Ви не часто балуєте своїх домочадців домашнім печивом, тому що просто немає часу годинами стояти біля плити? А даремно! Є безліч найпростіших рецептів випічки, на приготування якої підуть лічені хвилини. ONLINE.UA підказує як приготувати ніжне, смачне і повітряне печиво на швидку руку з начинками на будь-який смак. У нашому ТОП-8 ви знайдете покрокові рецепти домашнього печива, приготування яких припаде до душі навіть тим, хто не любить возитися з тестом.
Хрустики "Хвилинка"
Фото: pixabay.com
Легке, хрустке, дуже листкове печиво з доступних продуктів. На його приготування піде не більше 20 хвилин і мінімум інгредієнтів, але, повірте, результат перевершить всі ваші очікування!
Що потрібно:
пачка маргарину (200 г)
2 плавлених сирка (по 100 г)
1 ст. борошна (250 г)
цукор, кунжут, насіння соняшнику, кориця - по смаку
Як приготувати:
Подрібнити маргарин і сирки (натерти на крупній тертці)
Змішати олійно-сирну масу з борошном і замісити тісто
Розкачати в пласт товщиною 3-4 мм, формою вирізати печиво, посипати цукром, корицею, кунжутом, кмином - за бажанням
Випікати в духовці при 180°C 15-20 хвилин
Печиво без борошна "Кокосова насолода"
Фото: pxhere.com
Це печиво для любителів кокоса. Воно нагадує повітряне тістечко з незрівняним ароматом. А на його приготування піде всього 15 хвилин.
Що потрібно:
200 г кокосової стружки
150 г цукру
3 яйця
Як приготувати:
Змішати всі інгредієнти
Нагріти на водяній бані масу до 50°C - тісто стане в'язким
Збити міксером - достатньо кількох хвилин
У холод на півгодини
Викласти тісто ложкою на деко і в духовку
Випікати чверть години при 180°C
Вівсяне печиво "Гості на порозі"
Фото: pxhere.com
Це печиво стане фірмовим блюдом у господині, яка стежить за фігурою. До душі це домашнє вівсяне печиво доведеться і дітям, і дорослим. Можна замінити чорнослив на родзинки, горіхи, в'ялену журавлину, а замість сметани додати знежирений йогурт.
Що потрібно:
100 г вершкового масла
100 г цукру
100 г вівсяних пластівців
50 г сметани
1 яйце
100 г борошна
100 г чорносливу
розпушувач, ванільний цукор - по 0,5 ч.л.
Як приготувати:
Яйця, масло, цукор збити до однорідності
Ввести в масу яйце, сметану і подрібнений чорнослив
Додати вівсяні пластівці, борошно і розпушувач
Розравняти тісто в тонкий пласт на деку - чим тонше, тим печиво вийде більш хрустким
Випікати 20 хвилин при 190-200°C
По готовності порційно розрізати на ромбики
Пісочне печиво "Восторг"
Фото: pixabay.com
Цей рецепт нагадує пісочне печиво, яке випускається шотландською компанією "Walkers". Воно ситне і дуже ароматне. Влаштуйте у себе на кухні чаювання, як в кафешці в центрі Единбургу!
Що потрібно:
250 г борошна
125 г вершкового масла
175 г цукру (краще коричневого)
1 ч.л. розпушувача
75 г вівсяних пластівців
по 2 ст.л. меду і молока
білий шоколад, родзинки, фундук - по 100 г
Як приготувати:
Борошно, цукор і вівсяні пластівці змішати з розм'якшеним маслом
Додати в суху суміш мед і молоко
Ввести подрібнені горіхи, родзинки і шоколад
Скачати з тіста кульки (відміряти порції столовою ложкою) і сформувати коржики
Випікати 15 хвилин при 200°C - не перетримуйте печиво в духовці, інакше підгорить
Печиво "Лимонний рай"
Фото: pixnio.com
Це печиво з запаморочливим цитрусовим ароматом тане в роті. Воно готується з елементарних продуктів за лічені хвилини. Геніально простий рецепт з феєричним результатом!
