Як зробити домашнє морозиво з сезонних ягід: 5 кращих рецептів
Категорія
Лайфхаки
Дата публікації

Як зробити домашнє морозиво з сезонних ягід: 5 кращих рецептів

Як зробити домашнє морозиво з сезонних ягід: 5 кращих рецептів
Джерело:  ihappymama.ru

Чим найкраще пригостити себе, рідних і друзів в цю спеку? Морозивом! А ще краще - морозивом із ягід.


Lady.ONLINE.UA пропонує вам 5 рецептів цих ласощів.


Сорбет з вишень


Вам знадобляться:


1 кг замороженої вишні без кісточок;

3/4 склянки цукру; половинка лимона;

2 ст. л. води.


готуємо:


Дістаємо з морозилки вишню, даємо їй трохи відтанути. Потім кидаємо в блендер і збиваємо. Готуємо цукровий сироп: змішуємо цукор і воду з соком половинки лимона.


Ставимо на середній вогонь і гріємо до отримання однорідної маси. Не забуваємо помішувати. Готовий сироп вливаємо в блендер до вишень. Все це збиваємо.


Ставимо готовий сорбет в морозильник на кілька годин. При цьому періодично перемішуємо морозиво, щоб воно вийшло ніжним і красивим.



Сорбет з полуниці 


Вам знадобляться:


400 г полуниці;

150 г звичайного йогурту, без добавок;

50 г цукрової пудри;

1 ст. л соку лимона.


готуємо:


Миємо полуницю, позбавляємося від непотрібних листочків. Полуницю збиваємо в блендері. Додаємо до збитою полуниці цукрову пудру, лимонний сік і йогурт. Знову збиваємо.


Заливаємо масу у формочки для морозива або іншу зручну для вас тару, прибираємо в морозилку на кілька годин.


Сорбет з малини і чорниці


Вам знадобляться:


200 г малини;

400 г чорниці;

200 г цукру;

половинка лимона.


готуємо:


Чорницю збиваємо в блендері разом з цукром. Потім туди ж кладемо малину і збиваємо ще зовсім трохи - малина дуже ніжна.


В отриману масу додаємо сік лимона і добре перемішуємо до повного розчинення цукру.


Готову суміш розливаємо по формах, ставимо на 3 години в морозильник. Не забуваємо помішувати сорбет.



Сорбет з чорниці з ваніллю


Вам знадобляться:


200 мл кокосового молока;

1 ч. л. екстракту ванілі;

75 г чорниці; 4 ст. л. цукру.


готуємо:


Беремо половину обсягу кокосового молока, додаємо ванільний екстракт і цукор, збиваємо в блендері 5-7 хвилин.


Масу розливають по формах, щоб вони заповнилися наполовину, і ставимо в морозилку на годину, щоб вона прихопила.


Решта кокосове молоко змішуємо з чорницею, збиваємо 5-7 хвилин. Через годину додамо цю суміш до тієї, що стояла в морозильнику.


Далі морозиво повинно пробути в холоді ще як мінімум 4 години.




Сорбет із м'яти


Вам знадобляться:


1,5 склянки цукру;

1 стакан подрібненої свіжої м'яти;

1 лимон;

1 склянку окропу;

1/2 склянки лимонного соку.


готуємо:


Зрізаємо з лимона цедру, кладемо її в миску, додаємо цукор і подрібнену м'яту. Заливаємо все це окропом, накриваємо і залишаємо настоятися 20 хвилин.


Через 20 хвилин проціджуємо рідину і даємо охолонути. Потім додаємо лимонний сік, ретельно перемішуємо.


Готову суміш заливаємо в пластиковий контейнер і ставимо в морозильник на 8 годин. Кожні 40 хвилин перемішуємо сорбет.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?