ТОП-8 швидких рецептів печива для ледачих
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

ТОП-8 швидких рецептів печива для ледачих

ТОП-8 швидких рецептів печива для ледачих
Джерело:  online.ua

Ви не часто балуєте своїх домочадців домашнім печивом, тому що просто немає часу годинами стояти біля плити? А даремно! Є безліч найпростіших рецептів випічки, на приготування якої підуть лічені хвилини. ONLINE.UA підказує як приготувати ніжне, смачне і повітряне печиво на швидку руку з начинками на будь-який смак. У нашому ТОП-8 ви знайдете покрокові рецепти домашнього печива, приготування яких припаде до душі навіть тим, хто не любить возитися з тестом.

Хрустики "Хвилинка"

Фото: pixabay.com

Легке, хрустке, дуже листкове печиво з доступних продуктів. На його приготування піде не більше 20 хвилин і мінімум інгредієнтів, але, повірте, результат перевершить всі ваші очікування!

Що потрібно:

  • пачка маргарину (200 г)

  • 2 плавлених сирка (по 100 г)

  • 1 ст. борошна (250 г)

  • цукор, кунжут, насіння соняшнику, кориця - по смаку

Як приготувати:

  1. Подрібнити маргарин і сирки (натерти на крупній тертці)

  2. Змішати олійно-сирну масу з борошном і замісити тісто

  3. Розкачати в пласт товщиною 3-4 мм, формою вирізати печиво, посипати цукром, корицею, кунжутом, кмином - за бажанням

  4. Випікати в духовці при 180°C 15-20 хвилин

Печиво без борошна "Кокосова насолода"

Фото: pxhere.com

Це печиво для любителів кокоса. Воно нагадує повітряне тістечко з незрівняним ароматом. А на його приготування піде всього 15 хвилин.

Що потрібно:

  • 200 г кокосової стружки

  • 150 г цукру

  • 3 яйця

Як приготувати:

  1. Змішати всі інгредієнти

  2. Нагріти на водяній бані масу до 50°C - тісто стане в'язким

  3. Збити міксером - достатньо кількох хвилин

  4. У холод на півгодини

  5. Викласти тісто ложкою на деко і в духовку

  6. Випікати чверть години при 180°C

Вівсяне печиво "Гості на порозі"

Фото: pxhere.com

Це печиво стане фірмовим блюдом у господині, яка стежить за фігурою. До душі це домашнє вівсяне печиво доведеться і дітям, і дорослим. Можна замінити чорнослив на родзинки, горіхи, в'ялену журавлину, а замість сметани додати знежирений йогурт.

Що потрібно:

  • 100 г вершкового масла

  • 100 г цукру

  • 100 г вівсяних пластівців

  • 50 г сметани

  • 1 яйце

  • 100 г борошна

  • 100 г чорносливу

  • розпушувач, ванільний цукор - по 0,5 ч.л.

Як приготувати:

  1. Яйця, масло, цукор збити до однорідності

  2. Ввести в масу яйце, сметану і подрібнений чорнослив

  3. Додати вівсяні пластівці, борошно і розпушувач

  4. Розравняти тісто в тонкий пласт на деку - чим тонше, тим печиво вийде більш хрустким

  5. Випікати 20 хвилин при 190-200°C

  6. По готовності порційно розрізати на ромбики

Пісочне печиво "Восторг"

Фото: pixabay.com

Цей рецепт нагадує пісочне печиво, яке випускається шотландською компанією "Walkers". Воно ситне і дуже ароматне. Влаштуйте у себе на кухні чаювання, як в кафешці в центрі Единбургу!

Що потрібно:

  • 250 г борошна

  • 125 г вершкового масла

  • 175 г цукру (краще коричневого)

  • 1 ч.л. розпушувача

  • 75 г вівсяних пластівців

  • по 2 ст.л. меду і молока

  • білий шоколад, родзинки, фундук - по 100 г

Як приготувати:

  1. Борошно, цукор і вівсяні пластівці змішати з розм'якшеним маслом

  2. Додати в суху суміш мед і молоко

  3. Ввести подрібнені горіхи, родзинки і шоколад

  4. Скачати з тіста кульки (відміряти порції столовою ложкою) і сформувати коржики

  5. Випікати 15 хвилин при 200°C - не перетримуйте печиво в духовці, інакше підгорить

Печиво "Лимонний рай"

Фото: pixnio.com

Це печиво з запаморочливим цитрусовим ароматом тане в роті. Воно готується з елементарних продуктів за лічені хвилини. Геніально простий рецепт з феєричним результатом!

