Повернення українських заручників знаменує початок російської "миротворчої" операції
Категория
Блоги
Дата публикации

Повернення українських заручників знаменує початок російської "миротворчої" операції

Богдан Буткевич
Богдан Буткевич

Спеціально нічого вчора не писав. 
Бо дуже радий, що повернулися наші люди з орочого полону. Але у кожної медалі є другий бік, ви в курсі ж. Є він і в цій ситуації з полоненими.

І ось ІМХО цей другий бік - дуже небезпечний. Бо знаменує собою початок російської операції "Ми за мір ва всьом мірє". У якої є дві цілі. Обидві з прицілом на 2019-й рік. Перша - це змусити Україну перепідписати контракт на поставку газу через українську ГТС на російських умовах. Адже нагадую, що нинішній контракт імені Тимошенко закінчується за рік - в січні 2019-го. Вже очевидно, що альтернативні шляхи поставки газу для ЄС - "Північний потік-2" та "Турецький потік" не встигнуть навіть фізично добудувати до цього моменту. Тому для рашки, в умовах падаючої економіки та наступних санкцій, що ймовірно будуть введені в лютому, дуже важливо змусити Україну не вийожуватися. При чому, змушувати за задумом має не стільки рашка, скільки європейці. Які прагнутимуть спокійно отримувати свій газ, не віддаючи все на відкуп американському сланцю. Й знову прагнутимуть торгувати з Москвою.

Й ось тут виходимо на другу ціль - щоб європейці змогли це, РФія має показати свою миролюбність та готовність до діалогу та вирішення конфлікту. Тому більше в їх риториці не буде іскандерів та ядерних попелів. Україна більше не буде називатися "країною 404". Ні-ні, нам повертатимуть полонених (не всіх, звичайно), робитимуть багато пустопорожніх, але приємних вуху європейця заяв про "діалог". "почути обидві сторони", "принципи добросусідства" тощо. Путін має показати, що 6 пришестя на президентське крісло в Кремлі - це гарантія миру.

Паралельно рашка знову спробує запустити чергову хвилю "мишебратських" рухів в Україні - недаремно ж медведчуківська дружина Марченко запустила величезний проект на "Інтері" "Время строить". Де муженьок вже встиг засвітитися. Нам знову з потрійною силою почнуть вливати у вуха лайно про "дружбу", "треба миритися", "не треба впадати у ненависть". Паралельно вливатимуться шалені бабки у всі п'ятиколонні політичні проекти, які підуть в 2019-му на вибори з гаслом: "Голосуйте за нас - і ми принесемо вам мир".

За всіма реалістичними прогнозами, Україні треба протриматися до 2020-го року. Саме тоді багато експертів, при нинішній динаміці, вбачають межу, коли РФ реально почне рухатися до серйозної дестабілізації. Тому 2018-й буде дуже важким роком. Де 5 колона з потрійною активністю лізтиме нам у вуха та серця. Використовуючи всі наявні засоби.

Війна на Донбасі триватиме у нинішньому вигляді. Ніхто нізвідки не піде. Єдиним гарантом нашої свободи залишається українська армія.

Так що слідкуйте за рухами та руками.

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?