У "русского мира" в Украине есть опасный союзник
Категория
Блоги
Дата публикации

У "русского мира" в Украине есть опасный союзник

Микола Мединський
Микола Мединський

Про те, як Московський патріархат став зброєю та союзником "руського міра" на Сході України, - у відеоблозі капелана Миколи Мединського на ONLINE.UA.

Слава Україні! Сьогодні я хочу поговорити про ситуацію, котра загострилася на сході України, по лінії фронту. Дійсно, сьогодні на нашій землі прогресує зло, лютує московська орда, котра з ненавистю нищить і руйнує все живе навколо себе.

Але пам’ятаємо одне: всяке зло, всяка хвороба як людини, особистості, так і суспільства загалом, мають духовне начало - той корінь, котрим є гріх. Гріх проти правди Божої, проти Господа, гріх проти свого ближнього, гріх проти людства.

Читайте також: "Руський мір": в Україні спокійно моляться за захоплення земель Росією

Щоб побороти цю хворобу, потрібно дуже багато каяття, потрібно брати на озброєння меч духовний, меч Божої правди. Суспільство завжди надихали на якісь вищі духовні пориви священики, церква, надихали поети, надихали наш український народ свого часу бандуристи.

Що ж насправді сьогодні відбувається на Донбасі, в Авдіївці зокрема? Прогресує культура загарбника, культура, котра в своїй сутності несе руйнацію. Чи зможуть шансон і дешева московська попса зміцнити козацький дух? Навряд чи.

Московська церква завжди займала позицію Московської імперії, котра несе політику загарбництва чужих земель. Московська церква завжди ставала на сторону шовіністично налаштованого "руського міра". Чи зможе вона, котра до сих пір пропагує "руський мір" як на Сході, так і на Заході нашої української землі, нести цінності правди Божої? Не впевнений.

Пригадую слова зі Святого Письма… "Розіпни його, розіпни його, кров його на нас і на дітях наших", - кричали юдеї, розпинаючи Христа.

Ще в 2014 році, пригадаємо, як на Донбасі розпинали Україну, плювали, топтали український прапор, відмовлялися від нашої культури, від нашого звичаю, від нашої традиції, кликали кривавий "руський мір" на свою землю.

Що ж потрібно для того, щоб змінити ту ситуацію сьогодні? Усвідомлення і каяття. Тому, що все те, що відбувається на даний час, то є праведний гнів Божий, що закликає до покаяння. То є кров наших дітей, наших воїнів, котрі загинули там, щоб захистити нашу землю від руйнації з боку "руського міра".

В єдності сила народу. Боже, нам єдність подай. Але чи сприяє єдності Московська церква, котра, на жаль, формує свідомість українського суспільства по певній частині нашої землі? Ви знаєте, тих, котрі направду прагнуть єдності своєю дією, своїм чином, вони, як ізгоїв, виганяють із своїх лав.

Читайте також: "Руський мір" у Києві: в українській святині прославляють соціалізм і Росію

Яскравим прикладом є отець Віктор Чверкун із Вінниці, котрий, будучи священиком "Української" православної церкви Московського патріархату, займав тверду цілеспрямовану проукраїнську позицію, за що його і вигнали. Чим же проаргументували, скажете ви? Аргумент "злочину" його був у тому, що він освячував на Йордан воду разом із представниками інших українських церков.

Тож левова частина відповідальності за ту кров, за ті смерті, за ту руйнацію, що відбувається зараз на Донбасі, лежить саме на плечах Московського патріархату, котрий до сих пір несе пропаганду смерті і руйнації.

Що ж потрібно робити? Потрібно дуже багато усвідомлювати того, що відбувається, яка наша місія, який наш чин. Потрібно, як я вже сказав, багато каятись і мінятися всередині. Тільки народ, котрий усвідомив, зрозумів ціну життя і ціну свободи, зможе побудувати справжню і могутню державу.

Слава Україні, слава героям, що впали в боротьбі за свободу!

Читайте також: Росія, не розбираючись, знищує і фанатів ДНР, і патріотів України - очевидець про бої на Донбасі

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?