Топ-7 кращих простих рецептів пирогів
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

Топ-7 кращих простих рецептів пирогів

Топ-7 кращих простих рецептів пирогів
Джерело:  online.ua

Пироги — невід'ємна складова багатьох національних кухонь: української, російської, американської, німецької, британської, французької... Приготувати смачний пиріг, що тане в роті, під силу кожному. Існує безліч рецептів пирогів — від найпростіших, які готуються за 15 хвилин, до тих, що потребують особливої уваги та багато часу. Почнемо наш ТОП рецептів смачних пирогів з найпростішої страви — в список інгредієнтів для приготування цього пирога входять доступні продукти, які є в будинку у кожної запасливої господині.

Топ-4 найкращих покрокових рецепта солодких пирогів

1. Як приготувати яблучний пиріг на кефірі

Фото: russianfood.com

Інгредієнти:

  • Кефір — 400 мл.;

  • Манна крупа — 210 г.;

  • Яйце — 4 шт.;

  • Цукор — 150 г.;

  • Яблуко — 3 шт.;

  • Розпушувач —10 г.;

  • Кондитерський мак — 2-3 ст.л.

Простий покроковий рецепт пирога з яблуками:

  1. Змішати кефір, манну крупу і цукор, залишити на 30 хв. Коли манка розбухне, додати в суміш яйця і збити до однорідності;

  2. Очистити яблука і натерти на крупній тертці. Додати в тісто;

  3. Всипати розпушувач і мак, перемішати;

  4. Випікати в круглій формі (діаметр — 23 см.) При 180 градусах близько 50 хв.

2. Як приготувати пиріг з вишнею

Фото: foodandmood.com.ua

Інгредієнти:

  • Вишня — 500 г.;

  • Цукор — 150 г.;

  • Вершкове масло — 100 г.;

  • Борошно — 200 г.;

  • Яйце — 2 шт.;

  • Розпушувач — 1 ч.л.

Універсальний покроковий рецепт пирога з вишнями:

  1. Розтерти розм'якшене вершкове масло з цукром, змішати з яйцями, перемішати;

  2. Додати борошно, розпушувач тіста і добре перемішати;

  3. Вилити тісто в змащену маслом форму, розрівняти, зверху викласти вишні (з них попередньо потрібно видалити кісточки), посипати цукром за смаком;

  4. Розігріти духовку до 180 градусів. Випікати вишневий пиріг 40 хв. Готову випічку остудити і нарізати порційними шматочками.

3. Як приготувати пиріг з варенням

Фото: bystryerecepty.ru

Інгредієнти:

  • Варення (будь-яке — яблучне, абрикосове, вишневе, малинове, айвовое) — 1 ст.;

  • Кефір — 1 ст.;

  • Борошно — 2,5 ст.;

  • Цукор — ½ ст.;

  • Яйця — 2 шт.;

  • Сода — 1 ч.л.;

  • Горіхи — ½ ст.;

  • Кориця — а за смаком;

  • Цукрова пудра — трохи (для прикраси)

Покроковий рецепт пирога з варенням:

  • Змішати варення з содою (не гасити оцтом), залишити на 10 хв.;

  • Додати кефір і цукор. Збити яйця і теж додати до суміші;

  • Всипати просіяне борошно, корицю і горіхи, заздалегідь подрібнені, перемішати;

  • Викласти в форму для випікання, змащену маслом. Поставити в розігріту духовку на 20 хв.;

  • Коли пиріг з варенням охолоне, вийняти з форми і прикрасити цукровою пудрою.

4. Як приготувати пиріг з сиром

Фото: maggi.ru

Інгредієнти:

  • Сир — 200 г.;

  • Цукор — 150 г.;

  • Вершкове масло — 150 г.;

  • Яйце — 3 шт.;

  • Борошно — 150 г.;

  • Розпушувач — 2 ч.л.;

  • Сухофрукти — 200 г.;

  • Сік апельсина — 100 мл.

Простий покроковий рецепт пирога з сиром:

  1. Вичавити сік з апельсина, попередньо знявши з нього цедру;

  2. Нарізати чорнослив або інші сухофрукти (якщо жорсткий — ненадовго замочити);

  3. Розтерти масло з цукром, змішати з яйцями, перемішати і влити апельсиновий сік;

  4. Додати сухофрукти, цедру і сир, перемішати, після чого всипати борошно і розпушувач тіста;

  5. Замісити тісто і викласти його в круглу форму для випікання, злегка змащену маслом;

  6. Випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 35 хв.

