Головний плюс тортів з печива — їх не потрібно пекти! Приготувати тортик без випічки під силу навіть неопитній господині — для цього необхідно всього лише 15-30 хвилин вільного часу. Стандартний список інгредієнтів для приготування тортів з печива — молоко, цукор, вершкове масло, сметана / згущене молоко — легко урізноманітнити, просто додавши в крем сир або какао і прикрасивши готовий тортик часточками фруктів, ягодами, родзинками, чорносливом, грецькими горіхами і навіть цукерками.
Торт з печива, який не треба пекти, — універсальний варіант десерту для сімейного чаювання. Прикрашену в святковому стилі, наприклад, трояндочками з крему або шоколадною стружкою солодкість можна подати гостям на будь-якому торжестві. Такий десерт прекрасно поєднується як з гарячими напоями — чаєм, кавою, глінтвейном, так і з освіжаючими — лимонадом, соком, морсом, узваром. Домашньому тортику особливо будуть раді дітки — побалуйте їх простими, але смачними ласощами. Нижче ми зібрали для вас найцікавіші покрокові рецепти тортів з печива без випічки, які не вимагають великих витрат часу і грошей.
ТОП-6 смачних тортів з печива, які не потрібно піч
1. Як приготувати торт з печива і сиру без випічки
Фото: povar.ru
Інгредієнти:
Печиво — 600 г.;
Сир — 500 г.;
Молоко — 200 мл.;
Вершкове масло — 150 г.;
Какао — 2 ст.л.;
Ізюм та волоські горіхи — за смаком
Покроковий рецепт торта з печива і сиру, який не треба пекти:
Розтерти розм'якшене вершкове масло з цукром;
Додати до цукрово-масляною суміші м'який сир, цукор і збити міксером;
Після того як цукор повністю розчиниться, всипати какао і додати родзинки (на цьому ж етапі можна додати горіхи або ж залишити їх для прикраси), перемішати;
Підготувати печиво, опустивши кожне в молоко на 5 секунд. Викласти в форму або на плоске блюдо;
Перший шар печива промазати сирним кремом. Те ж саме виконати з іншими трьома шарами;
Заключний етап — обмазати весь торт кремом і посипати горішками або крихтою з печива. Залишити просочитися кремом при кімнатній температурі на 2 години, після чого прибрати в холодильник.
2. Як приготувати смачний торт з печива з бананом
Фото: patee.ru
Інгредієнти (на 5 порцій):
Печиво пісочне — 500 г.;
Банани — 6 шт.;
Сметана — 500 мл.;
Молоко — 300 мл.;
Цукор — 1ст.;
Фрукти і ягоди для прикраси: апельсини, ківі, полуниця;
Шоколад молочний
Покроковий рецепт торта з печива з бананом:
Порізати банани кружечками. Додати їх в збиту з цукром сметану;
Опустити печиво на пару секунд в молоко;
Викладати розм'якшене печиво шарами, ретельно промазуючи сметанним кремом з бананами;
Прикрасити готовий торт з печива фруктовими часточками і натертим шоколадом;
Поставити готовий тортик в холодильник на півгодини.
3. Як приготувати торт з печива зі згущеним молоком і сметаною
Фото: headinsider.net
Інгредієнти:
Печиво — 500 г.;
Згущене молоко —1 банка;
Сметана — 4 ст.л ;
Цукор — 4 ст.л.;
Какао-порошок —10 г.;
Ізюм — 100 г.;
Волоські горіхи —1 ст.
Покроковий рецепт торта з печива зі згущеним молоком і сметаною:
Змішати цукор, какао і сметану. Поставити каструлю на вогонь і варити крем, безперервно помішуючи, близько 4-х хв. Не доводити до кипіння. Дати крему охолонути;
Очистити грецькі горіхи і прожарити їх на сухій сковороді протягом 3-х хв., Подрібнити в крихту;
Розламати печиво, змішати з горішками і родзинками;
Отриману суміш викласти у форму. Помістити в холодильник;
Коли торт захолоне, полити його кремом.
