iPhone 14: ключові відмінності між моделями в лінійці
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

iPhone 14: ключові відмінності між моделями в лінійці

На правах реклами

iPhone 14: ключові відмінності між моделями в лінійці
Джерело:  online.ua

Після презентації, що відгриміла, настав час обирати для себе обновку, Apple показали відразу чотири конфігурації на будь-який смак. З першого погляду здається, що смартфони схожі, але насправді відмінності між ними є суттєвими.

Фахівці інтернет-магазину Stylus погодилися розповісти про важливі відмінності Apple iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max, які побачили світ на презентації продуктів Apple.

Особливості смартфонів iPhone 14 та iPhone 14 Plus

Базові конфігурації мають мінімум відмінностей від 13 моделі, зате цінник на новинки залишився ідентичним попередньому герою. Апарати отримали торішній процесор Apple A15 Bionic – чіп чудово себе зарекомендував, і виробник пішов на такий крок, щоб зберегти доступність пристрою.

З відмовою від версії Mini бренд не припинив експериментувати із форм-фактором моделей і вперше показав Plus-версію молодшого флагмана. Вона наділена такими ж характеристиками, але має більшу діагональ дисплея – 6,7 дюйма проти 6,1 у звичайній конфігурації.

Натомість подвійна камера зазнала значних змін. Оптика від 7P покликана покращити якість знімків у порівнянні з Айфоном 13. До того ж модуль камери наділений покращеним алгоритмом нейромереж та світлосилою, що дозволяє робити більш деталізований контент у темряві.

Як і прогнозували, Full HD дисплей молодших модифікацій не отримав збільшену частоту оновлення кадрів, тільки стандартні 60 Гц. Батарея новинки також практично не змінилася у порівнянні з торішнім гаджетом, тому автономність залишиться приблизно на тому ж рівні.

Версія Plus – перший у своєму роді смартфон компанії з базовими можливостями, але збільшеним дисплеєм. І оскільки процесор A15 Bionic тривалий час зберігатиме актуальність, апарат точно стане популярним.

Оновлення та фішки Pro-версій iPhone 14

Старші моделі вийшли найпотужнішими, функціональними та практичними. Зміни торкнулися практично всіх комплектуючих.

З точки зору потужності iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max вийшли дуже збалансованими. Вони отримали новий процесор Apple 16 Bionic, який визнаний одним з найпродуктивніших і енергоефективних на ринку смартфонів 2022 року.

На допомогу йому встановлено 8 Гб оперативної пам'яті для багатозадачності та швидкодії, а також передбачено 4 варіанти пам'яті: 128, 256, 512 Гб та 1 Тб.

Камера отримала потрійний об'єктив – вперше в iPhone 14 Pro і Pro Max основний модуль отримав роздільну здатність 48 Мп, а два допоміжні – по 12 Мп. Фронтальна камера вже має роздільну здатність 12 Мп і розташовується в острівці в дисплеї, що з'явився замість «чубчика». Тепер на екрані замість «брови» можна побачити мініатюрний виріз для камери та датчиків.

Сам дисплей новинок від Apple отримав динамічну частоту оновлення кадрів в межах від 1 до 120 Гц шляхом використання прогресивної технології LTPO, що дозволяє підлаштовувати частоту під тип контенту, що зображується. Це допоможе насолоджуватися плавним контентом в іграх, відео та мережі, також заощадити енергію на статичних зображеннях.

А завдяки використанню матриці на органічних світлодіодах виробник зміг вперше інтегрувати у пристрої технологію Always-on-Display, яка навіть на заблокованому екрані покаже головне:

  • час та календар;

  • повідомлення;

  • дані з віджетів тощо.

Усі чотири моделі з коробки отримали свіжу версію iOS 16, яка націлена на захист конфіденційних даних, зручність і плавність графічного інтерфейсу та багатозадачність.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?