Управління стресом під час сесії
Категорія
Прес-релізи
Дата публікації

Управління стресом під час сесії

На правах реклами

Управління стресом під час сесії

Навчальна сесія для багатьох студентів супроводжується підвищеним рівнем стресу. Це не дивно, адже в такий період значно підвищується навантаження на нервову систему. Велика кількість завдань, життя в умовах багатозадачності та дедлайнів впливають на емоційний стан, когнітивні процеси та загальне самопочуття. Приділіть декілька хвилин тому, щоб дізнатись про особливості управління стресом під час сесії.

Перше, про що варто подумати, — як знизити рівень навантаження до помірного. Завжди є завдання, які можна доручити фахівцям та не виконувати їх самостійно.

Так, наприклад, можна легко замовити реферат, звіт з практики, курсову чи навіть дипломну роботу. Саме ці форми навчальної діяльності, як правило, потребують великої кількості ресурсу від студента. Тож поки фахівець працюватиме над цими завданнями, у вас буде можливість зосередитись на інших важливих задачах та приділити достатньо уваги відпочинку.

Щодо відпочинку варто сказати декілька слів окремо. Під час сесії студенти часто навчаються вночі. Добре, якщо мова йде про одну ніч, коли треба дуже терміново підготуватись до заняття. Проте регулярна відсутність сну або його недостатня кількість точно не піде на користь, особливо в умовах надмірного стресу. Саме під час відпочинку наша нервова система «перезавантажується» та відновлюється. Це дає додатковий ресурс для стійкості в стресові періоди життя.

Способи управління стресом

Допомогти в управлінні стресом може ряд простих методів та технік. Не нехтуйте ними, якщо потрібно покращити свій психоемоційний стан. По-перше, приділіть час плануванню справ. Складіть список всіх завдань, які потрібно виконати. Це допоможе:

●     ефективніше керувати своїм часом;

●     вірно визначити пріоритети;

●     звільнити голову від думок про те, що потрібно зробити;

●     відстежувати прогрес та результати.

Для цього можна використовувати як звичайний блокнот, так і цифровий планувальник — як зручніше.

Також варто використовувати техніки розслаблення. Якщо раніше ви їх не застосовували, це може здаватись неефективним і навіть безглуздим. Проте варто лише спробувати практикувати їх на регулярній основі, щоб помітити, наскільки ефективно вони допомагають заспокоїтися. Мабуть, найбільш популярний та результативний метод — глибоке дихання за технікою «Квадрат». Для цього не потрібно ні багато часу, ні спеціальних обставин.

Якщо відчуваєте надмірну тривогу, перенавантаження, просто закрийте очі та почніть повільно вдихати, рахуючи до 4. Далі — затримайте повітря на 4 рахунки. Після цього зробіть те ж саме з видихом та фінальною затримкою. Виконайте 5-10 таких циклів, щоб відчути розслаблення та заспокоїтись.

Коли завдань занадто багато, не соромтесь звертатись за допомогою. Можливо, одногрупники чи друзі зможуть трохи знизити ваше навчальне навантаження та посприяють коригуванню рівня стресу. Відпочинок, спілкування та можливість обговорити свій стан допомагають у боротьбі з перевантаженням. А виконання студентських робіт довірте професіоналам student help. З ними вам не доведеться хвилюватись жодної хвилини. Замовлення будуть виконані якісно та в потрібні терміни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?