Змінюємо систему: про важливий меморандум з "Укроборонпромом"
Категория
Блоги
Дата публикации

Змінюємо систему: про важливий меморандум з "Укроборонпромом"

Валентин Бадрак
Валентин Бадрак

Про те, які кроки здійснюються для якісного переозброєння української армії - у блозі Валентина Бадрака на ONLINE.UA

13 квітня Ліга оборонних підприємств України підписала меморандум про співробітництво з державним концерном «Укроборонпром». Вважаємо, що це суттєве досягнення, яке демонструє трансформацію мислення, в тому числі, державного сектору. Ми маємо ситуацію, коли держава рухається до державно-приватного партнерства, навіть попереду закону – тому що досі у нас немає закону про державно-приватне партнерство у сфері оборонно-промислового виробництва.

Я хочу пояснити позицію Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння. Ми достатньо суттєво критикували систему переозброєння, систему управління оборонною промисловістю в Україні, але сьогодні йдемо на таку співпрацю з державною структурою. Чому так? Тому що система в Україні потребує суттєвої трансформації: змін потребує і законодавче поле, і сама структура управління оборонної промисловості. Центр тяжіння має бути перенесений в Кабінет міністрів, виконавчу владу. Але разом з тим ми розуміємо, що рішення щодо такої трансформації належить до компетенції президента України, і тому з боку безпосередніх виконавців (якими є команда «Укроборонпрому») це можна окреслити як мистецтво можливого.

Є вже достатньо солідний результат – домовленість про створення модернізованого бронетранспортера БТР-60 на базі технологічних досягнень «Укроборонпрому» і підприємства «Практика», яке є одним з підприємств Ліги оборонних підприємств України.

Тобто, ми одразу кажемо, що такі завдання, як об’єднання зусиль, ми заповнюємо конкретними проектами…

Сподіваюсь, що головним результатом наших зусиль стане створення в Україні належної системи переозброєння українського війська.

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?