Дивимось уважно: в Україні готують великі політичні торги
Категория
Блоги
Дата публикации

Дивимось уважно: в Україні готують великі політичні торги

Володимир Цибулько
Володимир Цибулько

Про те, чого слід очікувати від провідних політичних сил найближчим часом - у блозі Володимира Цибулька на ONLINE.UA

Дві гучні заяви про відставку у вищих ешелонах влади – Гонтарєвої (Валерія Гонтарєва, голова Нацбанка України  – ONLINE.UA) і Білоуса (Ігор Білоус, голова Фонду держмайна - ONLINE.UA) свідчать про те, що створюється новий майданчик для торгів, які сформують коалицію переможців на президентських виборах 2019 року.

Чому зараз політичні сили другого ешелону починають активно проштовхувати ідею закону про вибори? Наполягається на пропорційному законі, тому що в рамках великої коаліції можливо кілька сценаріїв. Перший – в рамках діючих політичних сил розподілити портфелі, які забезпечать перемогу кандидата в 2019 році, а найголовніше, забезпечать тяглість української зовнішньої політики, тобто орієнтація на Європу, євроінтеграція, ліберальна економіка і права людини. Відступити від ідей Революції Гідності ніхто не ризикне, навіть в 2019 році. Ця традиція, по суті, формує модерну українську націю, і ці ідеологеми є базовими у формуванні нації. Тобто, перший варіант торгів, який можливий – в рамках діючих політичних сил переформатовується коаліція і роздається великий пакет портфелів…

Але треба враховувати інтереси інших гравців, адже частина політичних сил, яка зараз втратила свій вплив, все-таки думає реваншуватися…

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?