Що потрібно:
100 г вершкового масла або маргарину
100 г цукру
1 яйце
280 г борошна
півпачки розпушувача (8 г)
сік і цедра одного лимона
цукрова пудра - для присипки
Як приготувати:
Розм'якшене масло збити з цукром
Вести в суміш яйце, цедру та сік лимона
Додати борошно з розпушувачем і перемішати ложкою
Прибрати тісто в холодильник на 60 хв
Скачати з охолодженого тіста кульки, обваляти в цукровому піску та пудрі
Випікати 10-15 хвилин при 180°C
Увага! Готове печиво не повинно зарум'яниться.
Печиво-рогалики з начинкою
Фото: pxhere.com
Рецепт цього легкого і простого печива точно стане фаворитом у вашій родині. Для його начинки можна використовувати все, що є під рукою - джем, варення, родзинки, сир, горіхи, сухофрукти.
Що потрібно:
півсклянки цукру
1 яйце
2 склянки борошна
170 г кефіру або сметани
75 г маргарину або масла
0,5 ч.л. соди
100-150 г начинки
Як приготувати:
Збити яйце з цукром
Додати сметану і соду (не потрібно гасити оцтом)
Масло розтерти з борошном в крихту
З'єднати суху суміш з рідкою
Розкачати тісто в пласт товщиною 4-5 мм, нарізати на квадратики-ромбики
В середину викласти начинку (якщо занадто рідка - додайте 0,5 ч.л. крохмалю) і з'єднати протилежні краї
Випікати 20-25 хв при 190°C
Сирне печиво "Святкове"
Фото: pxhere.com
Це ніжне печиво має право стати прикрасою святкового столу. З одного замісу тіста можна зробити відразу кілька варіантів печива з різними начинками. Ваші гості точно залишаться в захваті!
Що потрібно:
100 г маргарину або масла
125 г сиру
150 г борошна
100 г цукру
1 яйце
джем, варення, варене згущене молоко - для начинки
мигдальні пелюстки, горіхи - для прикраси
Як приготувати:
З'єднати всі інгредієнти і замісити тісто
Поставити на 1 годину в холод
Розкачати два пласта товщиною 3-4 мм: з першого вирізати цільні кружечки діаметром 6-7 см, з другого - такі ж кружечки, тільки з дірочками посередині (щоб їх оформити підійде кришечка від пластикової пляшки)
Цільні кружечки викласти на деко, промазати збитим яєчним білком, зверху - колечка з отворами
Змастити білком і посипати мигдальними пелюстками - можна замінити на подрібнені горіхи
Випікати 15-20 хв при 180 C до золотистого кольору
У гаряче готове печиво розкласти начинку. Смородиновий джем, варення з айви, журавлинне повидло, згущене молоко, сир з родзинками - тут вже вирішуйте самі.
Галетне печиво з насінням
Фото: pexels.com
Це найпростіше печиво, яке відмінно підійде як для чаювання в колі сім'ї, так і для перекусів на роботі. Швидко приготувати його можна з найпростіших продуктів. Хрумтить на здоров'я!
Що потрібно:
300 г борошна
100 мл окропу
1 яйце
100 мл будь-якого рослинного масла
1 ст.л. цукру
0,5 ч.л. солі
кунжут, насіння льону, насіння соняшнику - для присипки
Як приготувати:
У борошно додати розпушувач, цукор і сіль
З'єднати масло з окропом, влити рідину в суху масу
Тісто розкачати в пласт 4-5 мм
Змастити збитим яйцем
Посипати насінням і нарізати в довільній формі
Випікати 15-20 хв при 180 ° C
Приємного чаювання!
Раніше ONLINE.UA публікував найпопулярніший рецепт сливового пирога The New York Times.