4. Як приготувати торт без випічки з печива з желе
Фото: womanadvice.ru
Інгредієнти (на 8 порцій):
Печиво — 200 г.;
Сир — 150 г.;
Вершкове масло — 100 г.;
Сметана — 500 г.;
Цукор —120 г.;
Ванільний цукор — за смаком;
Лимон — 1 шт.;
Желатин — 10 г.;
Фруктове желе — 50 г.
Покроковий рецепт торта з печива з желе:
Подрібнити печиво в крихту. Змішати з розм'якшеним вершковим маслом, перемішати;
Викласти тісто в роз'ємну форму, розрівняти, дати настоятися в холодильнику протягом 30 хв.;
Приготувати желейний крем: желатин залити невеликою кількістю води (близько 100 мл.) і залишити на 10 хв. Підігріти рідину на маленькому вогні, помішуючи, не доводячи до кипіння. Коли желатин розчиниться, зняти з вогню і остудити;
У протертий сир додати сметану і цукор (+ ванільний цукор), лимонний сік;
Збивати суміш, поки не розчиниться цукор. Збиваючи, влити желатин;
Змастити отриманим кремом всі шари торта з печива і поставити його в холод на 1-2 години;
Приготувати фруктове желе, дотримуючись інструкції на упаковці (але води взяти на 100 мл. менше);
Полити остиглим желе тортик і знову прибрати його в холодильник до повного застигання;
Прикрасити готовий тортик з печива лимонними часточками і листочками м'яти.
5. Як приготувати торт з печива «Вушка» (торт «Лінивий наполеон»)
Фото: povar.ru
Інгредієнти (на 10-12 порцій):
Печиво «Вушка» —1 кг.;
Молоко (3,2%) — 1 л.;
Цукор — 200 г.;
Яйце — 3 шт.;
Вершкове масло —150 г.;
Ванілін — за смаком;
Борошно — 6 ст.л.
Покроковий рецепт смачного торта з печива «Вушка»:
Змішати ½ л. холодного молока і яйця, збити, додати цукор і ванілін, знову збити. Збиваючи, всипати попередньо просіяне борошно;
Решта ½ л. молока закип'ятити. Коли молоко закипить, влити приготовлену на першому етапі суміш;
Варити крем близько 7 хвилин до загустіння. Остудити;
Збити м'яке вершкове масло спочатку на маленькій, потім на високій швидкості;
Додавати збите масло в суміш поетапно, збиваючи після кожної невеликої порції;
Викласти вушка в форму, змастити всі шари заварним кремом. Обмазати їм готовий торт. Прикрасити крихтою з печива.
6. Як приготувати торт з печива і зефіру
Фото: cookinglib.ru
Інгредієнти (на 6 порцій):
Печиво — 200 г.;
Зефір — 500 г.;
Згущене молоко варене — 2 банки;
Вершкове масло — 300 г.;
Банани — 3 шт.;
Волоські горіхи — за смаком
Покроковий рецепт смачного торта з печива і зефіру:
Розрізати зефір уздовж навпіл. Відкласти верхні частини для прикраси торта;
Нарізати банани кружечками;
Подрібнити пісочне печиво з горіхами в блендері;
Збити згущене молоко і розм'якшене масло;
Формуючи торт з печива, чергувати шари: зефір — крем + горіхова крихта — банан. Верх торта прикрасити відкладеними спочатку верхівками зефірок, покрити кремом і посипанням;
Залишити торт в холодильнику на 3-4 години.
Як бачите, приготувати смачний торт з печива, який не потрібно пекти, дуже просто. Для цього необхідно лише бажання і трохи вільного часу. Готувати домашній тортик без випічки можна не тільки зі звичайного пісочного печива або «Вушок», а й з усіма улюбленого крекеру «Рибки» і навіть бісквітного печива «Савоярді». З останнього виходить відмінний торт «Тірамісу», не гірше, ніж в італійському ресторані!