Піца — це смачна страва, яку обожнюють діти та дорослі. Вона прийшла до нас із сонячної Італії, де вважається традиційною стравою. Існує безліч рецептів та варіацій начинок піци. Але для того, щоб спробувати справжню Італію на смак, зовсім не обов’язково виїжджати з України. Приготувати її можна на власній кухні.
Павло Кравченко, кулінарний експерт, Шеф-кухар Bortissimo, відомий своїм безкомпромісним підходом до якості продуктів та інноваційними методами приготування, поділився з нам покроковими рецептами, як приготувати справжню італійську піцу вдома.
Як приготувати тісто для піци - рецепт
Секрет успіху смачної піци криється в правильно приготованому тісті. Тонка основа, що хрустітиме — ідеальний варіант. Традиційно італійська піца готується на безопарному дріжджовому тісті. Насправді готується воно дуже просто та швидко, помилитися майже неможливо.
Пропонуємо варіант тіста, якого вистачить відразу на три піци. Якщо ж ви плануєте зробити лише одну або дві, то залишок тіста можна заморозити в морозильнику і розморозити за потреби.
Для тіста підготуйте:
Пшеничне борошно – 3 склянки;
Сухі дріжджі – 7 г;
Оливкова олія – 1 ст.л.;
Сіль, цукор – по половині ч.л.;
Вода – 2 склянки;
Приготування:
Воду потрібно трошки підігріти, щоб вона була тепла, але не гаряча.
Потрібно в ній розмішати дріжджі, додати олію, сіль і цукор та добре перемішати.
Поступово починаємо додавати просіяне борошно, вимішуємо тісто.
Тепер потрібно відправляйте тісто в холодильник і чекайте з годинку, щоб воно відпочило. Після цього можна готувати піцу!
Як приготувати тісто для піци — відео
Італійська піца - рецепти начинок
Диявольська пікантна піца
Ця традиційна піца сподобається тим, хто обожнює страви «з перчинкою». Вона має дуже пікантний смак та чудовий аромат. Насправді варіантів такої піци дуже багато і навіть італійці не можуть знайти компроміс та визначити конкретний рецепт диявольської піци.
Нам знадобиться:
Сир моцарела – 70 г;
Копчені ковбаски – 2 шт.;
Перець халапеньйо – 1 шт.;
Для соусу:
Помідори або томатна паста – 200 г;
Цибуля – 1 шт.;
Базилік, сіль, цукор.
Приготування:
Для початку приготуємо соус. Якщо ви не хочете витрачати на нього час, то можете придбати готовий, по типу барбекю. Поріжте помідори дрібним кубиком, протушкуйте на сковорідці, додайте попередньо обсмажену цибулю, базилік, сіль та перець.
Розкачуємо тісто, викладаємо на деко, застелене пергаментним папером. Змащуємо готовим соусом, викладаємо нарізані слайсами ковбаски та сир моцарелу. Зверху викладаємо трохи нарізаного халапеньйо.
Ставимо піцу в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.
Піца Пепероні
Важко згадати більш популярну піцу, ніж пепероні. Вона відрізняється своєю простотою та чудовим смаком. Приготувати її можна власноруч, це не займає багато часу та не потребує великої кількості інгредієнтів.
Нам знадобиться:
Сирокопчена ковбаса або сосиски (на свій смак) – 100 г;
Моцарела – 150 г;
Для соусу:
Помідори чері – 200 г;
Часник – 2 зубці;
Базилік, орегано, чорний перець;
Приготування:
Помідори дрібно поріжте, викладіть їх у сотейник, додайте часник та спеції. Підігрійте, а потім дайте охолонути.
Розкачайте тісто, викладіть його на деко, застелене пергаментним папером.
Тісто спочатку змастіть соусом, потім викладіть натертий сир моцарела, а зверху покладіть слайси ковбаси. Запікайте при температурі 220 градусів протягом 15 хвилин.
Піца Маргарита
Це, мабуть, найвідоміша італійська піца у світі. Знайти людину, яка б не знала про Маргариту неможливо. Ця піца підкорює своїм смаком та поєднанням продуктів. Приготування займає не більше 20 хвилин, а продукти для неї є в кожному холодильнику.
Нам знадобиться:
Помідори – 3-4 шт.;
Сир моцарела – 150 г;
Свіжий базилік – кілька віточок;
Томатна паста;
Приготування:
Тісто розкатуємо, викладаємо на деко, застелене пергаментним папером.
Змащуємо тісто томатною пастою, викладаємо зверху натираємо сир суцільним шаром. Потім викладаємо нарізані помідори слайсами.
