Як відучити кішку гадити в недозволеному місці — дієві поради
Категорія
Коти
Дата публікації

Як відучити кішку гадити в недозволеному місці — дієві поради

Як відучити кішку гадити в недозволеному місці — дієві поради
Джерело:  online.ua

Кішки — тварини норовливі та волелюбні. Тому і у питаннях туалету вони відрізняються самостійністю. Нерідко бувають випадки, коли котик починає ігнорувати спеціальний лоток та залишати мітки по всій квартирі. Гід Онлайн пропонує перевірені методи, як відучити кішку гадити в недозволеному місці.

Для того, аби кіт не гадив у недозволеному місці, краще привчити його до лотка. Робити це потрібно з перших місяців, коли улюбленець ще маленьке кошеня. Але бувають випадки, коли у кішки з'являються шкідливі звички та вона починає залишати “неприємні сюрпризи” господарям. Не врато кричати на котика, сварити чи тикати мордою. Це застарілі методи - вони точно не працюють.

Що робити, якщо кіт ходить до туалету “не туди”

 Фото: commons.wikimedia.org

Перш ніж почати відучати кота від капості, потрібно розібратися в причинах. Рекомендуємо відвідати ветеринара. Можливо така поведінка пояснюється внутрішніми захворюваннями.

Також причина може бути у тому, що улюбленець переживає стрес. Наприклад, зміна господаря, переїзд або нова домашня тваринка можуть призвести до поганого настрою.

Ще однією причиною для кота гадити в недозволеному місці може бути дискомфорт. Можливо в туалеті кота лякає звук пральної машини або запах нового освіжувача повітря, тому він й шукає нове місце для “своїх справ”.

Важливо! Не потрібно кричати, або тикати його мордою у це місце. Є вірогідність, що потім котик буде гадити в недозволеному місці вам на зло. Пам’ятайте, що коти вміють ображатися.

Як відучити кішку гадити в недозволеному місці — перевірені методи

 Фото: flickr.com

  • Заміняємо лоток 

Підбирати для кішки лоток потрібно з урахуванням розмірів улюбленця. Якщо котик ще маленький, краще обрати лоток з низькими бортами. Для дорослих котів більш практичним варіантом буде лоток з високими бортами. До речі, коти дуже чистоплотні і не полюбляють бруд на своїй території. Тому варто слідкувати за чистотою в горщику, вчасно чистити його та змінювати наповнювач.

  • Пропонуємо інший наповнювач

Якщо ваш улюбленець почав ігнорувати горщик та гадити в недозволенному місці, можливо, йому не подобається наповнювач. Деяким котикам до вподоби гелеві кристали, комусь подобається дрібний наповнювач, що імітує пісок, а іншим — деревна тирса.

  • Обробляємо місця капості

Якщо кіт нагадив на ліжко або килим, потрібно ретельно все прибрати та позбавитися від неприємного запаху. Коти пам’ятають власний запах і згодо повертаються до нього.

Також рекомендуємо скористатися спеціальними дезінфікуючими засобами. Різкий запах дезінфекторів не подобається коту і бажання гадити в цьому місці пропадає.

Але в жодному разі не використовуйте хлорку, адже вона навпаки буде приманкою для кота. Краще обрати спеціалізовані засоби, які можна придбати в зоомагазинах.

  • Рятуємо горщики з квітами

Котик повадився замість лотка гадити у горщик? Потрібно терміново рятувати квіти. Аміак, який знаходиться в сечі кота, пагубно впливає на рослину. Через декілька таких походів вона може просто зав’яти. Тому потрібно якомога скоріше відучити кота гадити у горщик. Для цього використовуємо лайфхаки - вистелюємо підвіконня фольгою або обклеюємо його двостороннім скотчем чи вставляємо у землю зубочистки чи інші тонкі палички.

Не сваріть свого улюбленця, а домовляйтесь з ним “по-дорослому”. Перш за все визначіть причин, чому котик почав гадити в недозволеному місці. Використовуйте перевірені методи з нашої підбірки. Вони допоможуть відучити кота залишати “неприємні сюрпризи” та привчити ходити на лоток.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?