Давос поширює приклади колективних вирішень глобальних проблем
Категория
Блоги
Дата публикации

Давос поширює приклади колективних вирішень глобальних проблем

Марина Саприкіна
Марина Саприкіна

Сьогодні розпочинається Давос з темою «Глобалізація 4.0: змінюючи глобальну архітектуру в період четвертої індустріальної революції». Напередодні Клас Шваб, засновник та виконавчий керівник Форуму, звернувся зі своїм традиційним зверненням, темою якого стала «зміна клімату».
Якщо коротко, то світ змінюється, а питання зміни клімату вимагає невідкладних дій. І у людства є тільки 12 років, щоб запобігти одному з ключових ризиків, висвітлених у Звіті про ризики Всесвітнього економічного форуму. З 10-ти найбільш вірогідних та значних ризиків майбутнього 5-ть будуть стосуватися змін клімату.
Причина такої ситуації – керівники ще не помічають цих змін. Тема довкілля для них не є ключовою. Незважаючи на те, що вже сьогодні світова економіка платить великі кошти за зміни клімату – 314 млрд долларів щорічно. Потрібно зберегти потепління в межах 1,5 градус щорічно.
На жаль, у 2018 році вже другий рік поспіль потепління досягло 2,7%, а в США викиди СО2 виросли на 3,4%, вперше за вісім років.
Рішення цих проблем також принесе нові можливості та створить нові робочі місця. Але потрібні лідери. Вже сьогодні існують приклади колективних рішень - Альянс топів щодо змін клімату, коли група топ-менеджерів з сумарними доходами компаній 1,5 трлн доларів об’єднались і колективно скоротили викиди на 9% з 2015 року.
Саме тому Шваб наголошує на інноваціях та державно-приватному партнерстві. І саме для цього збирається цього року Давос – «щоб допомогти поширити приклади колективних вирішень глобальних проблем, як вимагає глобалізація 4.0»

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?