Війна на Донбасі: розраховуємо не на Трампа, а на себе
Категория
Блоги
Дата публикации

Війна на Донбасі: розраховуємо не на Трампа, а на себе

Дмитро Снєгирьов
Дмитро Снєгирьов

Про те, як влада України має вирішувати проблему Донбасу, і чи вплине позиція президента США Дональда Трампа щодо Росії на стан речей - у блозі Дмитра Снєгірьова на ONLINE.UA.

"Ситуація залежить не стільки від зовнішних гравців (США і Росії), скільки від позицій політичного керівництва України

Ми маємо стати субєктом міжнародного права, маємо диктувати своє бачення ситуації, маємо пропонувати сценарії виходу з кризи.

Якщо керівницвто не буде надалі використовувати тезу можливого війського наступу ЗС РФ і, відповідно,бойовиків, які не мають для цього ані сил, ані можливості, зміниться риторика і наших західних партнерів, і Росії. Останнім часом ми бачимо, що нам намагаються вкинути тезу про ймовірний наступ, можливо, до початку літа… Чи насправді є в планах Росії пряма військова інтервенція? Доволі дивна ситуація, коли Росія намагається нападати нібито зі східного напрямку, в той час як найближчим прямим шляхом на Київ є білоруський напрямок, або напрямок з боку Брянська

Всі розповіді про те, що наявність летальної зброї, яку нам надасть Захід, якимось кардинальним чином змінять ситуацію на користь України, позбавлені здорового глузду, тому що політичний провід України наразі відкидає можливість військової константи у вирішенні цього питання… Жодні постачання летальної зброї не змінять ситуацію, якщо Збройні сили України самі не вирішать, що саме військовий шлях – єдиний можливий варіант розвитку на сході України.

Наразі для України постало питання – що робити з Донбасом? Є два шляхи виходи. Це мирний шлях, коли ми фактично визнаємо анексію цих територій, визнаємо військову поразку, виплачуємо контрибуцію (те, що зараз фактично відбувається у якості безкоштовного постачання газу і світла на окуповані теритоії) І другий – військовий. Третього шляху не дано. Теза «не миру, не війни» не задовільняє ані Росію, ані наших західних партнерів… Будь-які заяви Трампа, позиція США, чи наших західних партнерів щодо РФ, якщо не буде підкриплена конкретними кроками самої України, призведуть до практичного нуля...".

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?