Що потрібно:

  • 100 г вершкового масла або маргарину

  • 100 г цукру

  • 1 яйце

  • 280 г борошна

  • півпачки розпушувача (8 г)

  • сік і цедра одного лимона

  • цукрова пудра - для присипки

Як приготувати:

  1. Розм'якшене масло збити з цукром

  2. Вести в суміш яйце, цедру та сік лимона

  3. Додати борошно з розпушувачем і перемішати ложкою

  4. Прибрати тісто в холодильник на 60 хв

  5. Скачати з охолодженого тіста кульки, обваляти в цукровому піску та пудрі

  6. Випікати 10-15 хвилин при 180°C

Увага! Готове печиво не повинно зарум'яниться.

Печиво-рогалики з начинкою

Фото: pxhere.com

Рецепт цього легкого і простого печива точно стане фаворитом у вашій родині. Для його начинки можна використовувати все, що є під рукою - джем, варення, родзинки, сир, горіхи, сухофрукти.

Що потрібно:

  • півсклянки цукру

  • 1 яйце

  • 2 склянки борошна

  • 170 г кефіру або сметани

  • 75 г маргарину або масла

  • 0,5 ч.л. соди

  • 100-150 г начинки

Як приготувати:

  1. Збити яйце з цукром

  2. Додати сметану і соду (не потрібно гасити оцтом)

  3. Масло розтерти з борошном в крихту

  4. З'єднати суху суміш з рідкою

  5. Розкачати тісто в пласт товщиною 4-5 мм, нарізати на квадратики-ромбики

  6. В середину викласти начинку (якщо занадто рідка - додайте 0,5 ч.л. крохмалю) і з'єднати протилежні краї

  7. Випікати 20-25 хв при 190°C

Сирне печиво "Святкове"

Фото: pxhere.com

Це ніжне печиво має право стати прикрасою святкового столу. З одного замісу тіста можна зробити відразу кілька варіантів печива з різними начинками. Ваші гості точно залишаться в захваті!

Що потрібно:

  • 100 г маргарину або масла

  • 125 г сиру

  • 150 г борошна

  • 100 г цукру

  • 1 яйце

  • джем, варення, варене згущене молоко - для начинки

  • мигдальні пелюстки, горіхи - для прикраси

Як приготувати:

  1. З'єднати всі інгредієнти і замісити тісто

  2. Поставити на 1 годину в холод

  3. Розкачати два пласта товщиною 3-4 мм: з першого вирізати цільні кружечки діаметром 6-7 см, з другого - такі ж кружечки, тільки з дірочками посередині (щоб їх оформити підійде кришечка від пластикової пляшки)

  4. Цільні кружечки викласти на деко, промазати збитим яєчним білком, зверху - колечка з отворами

  5. Змастити білком і посипати мигдальними пелюстками - можна замінити на подрібнені горіхи

  6. Випікати 15-20 хв при 180 C до золотистого кольору

  7. У гаряче готове печиво розкласти начинку. Смородиновий джем, варення з айви, журавлинне повидло, згущене молоко, сир з родзинками - тут вже вирішуйте самі.

Галетне печиво з насінням

Фото: pexels.com

Це найпростіше печиво, яке відмінно підійде як для чаювання в колі сім'ї, так і для перекусів на роботі. Швидко приготувати його можна з найпростіших продуктів. Хрумтить на здоров'я!

Що потрібно:

  • 300 г борошна

  • 100 мл окропу

  • 1 яйце

  • 100 мл будь-якого рослинного масла

  • 1 ст.л. цукру

  • 0,5 ч.л. солі

  • кунжут, насіння льону, насіння соняшнику - для присипки

Як приготувати:

  1. У борошно додати розпушувач, цукор і сіль

  2. З'єднати масло з окропом, влити рідину в суху масу

  3. Тісто розкачати в пласт 4-5 мм

  4. Змастити збитим яйцем

  5. Посипати насінням і нарізати в довільній формі

  6. Випікати 15-20 хв при 180 ° C

Приємного чаювання!

Раніше ONLINE.UA публікував найпопулярніший рецепт сливового пирога The New York Times.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?