Як запекти картоплю: ТОП-5 цікавих рецептів з різних країн
Категорія
Стиль життя
Дата публікації

Як запекти картоплю: ТОП-5 цікавих рецептів з різних країн

Як запекти картоплю: ТОП-5 цікавих рецептів з різних країн
Джерело:  online.ua

Кожна поважаюча себе господиня повинна знати мінімум п'ять способів, як запекти картоплю, і завжди мати на прикметі вдалий покроковий рецепт запеченої картоплі, яким можна порадувати гостей. Погодьтеся, ця страва – справжній must have! Ще б пак – список інгредієнтів для приготування запеченої картоплі невеликий – можна обмежитися 3-5 пунктами. Страва користується популярністю в багатьох країнах: в Північній Америці її подають з традиційними начинками – беконом, сметаною, цибулею, сиром і вершковим маслом, у Франції, в основному, як гарнір до м'яса.

У Туреччині теж знають, як смачно приготувати запечену картоплю! Тут її фарширують кукурудзою, грибами, сосисками, морквою і навіть салатом Олів'є, а готують в спеціальних печах. Британці ж люблять картоплю в мундирі – споконвіку вони поєднують її з рибою, квасолею, сиром і курячим м'ясом. Не дарма бразильці називають печену картоплю англійською! В Україні фарширована картопля не є традиційною стравою, але подається у багатьох ресторанах швидкого харчування.

У даній статті ми розповімо вам, як готують картоплю в духовці в різних країнах. Візьміть на замітку ці рецепти – не пошкодуєте!

Як запекти картоплю: ТОП-5 цікавих рецептів

Як запекти картоплю шматочками по-турецьки

Фото: pixabay.com

Секрет смачної картоплі, на думку турків, – в маринаді з різноманітних спецій (класично складається з чебрецю, сумаху і меленого перцю). На приготування чотирьох порцій страви вам буде потрібно близько півгодини.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.;

  • Часник – 5 зуб.;

  • Сушений чебрець – 1 ч.л.;

  • Червоний мелений перець – 1 ч.л.;

  • Сумах – 1 ч.л.;

  • Вершкове масло – 20 г.;

  • Оливкова олія – 40 мл.;

  • Вода – 1 л.

Покроковий рецепт запеченої картоплі по-турецьки:

  1. Підготувати картоплю – помити, очистити, просушити, розрізати на частини середнього розміру (спочатку навпіл, потім кожну половинку – на 3-4 частини);

  2. Нарізану картоплю опустити в киплячу підсолену воду (1 л.) і варити 3 хвилини. Промити холодною водою і обсушити її на паперовому рушнику;

  3. Приготуйте маринад: розтоплене на водяній бані вершкове масло з'єднайте з оливковою олією і спеціями;

  4. Перемішати картоплю з натертим часником і залити маринадом на кілька хвилин;

  5. Розкласти картоплю на застеленому пергаментом деку. Шматочки не повинні торкатися один одного;

  6. Випікати протягом 25 хв. у духовці, розігрітій до 200 ° C.

Як запекти фаршировану картоплю

Фото: ru.freeimages.com

Запечена з начинкою картопля в Туреччині називається «кумпір» і є одним з варіантів фаст-фуду. Начинка може бути різною, проте найчастіше турки готують цю страву з сиром. Нижче представлений список інгредієнтів для приготування фаршированої картоплі в розрахунку на 4 порції.

Інгредієнти:

  • Картопля великого розміру – 4 шт.;

  • Сир (на вибір - пармезан, чеддер) – 50 г.;

  • Вершкове масло – 60 г.;

  • Оливкова олія – 2 ст.л.;

  • Суміш спецій з орегано, базиліком, чебрецем і розмарином

Покроковий рецепт запеченої фаршированої картоплі

  1. Помити картоплю, здобрити оливковою олією і спеціями, загорнути у фольгу окремо;

  2. Поставити в духовку запікатися до готовності (45-55 хвилин);

  3. Розрізати готову картоплю уздовж не до кінця. Розім'яти її вміст виделкою, перетворивши в пюре, додати суміш сиру і вершкового масла;

  4. Наповнити улюбленою начинкою. Як варіант – помідори, курка, оливки, зелень.

