Ви любите мандарини? Тоді вам пощастило - можна стати здоровішими і схуднути за допомогою улюблених помаранчевих або жовтих плодів.
ONLINE.UA пропонує вам список корисних речовин і властивостей мандарина, але попереджає, що це алерген, купувати варто в перевірених місцях. А ще: багато ліків несумісні з цитрусовими, в тому числі, анальгетики. Тому - без фанатизму.
Читайте також: Десять порад від людини, яка скинула 70 кілограмів
У м'якоті зрілих плодів мандарина містяться цукри (до 10,5%), органічні кислоти (лимонна та інші), вітамін С (40-50 мг%), який зберігається в плодах дуже довго, і вітамін В1, пектинові речовини, клітковина, мінеральні солі, глікозиди, бета-ситостерол, фітонциди, флавоноїди гесперидин.
У шкурці знаходяться цукор, провітамін А, вітаміни С і Р, органічні кислоти. В ефірній олії містяться альфа-лімонен, альдегіди, цитраль, спирти і метиловий ефір антранилової кислоти, який і надає олії своєрідний смак і запах.
Ароматичні ефірні олії підвищують настрій, а деякі дослідження підтвердили здатність мандаринів відновлювати печінку і запобігати ожирінню.
Так, експеримент за участю 30 осіб, які страждають від ожиріння, показав, що регулярне вживання мандаринів відновлює печінку.
В ході цього дослідження вчені ще раз підтвердили відкриття своїх колег - вживання цього фрукта зменшує жирові накопичення в області талії.
Так, вчені протягом 2-х місяців робили ін'єкції концентрату мандаринів лабораторним мишам. В результаті обсяг жирової тканини в області живота у тварин скоротився на 59%.
Більш того, фахівці довели, що мандарини допомагають побороти старече недоумство.
Раніше ми публікували ТОП-5 найдешевших продуктів, які допоможуть вам схуднути.