Як вибрати пилосос, який підійде саме вам — 7 головних характеристик
Категорія
ТехноГід Онлайн
Дата публікації

Як вибрати пилосос, який підійде саме вам — 7 головних характеристик

Як вибрати пилосос, який підійде саме вам — 7 головних характеристик
Джерело:  online.ua

Існують побутові речі без яких важко обійтися у повсякденному житті. Наприклад, пилосос. Чи варто вибирати робота? Чому важлива потужність? Які бувають види фільтрації? І який пилосос підійде саме вам? Гід Онлайн зібрав головні характеристики, на які варто звернути увагу під час вибору пристрою.

При згадці "пилососа" зазвичай представляється громіздкий і пузатий прилад на колесах з купою різних шлангів, трубок і насадок. Але за останні роки цей помічник для прибирання будинку істотно еволюціонував - на ринку з'явилося кілька видів пилососів, які справляються з різними завданнями.

Який же пилосос підійде саме вам? Ось головні головні характеристики та критерії, які допоможуть зробити правильний вибір.

Характеристики пилососа - на що звернути увагу

Фото: envato.com

  • Розмір

Пилосос повинен бути практичним. При покупці зверніть увагу чи вам зручно ним користуватися, пересувати по приміщенню, підіймати та переносити. Якщо маєте таку можливість перевірте його роботу на різних поверхнях: килимах, кахлі, ламінаті й т.п.

  • Система збору пилу

Існує кілька систем збору пилу: одноразовий чи багаторазовий мішок, контейнер чи аквафільтр. У мішку чи контейнері пилюка збирається у грудки, а в аквафільтрі затримується у воді. На відміну від першої системи, під час очищення місткості з аквафільтром не виникає безпосереднього контакту з брудом.

  • Об’єм

Кожна модель пристрою має свій об'єм пилозбирачу. Чим меншим він буде — тим частіше будете його змінювати. Відповідно, чим більший — тим рідше вам доведеться стикатися з чисткою.

  • Потужність

Ця характеристика визначає силу пилососа. Для відносно чистих приміщень згодиться пилосос малої потужності. Якщо ви живете у помешканні разом з домашнім улюбленцем, дитиною чи кількома людьми, варто обирати техніку більшої потужності. Головним фактором потужності є двигун. ККД двигуна зазвичай становить 25-35%. Варто визначитися з призначенням пилососу та згідно з ними обрати пристрій:

- сухе прибирання поверхностей та відсутність килимів — 350 Вт

- потужне всмоктування та очищення для килимів та якщо у квартирі є тварини — 400 Вт

- глибоке очищення м’яких меблів та ковроліну — 450 Вт

  • Фільтрація

Практично всі сучасні пилососи оснащені фільтрами. Пристрій не лише дозволить зібрати пилюку, але й не дасть їй повернутися у повітря. Існує сучасний НЕРА фільтр, який сортує велике сміття та пилюку. У промислових пилососах, наприклад використовується складчастий фільтр — Макіта. Він виготовляється з целюлози або поліестеру. Не обов’язково шукати фільтр такої самої марки, як і ваш пилосос. Адже, вони є змінними.

  • Шум

Пилосос — не найтихіший пристрій. Якщо високий рівень шуму може завдати дискомфорт вам чи іншим мешканцям квартири, перед покупкою радимо це перевірити.

  • Вологе прибирання

Деякі потужні пилососи мають функцію вологого прибирання. Вони розпилюють воду чи мийний засіб, завдяки чому здійснюють якісніше очищення поверхонь.

Види пилососів

Фото: unsplash.com

  1. Пилосос класичний — призначений для звичайного квартирного прибирання, збору пилу, має округлу форму з двома колесами.

  2. Пилосос господарський — це більша та потужніша версія традиційного пилососа. Він слугує для прибирання будівельного сміття на випадок ремонту : шматочків цегли, цементу та друзок.

  3. Вертикальний пилосос — згодиться для незначного поверхневого прибирання. За своєю будовою та принципом роботи відрізняється від класичного пилососа. Його головна перевага у порівнянні до звичайного — компактність.

  4. Робот-пилосос — пристрій зі штучним інтелектом, для автоматичного прибирання. Він не володіє особливою потужністю, як інші пилососи, але виконує ту ж саму функцію — очищає приміщення. Результат стане помітним після регулярного користування.

Обирайте техніку згідно з підходящими для вас характеристиками. Користуючись вищенаведеними рекомендаціями не дуже важко обрати саме такий пилосос, який підійде саме вам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?