Анонс провокації, або на чому погорів "міністр МДБ ЛНР" Пасічник
Категория
Блоги
Дата публикации

Анонс провокації, або на чому погорів "міністр МДБ ЛНР" Пасічник

Дмитро Снєгирьов
Дмитро Снєгирьов

Про зірвані провокації бойовиків так званої ЛНР - у блозі Дмитра Снєгирьова на ONLINE.UA

Представники так званого «МДБ ЛНР» виклали відео з допиту військовослужбовців-розвідників Збройних Сил України, на якому українські бранці, після фізичних тортур, психологічного тиску та застосування психотропних речовин, на камеру зізнаються в тих вчинках, до яких вони не мають жодного відношення.

На камеру людина, яка називає себе начальником інженерної служби 8-го окремого полку спеціального призначення Сергієм Іванчуком, розповів, що він вів попередню підготовку для здійснення диверсійних акцій проти співробітників міжнародних організацій, що знаходяться на тимчасово окупованій території Луганської області.

«Мені і моїй групі було поставлено завдання щодо з'ясування маршрутів пересування, на яких транспортних засобах пересувалися, які місця відвідували, де проживають, в які місця дозвілля їздять представники міжнародних організацій на території Луганської народної республіки. Дану інформацію ми передавали співробітникам СБУ. Подальші завдання з приводу представників міжнародних організацій нам повинні були поставити пізніше », - розповів під час допиту Сергій Іванчук.

Він також додав, що наказ йому віддавав куратор з СБУ полковник Анатолій Сандурський (позивний «Хутір»).

10 березня 2017 року, під час прес-конференції в Луганську міністр так званого «Міністерства державної безпеки» самопроголошеної «ЛНР» Леонід Пасічник заявив про те, що його «міністерство» має у своєму розпорядженні інформацію про підготовку спецслужбами України замахів на співробітників міжнародних місій, що працюють на території «республіки».

«Планується проведення провокацій і терактів як в місцях проживання, так і в місцях дозвілля співробітників. Ми робимо все можливе, щоб трагедії не відбулися, але на Заході повинні собі давати звіт, кого вони вигодували », - заявив Пасічник.

Примітно, що прес-конференція міністра «МДБ ЛНР» Пасічника і оприлюднення відео на офіційному сайті «МДБ ЛНР» з допиту військовослужбовців-розвідників Збройних Сил України відбулися після того, як 6 березня 2017 року аналітичний відділ ГІ «Права Справа» дав на загал інформацію, що в місті Луганськ і в районі населеного пункту Станиця Луганська співробітниками «Міністерства Державної Безпеки» самопроголошеної «ЛНР» під виглядом українських диверсійно-розвідувальних груп планується проведення низки диверсійних акцій проти членів місії ОБСЄ.

«За повідомленнями безпосередньо з місця подій, у місті Луганськ проведення акцій силового характеру заплановано в районі готелю «Слов'янський», за адресою: вул. 1-а Слов'янська, 2. В районі населеного пункту Станиця Луганська під час моніторингу запланованого на 7 березня розведення протиборчих сторін згідно попередніх домовленостей Тристоронньої контактної групи щодо припинення вогню спецслужбами самопроголошеної «республіки», планується здійснення обстрілів місця перебування спостерігачів ОБСЄ із застосуванням стрілецької зброї і мінометів», - йшлося у повідомленні ГІ «Права Справа».

За інформацією аналітичного відділу ГІ «Права Справа», заплановані спецслужбами самопроголошеної «ЛНР» провокації мали на меті звинуватити українську сторону у блокуванні процесу розведення сил на ділянці лінії зіткнення в районі Станиці Луганській і підготовки низки диверсійних актів проти членів місії ОБСЄ.

Завдяки своєчасній реалізації аналітичним відділом ГІ «Права Справа» отриманої оперативної інформації вдалося зірвати оперативну гру російських кураторів з числа співробітників ФСБ РФ і їх місцевих посіпак з «МДБ ЛНР».

Нагадаю, 10 березня 2017 року Командування Сил спеціальних операцій Збройних сил України повідомило, що українські розвідники, із якими 11 лютого був втрачений зв'язок під час виконання бойового завдання у Луганській області, наразі перебувають в полоні терористів «ЛНР».

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?