Найкращий напій, який освіжить і підбадьорить вас влітку, - це лимонад.
ONLINE.UA пропонує вам найкращі рецепти цього смачного напою, зібрані Kitchenmag.
Врахуйте, що для приготування одного з найпростіших варіантів домашнього лимонаду вам знадобиться всього лише 700 мілілітрів холодної (можна газованої) води, сік 2 лимонів і приблизно 50 грамів цукру. Але ми пропонуємо різноманітність.
1. Імбирний лимонад
Цей лимонад не лише освіжить вас в спекотний день, але і підбадьорить не гірше, ніж будь-який енергетик. Щоб приготувати його, вам знадобляться 4 лимони, 50 грамів кореня імбиру, 50 грамів коричневого цукру і приблизно 2 літри води.
Готуємо спершу імбирний сироп, змішавши в сотейнику склянку води, цукор і тертий корінь імбиру. Доведіть суміш до кипіння і дайте настоятися 10-15 хвилин. Потім додайте в отриманий сироп лимонний сік, перемішайте і розчиніть в холодній воді. Подавати імбирний лимонад найкраще з льодом.
2. Журавлинний лимонад
Змішайте 250 мілілітрів свіжовичавленого лимонного соку з однією столовою ложкою меду і 1/4 склянки цукру, щоб цукор повністю розчинився. В окремій мисці розчавте 250 грамів журавлини в пюре, пропустіть через марлю або дрібне сито і додайте в приготовлену раніше суміш.
Додайте 1,5 літра холодної газованої води і подавайте. Не забудьте також додати в глечик жменю журавлини, що прикрасить напій і зробить його смак і колір ще більш насиченим. Додатковим смаковим акцентом стане гілочка розмарину.
3. Лимонад із ревеню з м'ятою
Вам знадобляться 100 грамів ревеню, який потрібно дрібно нарізати, викласти в каструлю, залити невеликою кількістю води (близько 120 мілілітрів), додати 50 грамів цукру і 1/2 лимона, нарізаного часточками. Довести до кипіння і варити 10-15 хвилин, після чого додати за смаком листя м'яти і дати настоятися пару годин. Після цього процідіть концентрат і можна його розводити з 1/2 літра води.
4. Лимонад з полуницею і базиліком
Візьміть 250 мілілітрів лимонного соку, 100 грамів цукру, 200 грамів полуниці, 1 літра води і жменю листя зеленого базиліка.
За допомогою блендера подрібніть полуницю і листя базиліка в пюре і пропустіть через дрібне сито або марлю. Додайте воду, лимонний сік і цукор. Ретельно перемішайте, щоб цукор повністю розчинився, і можна подавати. Не забудьте прикрасити напій свіжою полуницею і листочками базиліку.
5. Лимонад з лавандою
Візьміть 3 лимона, 1/2 склянки цукру, 2 столові ложки сушених квіток лаванди і 1 літр води.
Приблизно 1/2 літра води вилийте в каструлю, додайте цукор і сушену лаванду. Доведіть до кипіння, поваріть 5 хвилин, після чого зніміть з плити і залиште на годину, накривши кришкою, а потім процідіть. В отриману суміш вичавіть сік 3 лимонів, перемішайте і розведіть водою.