Украина, о которой мы мечтаем
Категория
Блоги
Дата публикации

Украина, о которой мы мечтаем

Микола Мединський
Микола Мединський

Про те, в якому суспільстві прагнуть жити українці, і про яку державу вони мріють, — у відеоблозі капелана Миколи Мединського на ONLINE.UA.

В українському суспільстві ведеться багато розмов, дискусій, диспутів відносно ситуації, яка відбувається в нашому народі. Ситуації на політичній ниві, на суспільній, на економічній. Економіка потихеньку котиться в прірву, добробут українського народу – не в кращу, а в гіршу сторону.

І на фоні всього, що відбувається, багато політиків лементує про свою любов до України, про свою проукраїнську позицію, лементує про те, скільки вони докладають зусиль, будуючи Україну.

Читайте також: "Русскій мір" в Україні спокійно молиться за захоплення земель Росією

Дуже довго я про це розмірковував, і мені доведеться частково з ними погодитися в тому, що вони дійсно будують Україну. Але кожен з них бачить Україну по-своєму.

Хтось з них бачить Україну як сировинний придаток до свого бізнесу. Але чи потрібна нам, тобто українському народові, така Україна? Хтось з них бачить Україну як сателіта Московської імперії. Але чи потрібна нам така Українська держава?

Ми, тобто український народ, мріємо про українську соборну самостійну державу. Державу, в котрій зможемо всі ми — як український народ, так і ті, хто проживає на нашій землі — достойно жити та процвітати.

Ми мріємо і намагаємося побудувати державу, де буде міцна, процвітаюча економіка, де буде достойний рівень культури, де не буде злодійства, де не буде обману, де не буде хабарництва. Саме про таку українську державу мріяли наші прадіди, діди, і саме таку намагаємося побудувати ми із вами.

Тому зараз надзвичайно важливо, щоб суспільство визначилося з орієнтирами: яка держава нам потрібна, які важелі до втілення нашої мрії потрібно використовувати. І, врешті-решт задуматись, як же нам насправді потрібно будувати рідну українську хату.

Читайте також: "Русскій мір" в Києві: в українській святині прославляють соціалізм і Росію

Саме про те, як повинна виглядати в майбутньому наша економіка, наша держава, наша культура, наша духовність, я і пропоную разом із вами поговорити у наступних наших блогах.

Слава Україні!

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?