Ставимо піцу в духовку, розігріту до 220 градусів, на 10-12 хвилин. Перед подачею прикрашаємо її листям базиліка.
Піца 4 сезони
Це ідеальна піца для великої компанії чи родини, де кожний має власний смак. Якщо ви полюбляєте ніжний смак, один з ваших гостей пікантну піцу, а інший хотів би з страву з шинкою, то зверніть увагу на 4 сезони. Вона складається з одразу чотирьох начинок. Готується швидко та точно прийдеться до смаку всім!
Нам знадобиться:
Прошуто – 100 г;
Копчена ковбаса – 10 слайсів;
Гриби – 100 г;
Болгарський перець – 1 шт.;
Цибуля – половинка 1 шт.;
Оливки – 75 г;
Твердий сир – 150 г;
Томатний соус;
Рукола – половина середнього пучка;
Приготування:
Розкатуємо тісто, викладаємо на підготоване деко. Змащуємо його томатним соусом.
Умовно розділяємо піцу на чотири частини та заповнюємо кожну з них різними інгредієнтами. На одну частину викладаємо прошуто, на іншу — слайси копченої ковбаси, на наступну — болгарський перець з цибулею і на останню — гриби.
Засипаємо піцу сиром та ставимо в духову шафу на 15 хвилин при температурі 220 градусів. Після запікання додаємо зверху руколу.
Піца з руколою та соусом песто
Це дуже простий та легкий варіант піци, який добре підійде для тих, хто слідкує за фігурою. Приготувати таку піцу дуже просто і швидко. Вона ідеально доповнить святковий стіл чи стане гарним варіантом буденної вечері.
Нам знадобиться:
Помідори чері – 7-10 шт;
Рукола – половина середнього пучка;
Соус песто – 3 ст.л.;
Сир пармезан – 100 г;
Приготування:
Розкатайте тісто, викладіть його на деко. Змастіть тісто соусом песто.
Викладіть на тісто порізані навпіл помідори чері. Зверху посипаємо руколою та пармезаном.
Ставимо піцу в духовку, розігріту до 200 градусів, на 10 хвилин.
Піца з мідіями та кальмарами
Піца з морепродуктами — це смаколик, який люблять і дорослі, і діти. Приготувати її можна самостійно за 20 хвилин. Все, що потрібно — підготувати морепродукти. Загалом можна використовувати будь-які інгредієнти, які вам подобаються. Ми пропонуємо рецепт з мідіями та кальмарами.
Нам знадобиться:
Мідії – 100 г;
Кальмари – 1 тушка;
Сир моцарела (маленькі кульки) – 120 г;
Для соусу:
Вершки – 200 мл;
Борошно – 2 ст.л.;
Часник – 2 зубці;
Приготування:
Для початку підготуємо соус. Вершки нагріваємо, але не доводимо до кипіння. Додаємо борошно та часник, знімаємо з вогню та даємо охолонути.
Розкатуємо тісто, викладаємо його на деко. Змащуємо тісто підготованим соусом.
Тушку кальмара нарізаємо на шматочки. Викладаємо їх на основу, додаємо мідії, викладаємо кульки моцарели. Ставимо піцу в духовку, розігріту до 220 градусів, на 15 хвилин.
Піца з грушею та сиром
Ця вишукана піца зможе вразити навіть досвідчених гурманів. Поєднання сиру з пліснявою та груші незвичайне, але дуже смачне.
Нам знадобиться:
Сир горгонзола – 150 г;
Сир моцарела – 200 г;
Груші – 2 шт.;
Приготування:
Розкатуємо тісто та викладаємо його на підготоване деко.
Першим шаром засипаємо натерту на тертці моцарелу, потім викладаємо слайси груш і додаємо кубики сиру горгонзола.
Ставимо в духовку, розігріту до 220 градусів, на 15 хвилин.
У Bortissimo ми шануємо італійські кулінарні традиції, одночасно вносячи інновації у кожну страву. Semola дозволяє нам експериментувати та створювати унікальні рецепти, які залишать незабутній слід у вашому смаковому досвіді.
Відкрийте для себе секрет ідеальної піци, пасти та равіолі в Bortissimo – борошно Semola, серце італійської кулінарії! У Bortissimo ми обрали Semola як основний інгредієнт нашої кухні, щоб подарувати вам неперевершений смак, якість та користь страв. Завдяки унікальній текстурі та поживним властивостям, Semola надає нашій піці, пасті та равіолі ідеального та неповторного смаку.