Салат з італійською пастою: прості рецепти приготування в домашніх умовах
Категорія
Рецепти
Дата публікації

Салат з італійською пастою: прості рецепти приготування в домашніх умовах

Джерело:  online.ua
Зображення готового салату з італійською пастою в домашніх умовах

Більшість вважає, що салат в Італії це не закуска, хоча багато хто думає протилежне. Жителі Італії вживають салати після їжі, вони звикли думати, що груба їжа допомагає у травленні. Заправка салату не вимагає особливих інгредієнтів, все що може знадобитися: гарна оливкова олія та якісний оцет.

Простий рецепт салату з італійською пастою можна знайти будь-де, на просторах інтернету є купа різноманітних варіантів. Багато людей в усьому світі уявляють, що таке італійська кухня або її версії, що виникли в різних країнах. Подорожуючи по світу, рецепт салату з італійською пастою зазнавав змін під впливом місцевих культур і звичаїв. Але найсмачнішим залишається саме італійська варіація страви. 

Історія салату з італійською пастою

Кулінарний символ Італії, що завоював весь світ — це паста. Що саме спадає на думку, коли ви чуєте про італійську пасту — просто, смачно, поживно та недорого. Макарони готують різноманітними способами — їх варять, фарширують, запікають, подають з різними соусами, а також можна приготувати салат з італійською пастою.

Декілька цікавих фактів з історії пасти:

  • Пасту винайшли не в Італії, макарони були відомі у Китаї, ще за п'ять тисяч років до нашої ери, але саме італійці зробили пасту найвідомішою стравою у світі;

  • Італійською “pasta” — це “тісто”;

  • Історія пасти розпочалася з найпростішого рецепта — це борошно та вода, готове тісто сушили на сонці;

  • Сьогодні є понад шість сотень різновидів пасти;

  • Спагетті — найпоширеніший вид пасти;

  • До вісімнадцятого століття паста була їжею бідняків;

  • Кожен італієць за рік з'їдає близько двадцяти шести кілограмів пасти;

  • Першу пасту не варили, а запікали;

  • Сучасні макарони твердих сортів зазвичай готують до стану al dente, що означає “на зубок”.

Зображення готового салату з італійською пастою в домашніх умовах

Як приготувати салат з італійської пасти вдома.

Основні інгредієнти, які знаходяться:

  • Макарони ротіні;

  • Салямі;

  • томати черрі;

  • Чорні оливки;

  • Солодкі перці;

  • Червона цибуля;

  • Кульки моцарели;

  • Пармезан;

  • Свіжа зелень петрушки і базиліка;

  • Сушений орегано;

  • Оливкова олія;

  • Лимони;

  • Діжонська гірчиця;

  • Мед;

  • Пластівці червоного перцю.

Як зробити салат з італійської пасти

Зображення готового салату з італійською пастою в домашніх умовах
Відваріть пасту до готовності al dente. Потім злийте воду та охолодіть пасту.

Поки паста готується, наріжте салямі, томати, оливки, болгарський перець, червону цибулю, моцарелу, пармезан, петрушку та базилік.

Приготуйте італійську заправку: для заправки змішати оливкову олію, лимонний сік, орегано, гірчицю, мед, часник, пластівці червоного перцю та злегка приправити сіллю, а потім перцем за смаком.

Додайте охолоджену пасту в дуже велику миску разом із салямі, овочами, сиром та зеленню та щедро полийте заправкою і добре перемішайте.

Салат можна подавати відразу або для більш холодного, освіжаючого салату з пасти, охолодити протягом 1–2 годин.

Існує багато різних рецептів італійського салату. Домогосподарки можуть приготувати таку закуску з того, що залишилося в холодильнику. Перш ніж проводити експерименти зі створення нових рецептів італійської кухні, варто спробувати класичний рецепт салату з італійською пастою. Можна приготувати цей салат як вегетаріанський, або додати до нього м’яса. Він може бути основною стравою, або гарніром.

Якщо ви в пошуках цікавої ідеї страв для пікніка, літньої вечірки, легкого обіду чи вечері? Радимо приготувати італійський салат з макаронами! Крім того, це гарна ідея для шкільного ланч-боксу, або обіду на роботу. Власне, потрібно декілька простих інгредієнтів і не більше десяти хвилин часу, щоб приготувати цей смачний салат з макаронами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?