Сир з магазину не зрівняється за смаковими якості і аромату з сиром, зробленим своїми руками з натуральних продуктів. Сьогодні ми розповімо, як приготувати чудовий домашній сир за 15 хвилин, використавши один з перевірених способів. У списку інгредієнтів для приготування смачного сиру, згідно з першим рецептом, — всього 2 пункти. Другий покроковий рецепт натурального сиру ще быльш простіший — вам знадобиться тільки один інгредієнт! Який — докладніше розповімо нижче.
Способи приготування корисного сиру
1. Як приготувати ароматний сир з молока і лимона: рецепт бабусі Емми
Фото: pixabay.com
Інгредієнти (на 0,5 кг. сиру):
молоко — 3 л.;
лимонний сік — 120 мл.;
сіль — 0,5 ч.л.
Покроковий рецепт сиру з молока і лимонного соку:
Видавити сік з 3-х лимонів. Можна замінити його лимонною кислотою (2 ч.л.);
Обполоснути каструлю, в якій плануєте готувати, холодною водою. Налити в неї молоко і лимонний сік. Додати сіль за смаком;
Помішуючи, гріти до появи сироватки;
Вимкнувши вогонь, залишити на 10 хв. Потім перекласти в друшляк, покритий марлею в кілька шарів;
Коли сироватка стече, обережно віджати масу в марлі і залишити в друшляку на 45 хв. до готовності;
Подавати з ягодами, фруктами, варенням. Можна використовувати для створення різних страв — від вареників до запіканок.
2. Як швидко приготувати сир з кефіру
Фото: freeimages.com
Інгредієнти (на 200 г. сиру):
кефір — 1 л.
Покроковий рецепт розсипчастого сиру:
Підготувати дві каструлі, що відрізняються діаметром: більшу наполовину наповнити водою, дати закипіти;
У другу каструлю вилити кефір. Коли він закипить, помістити в ємність з водою, нагріти на слабкому вогні;
Уважно стежити: коли відокремиться сироватка, вимкнути вогонь. Дати настоятися 10 хв., після чого перекласти масу в друшляк, щоб сироватка стекла.
Смачного!