Топ-3 найкращих покрокових рецепти несолодких пирогів

1. Як приготувати смачний пиріг з капустою

Фото: povarenok.ru

Інгредієнти:

  • Фарш — 600 г.;

  • Рис — 50 г.;

  • Сир твердий — 100 г.;

  • Цибуля — 1 шт.;

  • Часник — 2 зуб.;

  • Помідор — 2 шт.;

  • Перець болгарський — 1 шт.;

  • Капуста - 1 качан;

  • Бульйон (овочевий / м'ясної) - 2 ст.л .;

  • Рослинна олія — 2 ст.л.;

  • Петрушка — 3 гілочки;

  • Мелена мускатний горіх і чорний перець, кмин —по щіпці;

  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт пирога з капустою без тіста:

  1. Підготувати овочі: подрібнити цибулю, часник, нарізати перець, натерти на тертці очищені помідори. Порубати петрушку;

  2. Зробити начинку для пирога: додати в фарш овочі, рис, петрушку, приправи, половину бульйону. Поставити в холод на годину;

  3. Розпарити капусту (без качана), опустивши в киплячу воду на 6 хв., Зняти листя;

  4. Перший шар капустяного листя розкласти на знімному дні форми (вони повинні злегка звисати по краях). Викласти половину овоче-м'ясної начинки і додати решту бульйону. Накрити капустяним листям;

  5. Повторити шар з начинкою і капустяним листям;

  6. Змастити олією, накрити фольгою;

  7. Випікати в розігрітій духовці при 180 градусах близько години;

  8. Коли пиріг з капустою буде майже готовий, посипати його тертим сиром і поставити в духовку ще на 10-12 хв.

2. Як приготувати ситний пиріг з картоплею

Фото: lifehacker.ru

Інгредієнти:

  • Картопля — 500 г.;

  • Цибуля — 1 шт.;

  • Вода — 150 мл.;

  • Борошно — 270 г.;

  • Томатна паста — 1 ч.л.;

  • Рослинна олія — 100 мл. + 1 ст.л.;

  • Розпушувач — 0,5 ч.л.;

  • Сіль, чорний перець мелений — за смаком;

  • Кріп — за смаком

Покроковий рецепт пісного пирога з картоплею:

  1. Збити сіль (0,5 ч.л.), воду, рослинне масло (100 мл.), томатну пасту. Додати 135 г. борошна (його потрібно попередньо просіяти з розпушувачем), перемішати;

  2. Замісити тісто з борошном, прибрати в пакет і покласти в холодильник на 20 хв.;

  3. Нарізати картоплю (варити його не потрібно!) І цибулю кубиками, перемішати з 1 ст.л. масла, нарізаним кропом і спеціями, перемішати;

  4. Викласти тісто на присипаний борошном стіл, розділити на 2 частини різного розміру: більшу з них розкачати в коло і покласти в форму, застелену папером;

  5. Зробити бортики з тіста, викласти начинку з лука і картоплі;

  6. Розкачати меншу частину тіста і покрити вийшов колом пиріг, добре скріпивши по краях. Зробити отвір посередині;

  7. Випікати близько години при 180 градусах.

* Корисна порада: щоб картопляний пиріг вийшов соковитим, через 20 хв. після початку його випікання влийте в отвір трохи теплої води з додаванням солі.

3. Як приготувати пиріг з м'ясом

Фото: womanadvice.ru

Інгредієнти:

  • М'ясо (будь-яке) — 450 г.;

  • Картопля — 5 шт.;

  • Лук — 2 шт.;

  • Борошно — 250 г.;

  • Сметана — 100 г.;

  • Яйце — 3 шт.;

  • Майонез —100 г.;

  • Сода — ½ ч.л.;

  • Сіль, перець, інші спеції — за смаком

Покроковий рецепт пирога з м'ясом на швидку руку:

  1. Зробити з м'яса фарш, посолити, поперчити;

  2. Нарізати цибулю півкільцями, картоплю дрібної соломкою;

  3. Приготувати рідке тісто: змішати борошно, яйця, сметану, майонез і соду;

  4. Змастити глибоку форму олією. Викладати начинку для пирога шарами: 1) картопля; 2) цибуля (можна змішати цибулю з фаршем); 3) фарш; 4) вершкове масло (або сало) шматочками для соковитості; 5) картопля;

  5. Залити пиріг рідким тістом, розрівняти. Випікати при 180 градусах 65 хв.;

  6. Нарізати готову випічку порційними шматочками прямо в формі. Подавати зі сметаною.

Якщо ви запам'ятаєте декілька простих рецептів пирогів, то у вас надалі не виникне проблем з вибором основної страви або десерту. Рецепт солодкого пирога виручить вас, коли потрібно швидко приготувати щось до чаю для несподіваних гостей, рецепт несолодкого — складе добру службу, коли немає часу на приготування обіду з трьох страв.

Смачного!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?