Перемагаймо гріх: як допомогти воскресінню України
Категория
Блоги
Дата публикации

Перемагаймо гріх: як допомогти воскресінню України

Микола Мединський
Микола Мединський

Про справжнє відродження України, котре залежить від кожного - у блозі Миколи Мединського на ONLINE.UA

Христос своїм воскресінням відкриває людям двері до Раю, до небесної Батьківщини. Христос воскрес, і жодного померлого у гробі немає, бо Христос воскрес, щоб дарувати життя кожному, говорить святий Іван Золотоустий. Христос воскрес для того, щоб дарувати життя, свободу кожній людині, як особистості, та і кожному народові в принципі.

Наш український народ століттями намагається збудувати свою хату, свою державу. Намагається укріпитися, але гріх не дає цієї можливості. Гріх манкурства, збайдужілості не дає можливості закласти фундамент держави. Гріх розбрату, гордині, нестерпності один до одного не дає звести стіни української держави. Але Христос воскрес і влада гріха розсіяна, і правда торжествує, то ж ми бачимо, як в наші дні розсіюється бісівська хитрість і підступність московської орди. Ми бачимо, як воскресає український дух. Наша дума, наша пісня не вмре, не загине, як говорить великий Кобзар Тарас Шевченко. Все поляже, слава не поляже, продовжує він.

Ми бачимо, як слава предків відродилася, воскресла десь на генному рівні в багатьох з кращих синів та дочок українського народу. І народ об’єднується у спільній меті побудови рідної української хати, як говорив, навчав духовний батько української нації Андрей Шептицький.

Тож намагаймося святкувати воскресіння Христове, воскресіння духу нашого не один раз в рік. Намагаємося його святкувати щоденно, повсякхвилинно. Як, запитаєте мене? Коли будемо боротися і відстоювати правду, коли будемо намагатися кожну хвилину бути християнином, коли ми будемо кожну хвилину свого життя пам’ятати, що ми є син чи дочка українського народу. І в нашому серці буде воскресати Христос. В нашому серці буде воскресати і торжествувати українська правда. Христос воскрес у темному кам’яному гробі. Україна воскресає у наших з вами серцях.

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?