Як запекти картоплю по-американськи

Фото: pixabay.com

Американці запікають картоплю в особливому клярі, що складається із зелені, часнику, оливкового масла і пікантного соусу, який надає страві неймовірний кисло-пряний смак і аромат.

Інгредієнти:

  • Молода картопля – 1 кг.;

  • Часник – 3 зуб.;

  • Оливкова олія – 1 ст.;

  • Зелень (петрушка, кріп) – на смак;

  • Червоний соус «Tabasco» – 1 ч.л.

Покроковий рецепт картоплі, запеченої по-американськи

  1. Бульби вимити і, не очищаючи, розрізати кожну на 7-8 частин;

  2. Заливши холодною водою, варити близько 3 хв.;

  3. Приготувати пікантну суміш: оливкова олія з нарізаною свіжою зеленню, розчавленим часником і «Табаско»;

  4. Охолоджену картоплю щедро здобрити сумішшю, викласти на деко і запекти в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці;

  5. Через 20 хв. можна подавати на стіл!

Як запекти картоплю по-французьки

Фото: pixabay.com

У французів популярний рецепт запікання картоплі як з м'ясом (курячим, свинячим), так і виключно зі спеціями та травами. У першому випадку, вона може служити основною стравою, у другому – відмінним гарніром. Нижче наведений список інгредієнтів розрахований на 6 порцій.

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 кг.;

  • Лук – 2 шт.;

  • Сир (твердий) – 250 г.;

  • Свиняче м'ясо – 250 г.;

  • Майонез – 250 г. (або сметана + гірчиця);

  • Чорний мелений перець і сіль - за смаком;

  • Рослинна олія

Покроковий рецепт запеченої картоплі по-французьки

  1. Помити коренеплід, очистити і знову промити, опустити в воду. Нарізати кожну картоплину на тонкі кола (3 мм.), Залишити в воді, щоб не потемніли;

  2. Промити свинину, обсушити і нарізати на шматки середнього розміру (приблизно по 4 см.);

  3. Підготувати і подрібнити цибулю (спосіб – на ваш вибір);

  4. Натерти сир на крупній тертці;

  5. У змащену оливковою олією форму для запікання викласти шарами інгредієнти:

  • м'ясо;

  • цибуля;

  • сіль, перець;

  • обсушена та здобрена перцем і сіллю картопля;

  • майонез (сметанно-гірчичний соус);

  • сир.

  1. Готувати близько години. Готову запіканку нарізати порційно і подавати в гарячому вигляді.

Як запекти картоплю по-німецьки

Фото: www.recipetineats.com

Автор даного рецепта – Рейчел Рей, відома на весь світ телеведуча, талановитий шеф-кухар і письменниця. Ця апетитна страва швидко готується, а ще швидше – з'їдається. Перевірте самі!

Інгредієнти (4 порції):

  • Картопля – 4 шт.;

  • Копчений бекон – 4 скибочки;

  • Яблучний оцет – ¼ ст.;

  • Оливкова олія – 1 ст.л.;

  • Цукор – 1 ст.л.;

  • Петрушка – ¼ с.;

  • Сіль, перець

Покроковий рецепт печеної картоплі по-німецьки

  1. Вимиті і очищені бульби відварити протягом 4 хв. або запекти в мікрохвильовій печі 6 хв.;

  2. Кожну з картоплин розрізати на 8 частин. Скропити яблучним оцтом;

  3. Обсмажити бекон на розігрітому оливковому маслі. Як тільки він стане хрустким, викласти на паперовий рушник;

  4. Змішати картопляні шматочки з жиром, що залишився на сковороді, поперчити, посолити, додати цукор;

  5. Запікати до рум'яності близько 20 хв.;

  6. Готову страву змішати з беконом і прикрасити зеленню.

Отже, ми розглянули ТОП-5 рецептів рум'яної запеченої картоплі, що прийшли до нас з різних країн. Ви можете урізноманітнити будь-який з них, додавши свої улюблені інгредієнти і тим самим створивши нову оригінальну страву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?