Чим найкраще пригостити себе, рідних і друзів в цю спеку? Морозивом! А ще краще - морозивом із ягід.
Lady.ONLINE.UA пропонує вам 5 рецептів цих ласощів.
Сорбет з вишень
Вам знадобляться:
1 кг замороженої вишні без кісточок;
3/4 склянки цукру; половинка лимона;
2 ст. л. води.
готуємо:
Дістаємо з морозилки вишню, даємо їй трохи відтанути. Потім кидаємо в блендер і збиваємо. Готуємо цукровий сироп: змішуємо цукор і воду з соком половинки лимона.
Ставимо на середній вогонь і гріємо до отримання однорідної маси. Не забуваємо помішувати. Готовий сироп вливаємо в блендер до вишень. Все це збиваємо.
Ставимо готовий сорбет в морозильник на кілька годин. При цьому періодично перемішуємо морозиво, щоб воно вийшло ніжним і красивим.
Сорбет з полуниці
Вам знадобляться:
400 г полуниці;
150 г звичайного йогурту, без добавок;
50 г цукрової пудри;
1 ст. л соку лимона.
готуємо:
Миємо полуницю, позбавляємося від непотрібних листочків. Полуницю збиваємо в блендері. Додаємо до збитою полуниці цукрову пудру, лимонний сік і йогурт. Знову збиваємо.
Заливаємо масу у формочки для морозива або іншу зручну для вас тару, прибираємо в морозилку на кілька годин.
Сорбет з малини і чорниці
Вам знадобляться:
200 г малини;
400 г чорниці;
200 г цукру;
половинка лимона.
готуємо:
Чорницю збиваємо в блендері разом з цукром. Потім туди ж кладемо малину і збиваємо ще зовсім трохи - малина дуже ніжна.
В отриману масу додаємо сік лимона і добре перемішуємо до повного розчинення цукру.
Готову суміш розливаємо по формах, ставимо на 3 години в морозильник. Не забуваємо помішувати сорбет.
Сорбет з чорниці з ваніллю
Вам знадобляться:
200 мл кокосового молока;
1 ч. л. екстракту ванілі;
75 г чорниці; 4 ст. л. цукру.
готуємо:
Беремо половину обсягу кокосового молока, додаємо ванільний екстракт і цукор, збиваємо в блендері 5-7 хвилин.
Масу розливають по формах, щоб вони заповнилися наполовину, і ставимо в морозилку на годину, щоб вона прихопила.
Решта кокосове молоко змішуємо з чорницею, збиваємо 5-7 хвилин. Через годину додамо цю суміш до тієї, що стояла в морозильнику.
Далі морозиво повинно пробути в холоді ще як мінімум 4 години.
Сорбет із м'яти
Вам знадобляться:
1,5 склянки цукру;
1 стакан подрібненої свіжої м'яти;
1 лимон;
1 склянку окропу;
1/2 склянки лимонного соку.
готуємо:
Зрізаємо з лимона цедру, кладемо її в миску, додаємо цукор і подрібнену м'яту. Заливаємо все це окропом, накриваємо і залишаємо настоятися 20 хвилин.
Через 20 хвилин проціджуємо рідину і даємо охолонути. Потім додаємо лимонний сік, ретельно перемішуємо.
Готову суміш заливаємо в пластиковий контейнер і ставимо в морозильник на 8 годин. Кожні 40 хвилин перемішуємо сорбет.