 ч.л.;
Імбир та сіль – по 1 ч.л.;
Приготування:
Теріякі соус, спеції, часник та сіль змішуємо до однорідності, натираємо їм свину рульку. Краще залишити її в маринаді на 2-3 години.
Далі викладаємо рульку в рукав для запікання, випускаємо зайве повітря і надійно фіксуємо.
Ставимо рульку запікатися в духовку, розігріту до 200 градусів на 1,5 години. Дістаньте рульку з духовки, акуратно розріжте рукав та поставте в духовку ще запікатися на 20 хвилин. Потім дайте їй трохи охолонути та подавайте до столу.
З хмільними нотками, прямо з Октоберфесту
Чи мріяли ви колись побувати на Октоберфесті? Через карантинні обмеження зробити це не так-то і просто. Але не хвилюйтеся, приготувати частину традиційного меню фестивалю можна на власній кухні.
Нам знадобиться:
Свиняча рулька – 1 кг;
Часник – 2 зубці;
Оцет – 2 ст.л.;
Сіль – 2 ч.л.;
Чорний перець, кмин, фенхель, ялівцева ягода – по 1 ч.л.;
Для пивного маринаду:
Темне пиво – 2 склянки;
Курячий бульон – 2 склянки;
Морква – 1шт.;
Цибуля – 1 шт.;
Часник – 1 головка;
Лаврове листя – 2 шт.;
Для підливи:
Кукурудзяний крохмаль – 2 ч.л.;
Цукор – 1 ч.л.;
Сіль половина 1 ч.л.;
Вода – пів склянки;
Приготування:
Перший крок — це підготовка рульки. На шкірці проколіть ножем чи шпилькою багато отворів. Але не зачіпайте м’якоть. Натріть м’ясо оцтом (не шкірку, а саме м’якоть). Тепер на м’якоті зробіть кілька надрізів і вставте туди трохи часнику. Додайте до рульки спеції і залиште м’ясо на ніч (чи на 7-8 годин).
Готуємо пивний маринад. Нарізаємо моркву та цибулю товстими слайсами, викладаємо на глибоке деко. Туди ж додаємо головку часнику, розрізану навпіл і лавове листя. Заливаємо все пивом та бульйоном. Зверху на деко ставимо сітку та викладаємо рульку. Запікаємо при температурі 180 градусів протягом 2 годин і 10 хвилин.
Потім дістаємо рульку, змащуємо оцтом і запікаємо ще 30 хвилин. Даємо охолонути. Пивний маринад проціджуємо через сито, лишаючи рідину.
Пів склянки води змішуємо з крохмалем, цукром, сіллю та додаємо до пивного маринаду. Ставимо на середній вогонь та починаємо підігрівати. Виварюємо його протягом 5 хвилин, допоки суміш не стане густою.
Тепер змащуємо маринадом рульку і подаємо її до столу.
Як приготувати свинячу рульку у пиві — відео
За технологією су від
Фото: envato.com
Пропонуємо цікавий варіант приготування свинячої рульки за незвичайною технологією — су від. Вона полягає у приготуванні м’яса при низьких температурах. Так вдається зберегти вагу (тобто свинина не зменшиться після приготування) та соковитість страви. Але будьте готові, такий рецепт займає від 8 годин часу.
Нам потрібно:
Свиняча рулька – 1 кг;
Вода – 1 літр;
Сіль – 2 ст.л.;
Лаврове листя – 2 шт.;
Часник – 4 зубці;
Для маринаду:
Гірчиця – 2 ст.л.;
Мед – 2 ст.л.;
Приготування:
Для початку беремо глибоке деко, наливаємо туди воду, додаємо сіль, часник, лаврове листя. Рульку можна натерти улюбленими спеціями (за бажанням).Розігріваємо духовку до 70 градусів та фіксуємо цю температуру.
Тепер рульку викладаємо на деко та ставимо у духовку на 8-10 годин.
Потім дістаємо рульку, просушуємо її серветкою. Після того, як вона трохи охолоне, змащуємо м’ясо сумішшю гірчиці з медом. Тепер м’ясо потрібно кілька хвилин обсмажити на добре розігрітій пательні з олією. Знімайте з вогню та подавайте до столу!