Україну накриє антициклон Sven — коли це станеться та до чого готуватися
Категорія
Погода
Дата публікації

Україну накриє антициклон Sven — коли це станеться та до чого готуватися

весна
Джерело:  Наталка Діденко

Як прогнозує синоптикиня Наталка Діденко, уже 4 травня Україну охопить антициклон Sven, який подарує нам суху та сонячну погоду, однак без нюансів не обійдеться.

Що важливо знати про антициклон Sven

Експертка звертає увагу на те, що вітер буде північно-східний та східний, помірний.

Окрім того, наголошується, що в південній частині України можливі штормові пориви до 15-20 метрів за секунду.

Температура повітря протягом дня коливатиметься у комфортних межах, +14...+19 градусів, у західних областях буде найтепліше, +18...+22 градуси, а на Закарпатті повітря прогріється до +25 градусів, — наголошує Наталка Діденко.

Фото: facebook.com/tala.didenko

В українській столиці 4 травня також буде сухо та сонячно, однак трохи прохолодно, адже температура почне опускати до +14...+16 градусів.

Якою буде погода на Великдень в Україні

За словами Наталки Діденко, 5 травня дощі пройдуть на заході та півночі України, на решті території буде без опадів.

У Великодню ніч, скрізь буде сухо та холоднувато, +4...+8 градусів, а на сході +2...+5 градусів. Одягайтеся тепліше… Але протягом дня 5 травня, за її словами, повітря прогріється до +18...+24 градусів, — зазначає Наталка Діденко.

Окрім того, наголошується, що 4-5 травня на сході та північному сході (ймовірно місцями і в центрі, окрім Вінниччини) можливі заморозки.

Синоптикиня додає, що 8 травня в багатьох областях України загалом похолоднішає, а у ніч на 9 та 10 травня на півночі, заході та в центральних областях ймовірні заморозки.

Що також важливо розуміти, цей прогноз потребує уточнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?